Dumnezeu ne-a stramutat din intuneric in Imparatia Luminii, Imparatia Fiului dragostei Sale.Prin urmare, trebuie sa renuntam la orice atitudine care nu vine de la Dumnezeu.In calitate de faptura noua, este important sa recunosti ca ai fost complet eliberat de stilul de viata lumesc.Chiar daca unii oameni ti se mai adreseaza folosind vechi apelative sau porecle dezonorante de dinainte de nasterea din nou, nu mai are importanta. Dumnezeu vrea ca tu sa iti recunosti identitatea-sa vezi imaginea noii tale persoane si sa traiesti conform ei.Conduita ta de crestin trebuie sa reflecte acum noua ta personalitate in Cristos Isus-noua ta natura, care este natura neprihanirii.
Daca voieste cineva sa vina dupa mine(Daca vrea cineva sa ajunga printre cei buni) sa se lepede de sine(sa scape de trup[pentru ca numai sufletul renaste]) sa-si ia crucea si sa ma urmeze( sa fie ingropat si sa se duca spre el [pentru ca 3 zile sufletul mortului merge incontinuu catre drumul sau unde va vrea sa se duca si va trece prin 24 de vami si se socoteste ingerul si dracusorul daca mergi sau nu mai departe])
funda?
Daca cineva vrea sa mearga pe calea lui, sa isi lase rautate in iad si sa isi ia bunatate si sa urce la el in rai.
Ceea El vroia sa ne spuna e ca:"Imi pare rau, Mario, dar printesa ta e in alt castel"!
"sa se lepede de sine":atunci cand dorim cu adevarat sa ne pocaim,sa ne schimbam,sa lasam lumea si desertaciunile ei,sa ne lepadam de firea noastra pacatoasa si sa ne imbracam cu un trup de slava.
"sa-si ia crucea":in lume,un pocait va intampina multe suferinte, batjocoriri chiar persecutii din cauza Domnului, fiindca credem in El.
"si sa Ma urmeze":trebuie sa ne tinem strans de mana Lui orice ar fi.
Sa se jupoaie de piele, alt sens la "sa se lepede de sine" nu poate fi, apoi sa mearga la pompe funebre si sa isi cumpere o cruce si sa ii dea follow lui jesus pe facebook.
Daca vrem sa il urmam pe Isus Hristos trebuie sa renuntam la eu-l nostru. Sa rastignim faptele firii pamantesti.Isus sa fie pe primul loc in viata noastra si in inima noastra sa domneasca El, nu eu-l nostru.
Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.
Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.
http://www.youtube.com/watch?v=JzR9ZCYz3jM&feature=related
Bucuria mea este Isus Hristos! Daca il am pe El in viata mea, daca simt prezenta Lui si am partasie cu El sunt cea mai bucuroasa. Harul si Pacea Domnului Isus sa fie cu tine. Pace!
http://www.youtube.com/watch?v=6ZYSSMsFrAg
Nu stiam ca Biblia pe langa misoginism, sclavagism, homofobie, omucidere si furt incurajeaza si sinuciderea...
Pai inteleg urmatoarele. pentru a-L urma pe Domnul Iisus Hristos trebuie sa te identifici cu El.sa renunti la mandrie,aroganta,orgoliu,superioritate; chiar El,Domnul Iisus Hristos Insusi Dumnezeu a renuntat la slava cereasca pentru noi pacatosii de rand,s-a nascut intr-o iesle saraca langa animale de povara,s-a imbracat cu o roba simpla,a patimit pentru noi,s-a laast umilit,scuipat,batut, injurat, a fost chinuit in mod barbar si in cele din urma omorat.nu a arata nici o clipa ca i-ar parea rau ca a facut asta(sa renunte la slava Sa cereaca).a facut asta pentru un motiv simplu.pentru ca ne iubeste.Ademosntrat asta. Dumnezeu a demonstrat ca ne iubeste si este cu noi si nu impotriva noastra.
