Mântuirea nu o cistigăm prin faptele făcute de noi in neprihănire,ca să nu se laude nimeni,ci prin indurarea Lui,prin spălarea nasterii din nou, prin innoire făcută de Duhul Sfînt pe care L-a vărsat din belsug peste noi prin Isus Hristos Mîntuitorul nostru; pentru ca, odată socotiti socotiti neprihăniti prin harul Lui să ne facem in nădejde mostenitori ai vietii vesnice.Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.
''Creierul este un organ cu totul exceptional. In plus de a controla functiunile autonome ale corpului (ritmul cardiac, respiratia si digestia), creierul interpreteaza semnalele exterioare captate de SIMTURI, este centrul emotiilor si al sentimentelor, si controleaza deasemeni activitati cerebrale mai « inalte » ca gandirea, ratiunea, imaginatia etc.)''
Tu esti mult prea ignoranta, si in plus esti duci lipsa si de o cultura si stiinta elementara dar te contrazici fara a avea nici cel mai mic argument in favoarea ta. Nu esti decat o habotnica inculta care isi sustine credinta prin tot felul de afirmatii tampite si lipsite de cea mai mica urma de logica.
''dar numai Chelstone are intotdeauna dreptate''
Mda, in cazul de fata Chelstone are intodeauna dreptate, pentru ca de asta nu reusesti sa argumentezi niciodata nimic si la final te rezumi la maxim 10 cuvinte care nici acelea nu-ti apartin, Da, chelstone are intotdeauna dreptate atunci cand sustine ca orice credinta nu demonstreaza nimic. Da, Chelstone are intotdeauna dreptate atunci cand neaga ineptiile pe care le debitezi tu, Sa stii ca niciodata fraze de genul: ''simt cu inima'', ''simt cu sufletul'' si alte ineptii pe care le mai debitezi nu o sa aiba un caracter relevant si nu o sa confere niciodata un adevar.
''Eu imi sustin parerea mea, singura diferenta este ca eu nu te jignesc.''
Una e sa sustii o parere si alta e sa sustii o ineptie.
''Nu te fac incult pentru ca ai opinii diferite de ale mele.''
Nici macar nu ai inteles de ce ti-am spus ca esti inculta... Nu te-am facut inculta pentru ca nu ai aceleasi opinii cu ale mele, ci pentru faptul ca sustii tot felul de aberatii si dupa ce iti arat ca minti, dupa ce iti arat cum functioneaza creierul uman (cu definitii demonstrate), si pentru faptul ca ai sustinut ca esti citita, dar nici un om care studiaza pe aceasta planeta nu sustine ineptiile tale, si mai ales nu le sustine dupa ce cineva ii arata ca adevarul este atlul.
''Prin asta dovedesti cat esti de intelectual.''
Sa stii ca in momentul in care negi evidentele si sustii in continuare ineptiile tale, nu te poti numi decat ignoranta si inculta pentru ca vorbesti in necunostinta de cauza.
''Eu am incercat Cuvantul si este adevarat!''
Hello, trezeste-te, nu exista vreun cuvant al lui dumnezeu, biblia este o carte scrisa de pamanteni, de unii care au avut anumite interese la un moment dat. Dumnezeu nu s-a aratat niciodata oamenilor, pentru ca nu exista, dar unii au inventat o poveste, cu fecioare si fii ale unor entitati inexistente pentru a manipula pe altii, mare dreptate avea nenea ala de la condamnat pe iisus, era un impostor. Nu toate prostiile ce le trec unora prin cap se pot numi revelatii.
''Egal cu zero ce spui tu.''
Vorbe goale, egale cu zero sunt ineptiile pe care le debitezi tu, inclusiv aceasta fraza:
''Eu am incercat Cuvantul si este adevarat!''
Ai incercat cuvantul cuiva care nu a vorbit oamenilor niciodata, a carei existenta este nedemonstrata si a carui basm rezista prin credinta habotnica a unora. Sa stii ca povestile pe care le spui tu sunt egale cu zero, eu n-am de ce sa mint, nu eu sunt cel care trebuie sa sustin niste ineptii prin alte ineptii, tu esti cea care face acest lucru.
''Egal cu zero ce spui tu.''
