| fllu07 a întrebat:

Ce însemnă teama sau frica de Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele." - Ioan 14:15

36 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Respect, reverenta profunda fata de Creator, imbratisarea si supunerea fata de autoritatea Creatorului, a acceota si a fi multunit cu statutul de fiinta creata, dependenta de Creator.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În psalmi este un verset în care se spune că frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii.
Dar de unde vine această idee?
Religia este un sistem de norme și valori, iar nu superstiții, ca aceea că trebuie să te cumineci cu aceeași linguriță la Paști în vremuri de covid, sau să îți rezolvi problema de viață cu un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca.
Norme, adică legi, scrise sau nescrise care formează un sistem juridic, ( juridic, care vine de la jure -lege). Un sistem juridic presupune modalități de aplicare a lui bazat pe pedepse, pedeapsa cu moartea, închisoarea sau amenda. Ca să poată trăi împreună oamenii pot adera la legi, să se conformeze din rațiune, sau de frică, frica de moartea legală, de lispirea libertății sau de pierdere a avutului prin deposedare legală, confiscare, amendă.
Ce face religia. Suștine că legile, totalitatea mormelor de conviețuire amendate cu pedepse nu provin de la decizii umane, care provin de la legiuitori ( Codul lui Hamurabi, Codul lui Napoleon) ci de la Dumnezeu direct, adică de la o ființă supra umană, supra naturală. Astfel, o lege provenită de la oameni poate fi contestată, dar una venită de la Dumnezeu, nu, căci te pui, te lupți ci ființa supremă, atotputernică. De aceea, Moise, conducător super inteligent, ce face. Urcă pe munte, singur. și când se întoarce cu tablele legii, susține că i-au fost dictate, scrise direct de către Dumnezeu. Fiindcă nu a fost nimeni de față la întâlnirea lui cu Dumnezeu, afirmația lui nu poate fi contestată. Dacă ți-e frică doar de Moise, poți să mai calci legea, dar acum dacă o calci, tu nu te opui lui Moise, tu te opui lui Dumnezeu, care devine el judecător, curtea supremă, care te va pedepsi la judecata de apoi. Astfel, frica de poliție, justiție, sistemul penitenciar ( de la penitență, pedeapsă) este transferată la frica de Dumnezeu, care vede tot răul, călcarea legii care o faci, chiar dacă ea a rămas ascunsă față de ceilalți oameni ( crimă sau infracțiune cu autor necunoscut) căci el vede tot, este atot văzător.
De aceea a fost inventată teama de Dumnezeu, de aceea este propovăduită de biblie și de biserică. din nevoia de a întări ordinea socială cu conexiunea prin credință la o idee majoră care face ca o comunitate să fie unită sub acelaș sistem de credințe și legi. Religie, egal re-ligie egal re-lege, egal legare împreună a comunității, ca să poată conviețui, supraviețui. Cel puțin, așa a fost o dată. Acum, Domnul cu marea lui milă de oameni. Amin.

| fllu07 explică (pentru sadrian46):

Mai pe scurt e bună sau rea?

| relian a răspuns:

Inseamna exact ce spune cuvantul ala,sa iti fie frica,sa asculti orbeste ce ti se spune,adica bau bau,exact cum incearca acum clica mondiala sa bage spaima in oameni,nu mai merge cu religia,is multi care nu mai pun botu la vrajeala asta,acum au scos altceva,un alt bau bau,virusu lu peste prajit.
ITi este teapa,frica de virusul asta? Sau vorba cuiva ai respect pentru el laughing
Deci Dzeu asta voia de la om sal asculte,frica este frica nu respect,adica frica est obligatie,nu alegere,chiar a si spus asta,ori cu mine,ori impotriva mea laughing
Cum ar putea sa iti fie frica de cineva pozitiv,de cineva care vrea doara binele?
Acum ca ala n-a facut doara bine asta e altceva,nu veniti cu povesti,ala a si distrus omenirea de cateva ori,numa bun nu era,de aia acum biserica incearca sa elimine VT,unde te duci isus in sus isus in jos,mai toti ocolesc vt,sau daca aduc vorba,iau doara ce le convine.
Deci frica aia de dzeu asta e frica, vezi ce faci cas cu ochii pe tine, te urmaresc laughing sa fii bun, sa dai bani la popa, chiar de nai, faci rost laughing

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns:

Inseamna nestiinta si naivitate, inseamna sa fii fraier si sa traiesti intr-o lume a povestilor scrisa de oameni necinstiti pentru care a minti si a insela e un lucru firesc.

| fllu07 explică (pentru halogen001):

Mai pune si tu alt CD. De ăsta m-am săturat.