trebuie sa isi traiasca viata dupa cum i-a lasat-o Dumnezeu, trebuie sa il urmeze pe Dumnezeu, adica sa ii respecte poruncile.el practic sa renunte a mai trai pentru el si a incepe sa traisca pentru Dumnezeu.asta e scopul omului in aceasta viata.MANTUIREA.asta inteleg eu.omul a fost creat pentru a fi in apropierea lui Dumnezeu, a fost creat pentru a se bucura de comuniunea cu El.noi suntem singura fiinta pamanteasca care putem avea acces la asa ceva.animalele nu pot face asta.nu sunt capabile.
Este o instrigare la sinucidere, la a lasa tot ce-i lumesc, cat despre ''sa-si ia crucea si sa Ma urmeze'', iisus si-a luat crucea in drumul sau spre moarte, deci este clar o instrigare la sinucidere, ca-ci cei ce-l vor urma o fac din proprie initiativa, iisus a facut acest lucru pentru ca a fost condamnat, in cazul lui nu se poate vorbi despre sinucidere, insa ce sa vezi, iisus a afirmat ca ajunge in imparatia cerurilor, deci facand ceea ce a facut si iisus, adica rastignidu-te pe cruce vei ajunge in acelasi stadiu cu al lui, adica te va cuprinde moartea.
Nu draga Chelstone, nu te indeamna la sinucidere.Aici Dumnezeu ne invata sa acceptam greutatile pe care le avem,sa le ducem fara sa cartim,stiind ca si Domnul Isus a trecut prin suferinta de dragul nostru.El nu ne promite ca daca ne intoarcem la Dumnezeu, vom merge pe un drum presarat cu flori, ci ne va da putere sa ne purtam crucea.
Nu, draga raymusic dar este raspunsul care ma satisface pe mine. Nu am dreptul ca sa aleg ceea ce imi place mie?
Nu-i problema daca ma minti me nu-mi pasa, ai o credinta ce nu permite asa ceva
Te asigur ca nu sunt Tea.Si ea are aceeasi credinta ca si a mea, de aceea privim lucrurile din aceeasi perspectiva.
Tu crezi in dumnezeu ca mine nu-i asa? crezi ca nu m-am prins cum sunteti voi pocaiti?
Nu cred ca tine, Doamne fereste.Tu esti constient cata hula aduci lui Dumnezeu?
''Aici Dumnezeu ne invata sa acceptam greutatile pe care le avem''
Sa acceptam greutatile?! Pai. si daca nu le accepti ele tot raman, tot trebuie sa le duci...
''stiind ca si Domnul Isus a trecut prin suferinta de dragul nostru.''
Asta-i o aberatie, nimeni nu i-a cerut lui iisus sa sufere pentru mine, iar daca a suferit pentru omenire nu inseamna ca trebuie sa-si abroge niste drepturi pe care nu le are, mai ales ca ceea ce a facut a fost un act benevol, nu l-a obligat lumea pe iisus sa se jertfeasca pentru noi, iar daca in urma acestui act, iisus doreste sau asteapta o rasplata sau o recunoastere din partea intregii umanitati mi se pare ca intentia sa a fost cu totul alta decat un sacrificiu BENEVOL (care nu cere ceva la schimb, fie ca-i credinta sau orice altceva). Stii vorba aceea, binele cu forta nu se numeste bine, asa ca, lui iisus nu i-a cerut nimeni sa se sacrifice pentru omenire, in consecinta, in urma unui act BENEVOL este imposibil si ilogic ca o lume intreaga sa-i fie recunoscatoare sau sa-i ramana indatorata.
Inteleg ca trebuie sa ii urmam exemplul, iar "sa ne luam crucea" este o expresie figurativa si sa il urmam sa facem ce a facut si el adica sa le vorbim oamenilor despre Dumnezeu.