Nu la mine in inima locuiesc prieteni imaginari.
Nu eu sustin ca inima este organ de simt.
Nu eu sustin ca o credinta este mai presus de ratiune.
Nu eu sustin astfel de aberatii, tu esti cea care afilma aceste ineptii, aceste vorbe si multe altele ca acestea sunt egale cu zero, incercarile tale de a demonstra ceva cu citate dintr-o carte moarta sunt egale cu zero. Iti inteleg frustrarea, in neputinta de ati argumenta afirmatiile decurgi la a afirma alte ineptii.
Dumnezeu exista cu certitudine, daca nu exista, atunci de ce mai exista Coca-Cola? Este o dovada clara a existentei lui D-zeu, tu crezi ca cola apare asa brusc? Cat de naiv esti, nu vezi complexitatea Colei? Trebuie sa existe un creator si nu este omul, caci omul nu este in stare de asa ceva, doar D-zeu, ma intelegi?
Uita-te in cer si il poti vedea pe D-zeu, ce crezi ca is norii aia? Ala e D-zeu! Cat de ignorant poti fi, sunt atatea dovezi in favoarea existentei lui D-zeu si tot mai exista necredinciosi?
Biblia este inca o dovada clara? N-ai vazut ce scrie pe spate? MADE BY GOD, ce dovezi mai vrei? In Biblie scrie tot despre viitor, scrie despre Hittler, Charlie Chaplin, Michael Jackson, Gigi Becali, Nicolas Cage, Arnold si chiar despre mine .
Inca o dovada contestabila este EMA! De unde o aprut ea? Vezi cat de logic ii totul daca stii sa gandesti rational si logic.
Mda, apreciez ironia ta dar si detasarea cu care abordezi acest subiect...
''Cel care pierde esti tu.''
Asta e alta vorba goala. Singurul lucru pe care il pierd ar fi credinta desarta intr-o lume dupa moarte, dar maca ies in avantaj fata de tine, care o sa fii o pierzatoare atat aici in lumea noastra, libertatea de gandire si actiunilor care vor fi infuientate de o credinta habotnica intr-o entitate inexistenta, dar si dupa moarte, atunci cand creierul nu o sa mai aiba activitate cerebrala si cand nu o sa mai discerni nimic.
MANTUIREA este acceptarea lui Isus Hristos ca Domn şi Mantuitor personal. Cuvantul lui Dumnezeu ne spune în Ioan 1:12 că „tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu."
Mantuirea depinde de Jertfa de pe Cruce.
Mantuirea inseamna ca trebuie „să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Cristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu prin credinţă..." Filipeni 3:9
Bînd cand mai multă bere şi ţuică fiartă, şi să nu uităm de prea sfantul wisky.
Asa poti spune mai degraba ca iti pierzi sufletul.
Parca sufletul nu se pierde, parca el ajungea in rai sau iad.
''Pai nu exista nici curentul electric, nici neuronii, nici aerul. Pentru ca nu se vad!''
Esti prea ignoranta, Ce treaba are viziblitatea cu inexistenta sufletului?!
Curentul electric, are intensitate.
Neuronii au marime.
Aerul are greutate si densitate.
Sufletul nu exista, atributele cu care descriu sufletul crestinii isi au alte origini. Constiinta, procesele psihice senzoriale (senzația, percepția și reprezentarea), cognitive (memoria, atenția, limbajul, gândirea, imaginația) si afective (afectivitatea, motivația și voința) sunt rezultatul creierului uman, nu ale sufletului, dar tu nu esti decat o ignoranta care sustii ca simti cu sufletul (pe care nici nu-l ai).
''Pai nu exista nici curentul electric, nici neuronii, nici aerul. Pentru ca nu se vad! ''
Doar ignoranta si nestiinta ta te aduce in stadiul in care ajungi sa scrii astfel de ineptii. Am un dezgust total fata de oamenii care se dau cititi si care habar nu au pe ce lume traiesc.
Mantuirea este sa Ii accepti jertfa Domnului Isus si sa Il lase pe Hristos sa le conduca viata, nimeni nu este mantuit pe pamant pentru ca pana la venirea Domnului oameni sunt pacatosi, ci mantuirea o vom primi in cer.
