| LoveToHate a întrebat:

Ce inseamna religia pentu voi? E important sa fiu religioasa sau nu?

14 răspunsuri:
| lovitddefulger a răspuns:

Poti fii o persoana foarte buna fara religie.

| EmaS a răspuns:

Este important sa fi credincioasa.Sa ai o relatie buna cu Dumnezeu prin Isus Hristos.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Mulţi azi împărtăşesc ideia că persoanele religioase sunt cei mai puţin instruiţi, cei limitaţi sau cei cărora le plac poveştile. Nu neg că acest lucru e adevărat în cazul unora, dar cei ce încearcă să găsească forma corectă de închinare nu sunt nici limitaţ, nici neinstruiţi. Din contră, efectul pe care la avut religia asupra mea nu a fost de a-mi spăla creierii ci chiar m-a ajutat să-mi formez obiceiuri bune de studiu şi mi-a alimentat dorinţa de cunoaştere. E adevărat, poti încerca să fii bun şi fără religie, dar religia adevărată poate instrui şi da motivaţia de a fi bun.
În plus, nu ştiu dacă crezi sau nu în Dumnezeu şi în Biblie. În caz că crezi, nu consideri că pentru a ne închina lui Dumnezeu într-un mod potrivit trebuie să practicăm forma de închinare (religia) aprobată de El?

| lunathemoon a răspuns:

Religia inseamna jumatate in viata mea. cealalta jmatate e impartita in mai multe.Da este important dar nici chiar toata ziua despre asta sau carti numai sinastea. Trebuie sa fi tu insati dar sa te si rogi la Dumnezeu

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Mantuitorul a zis :
"Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. "
sau
"Adevărat, adevărat vă spun, că cine crede în Mine are viața veșnică"

Acum daca vrei sa fi religioasa sau nu, depinde unde vrei sa ajungi.

| RAY a răspuns:

Ce inseamna religia pentu voi?
indoctrinare in masa

E important sa fiu religioasa sau nu?
e important sa fi buna indiferent de cea ce crezi

| OOOLEOOO a răspuns:

Religia impune niste reguli care ajuta omul sa se intleaga, eu percep religia ca pe un stil de viata, dar niciodata pentru cunoastere.

| rocco09 a răspuns (pentru RAY):

Cu ce scop sa fii bun?

| RAY a răspuns (pentru rocco09):

Bunatatea atrage binele un fel de atractie universala

| rocco09 a răspuns (pentru RAY):

De unde si pana unde conceptul de bun si rau in ateism, ce e binele si ce e raul?

| florinmsp a răspuns:

Ma consider un om bun si fara religie si regulile ei.Nu cred ca este important sa fii religioasa atata timp cat faci diferenta intre bine si rau.Dar sa traiesti fara pacat inseamna a nu trai deloc daca stai bine sa te ganesti putin.

| rocco09 a răspuns (pentru florinmsp):

Te consideri un om bun? Dupa ce standarde, cine hotaraste ce e bine si ce e rau'? Tu, mintea ta, sentimetele tale?

| florinmsp a răspuns (pentru rocco09):

Nu sunt atat de prost incat sa nu imi dau seama ce e bine si ce e rau.Este simplu:nu vreau sa traiesc dupa regulile nimanui pentru ca vreau sa imi traiesc viata din plin si cu bune si cu rele.Toata ziua va inchinati sa va fie bine, sa nu va imbolnaviti si asa mai departe eh uite ca eu iau viata asa cum este si nu vreau sa ma rog la nimeni sa-mi ofere ceva.

| rocco09 a răspuns (pentru florinmsp):

Te-ai nascut stiind ce e bine si rau sau ai invatat, si daca ai invatat ...de unde?

Întrebări similare