| Vladimir0025 a întrebat:

Ce inseamna pocaiti pentru voi, la ce va rezumati, categorizati pe acestia in functie de cult? Va rog sa imi spuneti parerile

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din câte am auzit, cuvântul "pocăință" vine din greacă (parcă așa), de la "pocaiones" și înseamnă "schimbarea minții". Iar în Biblie scrie că este porunca lui Dumnezeu pentru toți oamenii, scrie că "Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință, ci poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască".
Pocăința are o semnificație aparte, frumoasă...doar că puțini îi mai simt astăzi gustul...

| gratargratar a răspuns:

Pai nu inseamna nimic specific, ci este doar o denumire generica pe care ortodocsii o dau sectarilor (sau cei pe care ii considera sectari). Acestea sunt confesiunile aparute dupa anii 90' (deci catolicismul, greco-catolicismul si protestantismul luteran, evanghelic si calvin nu sunt incluse in denumire). Asa incat, intre pocaiti sunt: penticostali, baptisti, adventisti, iehovisti etc.

Desigur ca denumirea a fost generalizata, si nu mai reprezinta specificitate. Parca penticostalii sustin pocainta ca baza a mantuirii, ce se face o data pentru totdeauna (sau baptistii?). Aceasta conceptie e straina de ortodoxie, unde botezul nu garanteza mantuirea, si nici pocainta facuta la un anumit moment (ritualic) in viata. Ci pocainta, in conceptia ortodoxa, se face in fiecare zi, si este un proces interior coroborat cu anumite taine bisericesti.
De aici s-a nascut denumirea de "pocaiti", desigur cu conotatie peiorativa.

| viavo a răspuns:

In mod normal un pocait este un om care se intoarce la Dumnezeu isi recunoaste pacatele, ii pare rau pentru ca le-a facut si se caieste Domnului pentru iertarea pacatelor. De asta "Pocaitii" poarta acest nume pentru ca ei "s-au intors la Dumnezeu si se caiesc pentru iertarea pacatele lor".

| viavo a răspuns:

Pacatelor*

| Digikey a răspuns:

Aceeasi Marie dar cu alta palarie.
Se cred mai cu moț decat altii si se mandresc cu asta.

| RAY a răspuns:

Vorbeste cu dz,il vede,vb in limbi,il aude pe dz,vede aude ingri,lipsa de ratiune,gandire dogmatica,inchisa,fanatica, nu ai ce conversa cu asemenea persoane, non stop fac propaganda si nu accepta nimic daca le spui cv, ei cred ca restul sunt cu diavolul doar ei cu dumnezeu, restul fiind posedati de diavol

| CostinAlamariu a răspuns:

Sunt o secta neoprotestanta aparuta peste noapte in ultimii ani. Sigur secta lor e adevarata, nu celelalte zeci de mii de secte de neoprotestanti aparute peste noapte in aceeasi perioada cu ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

In biblie a se Pocai inseamna a se Baptisa- ce se face la nastere. Nu cu sectele numite Pocaiti.
In perioada respectiva putini erau baptizati