Ema,daca o pui pe Tea20 sa-ti explice tot ce a scris acolo,asa babeste, cuvint cu cuvint, sa mor eu daca stie.Ce naibii nu infiintati o categorie cu recitaluri de poezie?
Mantuirea in conceptia ortodoxa este dobandirea Duhului Sfant. Sau este sfintenia, Sau este indumnezeirea omului.
Mantuirea inseamna ca fiecare om sa se trasforme din ceea este, un om pacatos plin de pacate intr-un sfant, prin asemanarea cu Hristos.
Hristos este noul Adam, este noul om, este omul creat de Dumnezeu initial... Crestinul ridicat la nivel absolut este omul cel adevarat, liber, cel creat de Dumnezeu.
Omul cazut in pacat, este un om stricat care nu seamana cu ceea ce a creat Dumnezeu initial, iar prin Hristos, se rezideste omul.
Crestinul cauta mantuirea prin asemanrea cu Hristos, iar sfinti, care au ajuns la desavarsire sunt purtatori de Dumenzeu. caci Hristos traieste in ei.
MAntuirea este scopul, cu alte cuvinte unirea cu Dumenzeu, dar unirea se realizeaza prin indeplinirea porucilor Dumnezeiesti trasmise oamenilor in cadrul Bisericii.
Mantuirea privita astfel este un proces continuu, o lupta care tine toata viata omului,
Mai trebuie mentionat ca in conceptia ortodoxa nimeni nu are siguranta mantuirii nici macar sfintii. Mantuirea este un dar de la Dumenzeu, nu poate fi dobandit din faptele noastre, nimeni nu s-a mantuit pana la intruparea lui Hristos din faptele sale si nimeni un se va mantui din faptele sale cele bune, Fara mila lui Dumenzeu nimeni nu se poate mantui. Cand un om se considera deja mantuit nu mai are nevoie de mila lui Dumenzeu, nu se mai simte pacatos ( cum este de fapt) si de aceea cade in pacatul mandriei. Mandria este grava, caci este asemanarea cu Lucifer... care nu desfraneaza, nu omoara, nu fura, si are o credinta in Dumnezeu foarte mare, dracii cred mai mult decat oamenii caci ei L-au vazut pe Dumenzeu, dar mandria este pricina din care a cazut dracul...
Se spune o pilda in pateric care pe scurt suna cam asa:
Era un batran care a trait in manastire din tinerete, si era cam spre sfarsitul vietii si s-a gandit ca acum inainte de moarte sa se retraga in pustiu ca sa se roage mai mult si sa posteasca mai aspru, sa ii ierte Dumnezeu pacatele. Si asa a facut, s-a mutat intr-o coliba unde statea singur numa in rugaciune si post si venea la biserica doar de paste si de craciun ca sa se impartaseasca. Intr-un an nu a mai venit iar fratii s-au speriat si au mers sa vada ce se intampla. Au intrat la calugar si l-au gasit.
Camera era plina de lumina, mirosea a mir si batranul din care izvorea lumina plutea deasupra patului. Toti fratii au inceput sa il roge sa le spuna ce a facut de s-a mantuit? Batranul a stat putin pe ganduri si a spus faceti ca mine si va veti mantui! IN clipa urmatoare lumina a disparut, ca si mirosul, batranul a cazut in pat si a murit in chinuri cumplite. Ce se intamplase? Batranul a gresit consideranduse mantuit, desi semnele sfinteniei sale erau evidente. Iata ce face mandria.
Sfinti mereu cand erau intrebati ce este smerenia raspundeau ceea ce imi lipseste mie. Sa luam aminte la cei ce au mers pe aceasta cale inaintea noastra, sa cautam sa ne sfintim, caci sfinti sunt modelul nostru, iar ei au avut ca model pe Hristos.
Aaaa cum e? Pentru o clipa era sa si cred.Aici ti-am dat ceea ce ai vrea sa vezi.
Adica atunci cand Dumnezeu imi iarta sufletul si il primste in rai.am dreptate?
Adica sa mergi in Rai... doar sufletul merge in Rai si trupul ramane pe pamant.
kaynmaincallme întreabă: