| adrian456789 a întrebat:

Ce inseamna a avea sufletul mort?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Pentru că Biblia preferă şi foloseşte de extrem de multe ori EXPRESII METAFORICE, înţelegem de ce în Apoc. 21, 8, "moartea a doua" însemnă acolo, "inrobirea" sufletului, "compromiterea" sufletului pentru veşnicie, pierderea fericirii in vesnicie… sad

Dumnezeu NU şi-a propus in bunatatea lui să distrugă, să nimicească vreun suflet.
Un suflet nu poate fi ucis, dar in schimb un suflet se poate compromite singur prin neimplinire, prin esec...
Pierderea mantuirii si colaborarea cu demonii este cel mai mare esec al libertatii omului.

24 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

E o figura de stil. Toate problemele de genul asta provin de la creier de fapt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sufletul nu poate muri.
Este moarta comunicarea cu sufletul.

| Felys a răspuns:

O vorba spusa la intamplare

| Jardelin a răspuns:

Fara Hristos! Si plin de pacate.

Asa sunt demonii de pe aici.

| Sean a răspuns:

Nu exista suflet, tot ce faci se bazeaza pe creier, odata ce creieru moare, incetezi sa existi, nu exista rai, nu exista iad, nu exista ingeri, nu exista demoni.

| Prezidentul a răspuns:

Gen sa n-ai suflet, sa fii fara mila, inima de gheata. Este la superlativ.

| Constantin_Sergiu_1981 a răspuns:

Este la fel ca cu : Este surd la tot ce vorbeste lumea

sau este un suflet pierdut un om care si-a pierdut speranta

| danut a răspuns:

Este o figura de stil dar cu efecte fizice, un om care nu crede in Dumnezeu, fara speranta de Viata Vesnica.

| MskDesign a răspuns (pentru Jardelin):

Nu exista demoni cum nu exista nici Dumnezeu sau vreo alta zeitate.

| MskDesign a răspuns (pentru danut):

Cam care ar fi viata vesnica pe care Dumnezeul tau o promite?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu înțeleg de ce i-ați dat vot nefolositor și eronat lui Jardelin.Eu i-am dat amuzant.

| delia1994ciobanu a răspuns:

Dupa parerea mea e nu a mai avea o relatie personala cu Dumnezeu, in Biblie se mentiona ca are sufletul mort, adica nu mai comunica, cu Dumnezeu prin rugaciune, post, arderi de tot, etc

| fllu07 a răspuns:

Adica sa nu existi.
Conform Bibliei sufletul poate muri.
el nu este o parte diferita de trup, ci sufletul este trupul insusi. (geneza 2:7 si 1Petru 3:20) si conform cu multe versete din vechiul testament sufletul poate muri, dar si in noul testament, gasim astfel de dovezi: Iacov 5:19.

Viata vesnica este un dar, sau un cadou, pentru cei care asculta, care au credinta, si o dovedesc (ioan 3:16 si romani 6:23)
nu este logic, nici drept, ca tu care asculti, sa primesti viata vesnica si eu care nu ascult de Dumnezeu, si imi traiesc viata numa intr-un desfrau, sa fiu la fel rasplatit, tot cu viata nemuritoare. mai mult, Insusi Dumnezeu i-a spus lui Adam: "in ziua in care vei manca din el (pomul interzis) IN MOD SIGUR VEI MURI".
mi-e greu sa cred ca Dumnezeu la mintit pe adam, si de fapt el nu a murit, ci inca traieste. chinuit.
Dumnezeu nu minte- Tit 1:2

| danut a răspuns (pentru MskDesign):

Pentru tine care nu crezi in existenta lui Dumnezeu si nici a demonilor nu exista asa ceva. Cum ti-as putea explica eu ceva despre ce tu nu crezi ca poate fi, ar fi aberant. Trecand totusi peste, Dumnezeu promite o viata dpdv. omenesc, vesnica, o viata activa pe pamant dar si in univers, ajungand la capatul cunoasteri, al stiintei, al intelepciunii, o viata fara boli, moarte, razboaie, rautate, invidie, redusi mintali dar plina de satisfactii si bucuri'

NOname
| NOname a răspuns (pentru danut):

Dacă există şi e atât de bun şi iubitor, pe cât se pretinde în basme, de ce nu o oferă din start? Vrea musai să experimenteze mai întâi pe noi, ca pe cobai, să ne vadă suferind (deşi nici asta nu se pupă cu atotcunoaşterea)?

| ALGator a răspuns (pentru milan9):

"Pierderea mantuirii si colaborarea cu demonii este cel mai mare esec al libertatii omului."
Acelasi lucru se poate spune despre orice fel de indoctrinare, care inlocuieste dreptul individului de a intelege si alege cu obligarea lui de a dezarma neconditionat. Aderarea obligata la o doctrina se face prin diverse forme de santaj si amenintare.

"Demonii" nu exista. E tot o metafora. Daca cineva vrea sa numeasca "demon" o manifestare de rautate a lui insusi sau a cuiva din jurul sau (soacra, de exemplu), e liber sa o faca. Dar asta nu inseamna ca a si dovedit ceva.
"Demonul" (pe româneste diavolul) a fost introdus in religia crestina ca instrument pentru dezumaniza indivizii umani nedoriti. Scopul era de a deactiva cel mai puternic tabu moral ("sa nu ucizi") pentru ca oameni obisnuiti sa purceada la eliminarea semenilor lor declarati nedoriti de catre reprezentatii sus-pusi ai religiei.
"Suflet mort" nu exista nici el. Fiecare poate crea o metafora despre absolut orice. Dar o metafora nu genereaza o realitate.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Omul nu e doar suflet! Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe!

Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;
Scriptura NU LASĂ POSIBILITATE de interpretare haotică şi confuză! Nu există nici o dispariţie a sufletului!

| danut a răspuns (pentru NOname):

Daca sunt basme atunci nu vad de ce te mai agiti atat, este irational sa te zbati pentru ceva ce exista doar in mintea unora ca mine. Pentru a intelege ceea ce doresti si susti tu ar trebui sa accepti ce si cum in univers. Cand nu ai ochi nu poti intelege, deosebi admira culorile, la fel si pentru starea si existenta suferintei pe pamant. Pacatul nu poate disparea decat daca se plateste un pret pentru el, pretul a fost platit dar noi trebuie sa acceptam pe cel care a platit, modul de plata si schimbarea caracterului pentru a putea trai in lumea care ni se ofera. Primul care a suferit pentru oameni si cel care a facut "plata" a fost insusi Creatorul, dar toate astea se gasesc in Biblie, un "pasaport" pe care voi il respingeti, ce pot face eu?

NOname
| NOname a răspuns (pentru danut):

Speram să încerci măcar o gândire şi o explicaţie raţională, logică, făcând compromisul de moment de a-ţi accepta premisele greşite.
Na, dacă mai mult nu poţi, mersi şi de atât.

| danut a răspuns (pentru NOname):

Te afli la sectia Religie care tine de zona incognoscibila, nu de ratiune, daca vrei ratiune fugi mataluta la stiinte exacte si sigur vei descoperi ca 1+1=2. Fiecare debiteaza cat poate dar poate gasesti o demonstratie teista ca premisele mele sunt gresite, le astept.

| Filip23 a răspuns:

Sa fii dominat de rationament, de minte, fara sa mai ai inima pentru aproapele lovit de talhari

| Jardelin a răspuns (pentru NOname):

Asta e laitmotivul ateilor, "Daca Barbosul Imaginar exista, de ce nu ne da lapte si miere din start? De ce ne chinuie si isi bate joc de noi dandu-ne catastrofe, foamete, boli, rautate intre oameni, etc? Daca zice ca ne iubeste asa mult, de ce nu elimina toate relele si nu ne tine in puf?" Asta e rationamentul si logica atee! De doi lei!

