| EmaS a întrebat:

Ce intelegeti prin mantuirea sufletului?

Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Mântuirea nu o cistigăm prin faptele făcute de noi in neprihănire,ca să nu se laude nimeni,ci prin indurarea Lui,prin spălarea nasterii din nou, prin innoire făcută de Duhul Sfînt pe care L-a vărsat din belsug peste noi prin Isus Hristos Mîntuitorul nostru; pentru ca, odată socotiti socotiti neprihăniti prin harul Lui să ne facem in nădejde mostenitori ai vietii vesnice.Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.

59 răspunsuri:
| Candace a răspuns:

Adica atunci cand Dumnezeu imi iarta sufletul si il primste in rai.am dreptate?

| andrei733 a răspuns:

Curatarea sufletului de pacate

| Damasc a răspuns:

Mantuirea in conceptia ortodoxa este dobandirea Duhului Sfant. Sau este sfintenia, Sau este indumnezeirea omului.
Mantuirea inseamna ca fiecare om sa se trasforme din ceea este, un om pacatos plin de pacate intr-un sfant, prin asemanarea cu Hristos.
Hristos este noul Adam, este noul om, este omul creat de Dumnezeu initial... Crestinul ridicat la nivel absolut este omul cel adevarat, liber, cel creat de Dumnezeu.
Omul cazut in pacat, este un om stricat care nu seamana cu ceea ce a creat Dumnezeu initial, iar prin Hristos, se rezideste omul.
Crestinul cauta mantuirea prin asemanrea cu Hristos, iar sfinti, care au ajuns la desavarsire sunt purtatori de Dumenzeu. caci Hristos traieste in ei.
MAntuirea este scopul, cu alte cuvinte unirea cu Dumenzeu, dar unirea se realizeaza prin indeplinirea porucilor Dumnezeiesti trasmise oamenilor in cadrul Bisericii.
Mantuirea privita astfel este un proces continuu, o lupta care tine toata viata omului,
Mai trebuie mentionat ca in conceptia ortodoxa nimeni nu are siguranta mantuirii nici macar sfintii. Mantuirea este un dar de la Dumenzeu, nu poate fi dobandit din faptele noastre, nimeni nu s-a mantuit pana la intruparea lui Hristos din faptele sale si nimeni un se va mantui din faptele sale cele bune, Fara mila lui Dumenzeu nimeni nu se poate mantui. Cand un om se considera deja mantuit nu mai are nevoie de mila lui Dumenzeu, nu se mai simte pacatos ( cum este de fapt) si de aceea cade in pacatul mandriei. Mandria este grava, caci este asemanarea cu Lucifer... care nu desfraneaza, nu omoara, nu fura, si are o credinta in Dumnezeu foarte mare, dracii cred mai mult decat oamenii caci ei L-au vazut pe Dumenzeu, dar mandria este pricina din care a cazut dracul...
Se spune o pilda in pateric care pe scurt suna cam asa:
Era un batran care a trait in manastire din tinerete, si era cam spre sfarsitul vietii si s-a gandit ca acum inainte de moarte sa se retraga in pustiu ca sa se roage mai mult si sa posteasca mai aspru, sa ii ierte Dumnezeu pacatele. Si asa a facut, s-a mutat intr-o coliba unde statea singur numa in rugaciune si post si venea la biserica doar de paste si de craciun ca sa se impartaseasca. Intr-un an nu a mai venit iar fratii s-au speriat si au mers sa vada ce se intampla. Au intrat la calugar si l-au gasit.
Camera era plina de lumina, mirosea a mir si batranul din care izvorea lumina plutea deasupra patului. Toti fratii au inceput sa il roge sa le spuna ce a facut de s-a mantuit? Batranul a stat putin pe ganduri si a spus faceti ca mine si va veti mantui! IN clipa urmatoare lumina a disparut, ca si mirosul, batranul a cazut in pat si a murit in chinuri cumplite. Ce se intamplase? Batranul a gresit consideranduse mantuit, desi semnele sfinteniei sale erau evidente. Iata ce face mandria.
Sfinti mereu cand erau intrebati ce este smerenia raspundeau ceea ce imi lipseste mie. Sa luam aminte la cei ce au mers pe aceasta cale inaintea noastra, sa cautam sa ne sfintim, caci sfinti sunt modelul nostru, iar ei au avut ca model pe Hristos.
Aaaa cum e? Pentru o clipa era sa si cred.Aici ti-am dat ceea ce ai vrea sa vezi.

| Luissa123 a răspuns:

Eu inteleg ca mintuirea sufletul este egal cu a te naste din nou...

| Esperança a răspuns:

MANTUIREA este acceptarea lui Isus Hristos ca Domn şi Mantuitor personal. Cuvantul lui Dumnezeu ne spune în Ioan 1:12 că „tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu."
Mantuirea depinde de Jertfa de pe Cruce.
Mantuirea inseamna ca trebuie „să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Cristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu prin credinţă..." Filipeni 3:9

| GodBlessYou a răspuns:

BrainWash...

| barbattttt a răspuns:

Mantuirea este sa Ii accepti jertfa Domnului Isus si sa Il lase pe Hristos sa le conduca viata, nimeni nu este mantuit pe pamant pentru ca pana la venirea Domnului oameni sunt pacatosi, ci mantuirea o vom primi in cer.

| lifeForJesus a răspuns (pentru Raniia):

Frumos răspuns!
GBU!

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Nu inteleg nimic, sunt atee!

| harciog a răspuns:

Ema,daca o pui pe Tea20 sa-ti explice tot ce a scris acolo,asa babeste, cuvint cu cuvint, sa mor eu daca stie.Ce naibii nu infiintati o categorie cu recitaluri de poezie?

| chelstone a răspuns:

Nu exista suflet!

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Bînd cand mai multă bere şi ţuică fiartă, şi să nu uităm de prea sfantul wisky.

| EmaS explică (pentru harciog):

Nu spune ca nu iti place, tu iubesti poezia.Si eu iubesc poezia.

| EmaS explică (pentru chelstone):

Pai nu exista nici curentul electric, nici neuronii, nici aerul. Pentru ca nu se vad!

| EmaS explică (pentru XxXBlackVampireXxX):

Asa poti spune mai degraba ca iti pierzi sufletul.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru EmaS):

Parca sufletul nu se pierde, parca el ajungea in rai sau iad.

| harciog a răspuns (pentru EmaS):

Da Ema dar se presupune a avea sentimente inaltatoare si mai ales transcederea lor cind e vorba de divinitate, nu sa recitam pur si simplu fara a intelege nimic pentru ca e ca si cind am vorbi degeaba.

| EmaS explică (pentru harciog):

Dupa raspunsurile pe care le da, eu sunt mai mult decat sigura ca este o crestina autentica. Dupa vorbe poti sa cunosti foarte bine cu cine ai de-a face.

| EmaS explică:

Tu gandesti cu capul?

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Pai nu exista nici curentul electric, nici neuronii, nici aerul. Pentru ca nu se vad!''

Esti prea ignoranta, Ce treaba are viziblitatea cu inexistenta sufletului?!
Curentul electric, are intensitate.
Neuronii au marime.
Aerul are greutate si densitate.
Sufletul nu exista, atributele cu care descriu sufletul crestinii isi au alte origini. Constiinta, procesele psihice senzoriale (senzația, percepția și reprezentarea), cognitive (memoria, atenția, limbajul, gândirea, imaginația) si afective (afectivitatea, motivația și voința) sunt rezultatul creierului uman, nu ale sufletului, dar tu nu esti decat o ignoranta care sustii ca simti cu sufletul (pe care nici nu-l ai).
''Pai nu exista nici curentul electric, nici neuronii, nici aerul. Pentru ca nu se vad! ''
Doar ignoranta si nestiinta ta te aduce in stadiul in care ajungi sa scrii astfel de ineptii. Am un dezgust total fata de oamenii care se dau cititi si care habar nu au pe ce lume traiesc.

| EmaS explică:

Stiu bine unde sunt neuronii. Spuneam ca simti cu inima!

Si pe tine, doar ignoranta te face sa afirmi ca nu exista Dumnezeu!

''Stiu bine unde sunt neuronii. Spuneam ca simti cu inima!''
Spui cam multe prostii, dar totusi, unde sunt neuronii?!

''Si pe tine, doar ignoranta te face sa afirmi ca nu exista Dumnezeu! ''
Fals, evidenta neaga existenta lui dumnezeu.

| EmaS explică:

Poate tu, dar eu asa simt.Inima este centrul emotiilor.

Nu vrei tu sa accepti!

''Creierul este un organ cu totul exceptional. In plus de a controla functiunile autonome ale corpului (ritmul cardiac, respiratia si digestia), creierul interpreteaza semnalele exterioare captate de SIMTURI, este centrul emotiilor si al sentimentelor, si controleaza deasemeni activitati cerebrale mai « inalte » ca gandirea, ratiunea, imaginatia etc.)''

Tu esti mult prea ignoranta, si in plus esti duci lipsa si de o cultura si stiinta elementara dar te contrazici fara a avea nici cel mai mic argument in favoarea ta. Nu esti decat o habotnica inculta care isi sustine credinta prin tot felul de afirmatii tampite si lipsite de cea mai mica urma de logica.

Ti-am mai dat citate din carti, dar numai Chelstone are intotdeauna dreptate.Nimeni altcineva.Esti liber sa crezi cum doresti tu.

| EmaS explică:

Cel mincinos si ignorant esti tu. Uite cum te contrazici singur.Iti dau o parte din raspunsurile tale.Eu cred cu tarie una si buna, dar tu?,, Lemonshu, tu crezi ca ateii stau in bezna totala, cat despre crestini as putea spune ca sunt tinuti in lesa, iar pentru Nyx, ateismul este concepţia care se bazează pe negarea existenţei oricărei divinităţi. Ateismul respinge astfel credinţele religioase în supranatural, viaţa de apoi, miracole etc., specifice teismului. Eu nu as putea spune ca sunt un ateu convins, pentru ca in sufletul meu cred ca exista un dumnezeu general, dar nu dumnezeul biblic, nu cel care ma trimite in rai sau iad, si nu in cel la care trebuie sa vii la el 'acasa' cu gologani ca sa-ti ierte pacatele postat la 16 Aprilie 2011 12:47 Raspuns la intrebarea: Din punct de vedere bioenergetic, ateu nu este cel care neaga existenta lui Dumnezeu, ci cel care nu are iubire in inima. Cum comentati asta, utilizatori atei si credinciosi? Exista si explicatia e simpla, cum existi tu asa exista si ei, traim intr-un univers infinit iar terra in acest univers infinit este mica spre 0, pe sistemul: gandeste-te ca ai imparti 1 sau oricare alt numar finit la infinit (1:infinit), rezultatul spunem noi ca este zero, insa daca o sa faci niste cursuri de analiza matematica o sa vezi ca rezultul nu este un zero pur, e un nr foarte mic care tinde la 0, dar el exista, la fel pot exista si alte civilizatii postat la 13 Aprilie 2011 10:33 Raspuns la intrebarea: Credeti ca exista extraterstrii? Argumentati happy Merci :* Heyromania, e uite afla ca eu sunt un ateu care a avut parte de boli, operatii pe ochi din alea smechere, dar am vazut si disperarea unui olog neputiincios (crede-ma ca nu stii ce durere poarta un astfel de om) si a unor parinti care stiu ce inseamna suferinta cu adevarat, cand au aflat ca pentru a avea o sansa sa vada copilul lor trebuia dus de urgenta la un spital din Bucuresti, cand vezi atat de multa durere ti se cam acreste de dumnezeu. In momentul in care nu te vezi nici macar pe tine, dumnezeu pare departe, din ce in ce mai departe, chiar se volatilizeaza. postat la 9 Septembrie 2011 19:16 Raspuns la intrebarea: Care este propriul tau punct de vedere cu privire la existenta lui Dumnezeu? ''E LA MODA SA FII PROST?'' In cazul tau, DA. Bai, frustratule, fapul ca tu ai avut niste reusite in viata nu inseamna ca te-a ajutat dumnezu, faptul ca te-ai rugat si ai impresia ca te-a ajutat asta nu reprezinta o dovada, astfel de cazuri gasesti si la musulmani sau oricare alta religie, si indienii credeau ca sunt ajutati de divin atunci cand dansau pentru a atrage ploaia. Stii ce credinta nu demonstreaza absolut nimic. postat la 3 Septembrie 2011 15:44 Raspuns la intrebarea: Am observat cat de multi atei sunt pe site-u asta.cine sunt eu sa va cer explicatii de ce nu-L iubiti pe Dumnezeu? eu cred in EL fiindca a dat deja multe dovezi ca exista si mereu m-a ajutat.majoritatea cred? (mai mult) ''Cum il explici pe Dumnezeu, depilda?'' Pai nu exista dumnezeu. ''Ai vreo dovada care sa fie logica si sa demonstreze ca el exista sau nu

''dar numai Chelstone are intotdeauna dreptate''
Mda, in cazul de fata Chelstone are intodeauna dreptate, pentru ca de asta nu reusesti sa argumentezi niciodata nimic si la final te rezumi la maxim 10 cuvinte care nici acelea nu-ti apartin, Da, chelstone are intotdeauna dreptate atunci cand sustine ca orice credinta nu demonstreaza nimic. Da, Chelstone are intotdeauna dreptate atunci cand neaga ineptiile pe care le debitezi tu, Sa stii ca niciodata fraze de genul: ''simt cu inima'', ''simt cu sufletul'' si alte ineptii pe care le mai debitezi nu o sa aiba un caracter relevant si nu o sa confere niciodata un adevar.