| halogen001 a răspuns (pentru fllu07):

Asa cum propagandistii religiosi de mii de ani spun aceleasi povesti stupide si puerile ca sa prosteasca si sa insele oamenii naivi, tot asa si eu pun aceeasi placa de cateva ori, dar macar nu mi-e rusine pentru ca spun adevarul.

| fllu07 explică (pentru halogen001):

Tu crezi ce spui? Esti doar o verigă lipsă. Mai caută.

| halogen001 a răspuns (pentru fllu07):

Ia de aici "Adevarul absolut" laughing) pentru prostit naivii si nestiutorii creduli https://prnt.sc/10n232j

| Irinel15123532 a răspuns:

Inseamna un respect profund.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna sa crezi in Dumnezeul biblic de frica iadului biblic.

| fllu07 explică (pentru anonim_4396):

Nu există iad. Asta este o învățătură falsă care îl dezonorează pe Dumnezeu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru fllu07):

Nu stiu care e treaba cu promisiunile mai exact insa de.asta multa lume crede in Dumnezeu. N.au vazut nicio dovada ca exista, au vazut ca toata mecanica evenimentelor sociale depind de noi oamenii, insa de teama de judecata si iad, au ajuns sa creada in Dumnezeu ca o scapare, sa spuna "nu l.am vazut dar poate exista si nu vreau sa fiu chinuit, cred in el pentru ca daca nu exista nu pierd nimic dar daca exista voi fi chinuit necrezand in el".

| fllu07 explică (pentru anonim_4396):

Ohoo, si încă cate dovezi sunt. Peste tot unde întorci capul vezi dovezi ale existenței lui Dumnezeu. Dar dacă oamenii ar vedea ceva coborându-se din cer ar zice ca e ceva paranormal.

| fllu07 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Păi si un cal întoarce capul si nimic. Ghici ce, are ochelari d'ăia speciali ca tine. Dar tu nici măcar calități de cal nu ai. Mai degrabă te asemeni cu un catâr. Încăpațânat. Iar ca alte trăsături abunzi în aroganță si infatuare. Dar vine ea nota de plată. Sa fii sigur.

Da cine esti tu, sa iti arăt tie o dovadă? Ai impresia ca tu esti clientul din restaurant, si eu chelner? Cand pocnesti din degete sa execut? Daca nu ti-am dat dovezi de m-am săturat. Dar de, catârul din tine iese la suprafață. Vrei dovadă că sa ce? Nu mai ai ce contesta? Hai vâju la alta masă, ca nu am mărunt.

Asta e parerea ta. E libertate. Crezi ce vrei. Dar sa nu crezi ca scapi de consecințe. Orice libertate presupune si responsabilitate. Trebuie să îți asumi ceea ce spui, susții. Si da. Ma repet: o sa vină si nota de plată.

Ce însemna responsabilitate care decurge din libertate? Simplu.
Ai voie să îți iei permisul auto dacă ai 18 ani, dar dacă lovești pe cineva cu masina, dacă alegi să conduci băut, drogat, cu viteza excesivă, cu mașina defectă, suporți consecințele. Deci esti responsabil de faptele tale. Tot la fel si in închinarea la Dumnezeu: e si liber sa faci ce vrei: sa crezi, sau nu. Să îl contești, sa îl înjuri, sa îl blamezi sau blasfemiezi, sa îl acuzi, sau sa îl crezi. Esti liber. Pana cand Iehova Dumnezeu va trece la acțiune esti liber sa faci ce vrei. În marea sa bunătate loială te tine in viata. Te lasă să consumi resursele lui: hrană din pământul lui, locuința pe pământul lui, oxigen de la pomii lui, lumina si căldura de la soarele lui. Te lasă, are răbdare cu tine. Dar când va considera ca a avut suficientă răbdare va trece la acțiune. Si nu, nu e amenințare, ci un avertisment biblic. Si nu-ți închipui că vei părăsi lumea asta inainte sa recunoști cine este Iehova Dumnezeu. Nu drăguțule. Dar repet, nu-i amenințare. E o realitate. Dar tu nu o percepi asa. Cat despre mine, nu are nicio relevanță dacă am trăit sau nu în comunism. Nu e treaba ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aceeași frică pe care o are un copil care se teme să nu își dezamăgească părinții, pe care îi iubește.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Așa cum un copil ascultător le e teamă să nu asculte de părinți.

| h379m3973423 a răspuns:

Ai primit un răspuns bun.
Înseamnă respect și reverență.
O teamă din respect ca atunci când un profesor sau sportiv pe care-l admiri te invită la el acasă și încerci să nu-l superi cu o vorbă nelalocul ei sau cu un comportament neadecvat.