Ca sa nu mai spun ca aceasta logica atee de doi lei are si o mare doza de nesimtire si impertinenta. Sa-ti explic de ce. E ca si cum s-ar duce niste angajati la stapan si i-ar zice "Patrone, ne-ai spus de mai multe ori ca tii la noi si ne doresti binele, de aceea ia da-ne tu salarii de 10 ori mai mari, treci cu vederea faptul ca nu muncim nici pe un sfert cat ar trebui, nu lua in considerare faptul ca te injuram non stop, fa-te ca nu vezi ca te furam, da-ne la fiecare case cu gradini alpine, cate 2 masini in dotare si asigurari medicale pe viata, ca doar ai spus ca ne iubesti si ne vrei binele, nu?" Cam asa e si cu voi ateii! Daca Barbosu nu va dă moca, il injurati si spuneti ca nu exista! Sa ne demonstreze ca ne iubeste si sa ne faca viata un rai la toti daca e asa tare!

Baieti simpatici ateii astia! Draga NOname, Dumnezeu daca avea logica voastra a ateilor, cred ca acum oamenii se incaltau cu fesul, sau ca sa fiu mai direct eram pierduti! Din fericire Dumnezeu are logica lui, perfecta, conform careia nu le da la toti la fel (Raiul) indiferent de performante, ci da fiecaruia dupa merit in conditii de egalitate si de libertate totala pentru fiecare.

Cum s-ar spune, nu conteaza ca eu sunt barbat iar tu femeie, nu conteaza ca tu ai bani de-i intorci cu lopata iar eu traiesc cu 1000 de lei lunar, ca tu esti cu 3 facultati si 7 doctorate iar eu cu 10... clase, accesul la Dumnezeu este acelasi si pentru tine si pentru mine. Sansele de mantuire sunt perfect egale pentru amandoi. In fata lui Dumnezeu toate diferentele lumesti enumerate de mine mai sus nu conteaza. Diferenta dintre noi o face doar optiunea fiecaruia de a-si pune in fruntea vietii ca far calauzitor pe Dumnezeu, sau nu. Atat.

De aceea Dumnezeu nu ne da Raiul din start. (Poate ca si atunci s-ar gasi niste NOname-uri care sa aiba ceva de comentat pe motiv ca "De ce mi-ai dat Doamne Rai cu forța, pentru ca trebuia sa ma lasi sa cresc mare si apoi sa aleg daca vreau sau nu Raiul tau!")

Deci, ca s-o scurtez ca ma ia somnul, e bine asa! Cu foamete, cu boli, cu razboaie, sa cunoasca omul ce-i iadul, sa treaca prin toate astea fara deznadejde si cu credinta, ca sa poata accede pe drept in Rai.

Mie unul nu mi-ar conveni ca de maine Barbosul sa pravaleasca Raiul peste noi. Nu-i corect! De ce sa ma plimb prin Rai si sa dau nas in nas cu Dorugar, cu Holiday, si cu altii, apoi sa te vad pe tine si Mada plimbandu-va cateii si facand glume pe seama mea, ca degeaba am tinut post si nu m-am dus in cluburi, ca tot acolo am ajuns toti in final! Zi si tu, gresesc cu ceva?

NOname
| NOname a răspuns (pentru Jardelin):

Iar o porţie de delir înainte de culcare? Să-ţi fie de bine! :))

...din seria: http://youtu.be/iJqw-idOwUc?t=7m7s =))

| Jardelin a răspuns (pentru NOname):

Si tie! Nu pot sa deschid link-ul lui peste!

Nu ma prinde somnul. Am baut un ceai verde spre seara si uite acum trebuie' sa ma cert cu tine! Cred ca ma las de TPU.

Întrebări similare