| sabin89 a întrebat:

Ce limba se vorbea in Iudeea in primul secol al erei noastre? In ce limba vorbeau apostolii intre ei (sau oamenii in general)? greaca, aramaica, ebraica...

35 răspunsuri:
| Mclaren12 a răspuns (pentru CosminCD):

Cand am zis ca majoritatea crestinilor nu sunt de acord cu istoria, m-am referit la faptul ca ei cred orbeste in biblie. Gresesti, biblia nu este o istorie reala, ci o istorie fictiva pe care si-au creat-o evreii ca sa aiba cu ce spala pe creier paganii dupa ce-i vor converti cu forta in timpul inchizitiei. Sectantul de Luther si-a avut activitatea cu secole si secole mai tarziu.
O gramada de mituri care sunt in componenta bibliei au fost furate si corupte de la pagani, potopul de exenplu. Trebuie sa fii chiar ignorant sa crezi ce scrie in biblie despre potop cand potopul este un mit intalnit in mai toate religiile pagane. Nici Noe nu a existat niciodata, este si el un personaj furat de la sumerieni si akkadieni. Exemplele pot merge la nesfarsit. Ideea este ca multe caractere din biblie sunt fictive si cel mai propabil furate din caractere pagane. In realitate potopul nu a fost dat de zeul evreilor, in realitate Noe nu a facut nicio arca, in realitate Cristos nu a inviat si nu a savarsit minuni, Yehova nu exista si nu a existat niciodata. De fapt nici macar rabinii antici care traiau prin perioada de inceput a crestinismului nu credeau in Yehova pentru ca ei stiau ca este inventat. De exemplu, ei credeau in reîncarnare si au scris asta si in textele lor kabalistice. Ei erau constienti ca nu va exista nicio judecata si ca sufletul trece prin mai multe vieti, nu doar prin una singura. Crestinismul vostru este o pacaleala totala. Este bazat pe nimic altceva decat credinta oarba si pe o pseudo-istorie fabricata de evrei.

| CosminCD a răspuns (pentru sabin89):

happy Într-adevăr ar fi interesant de făcut un astfel de studiu pe tematica propusă de tine.

| sabin89 explică (pentru Mclaren12):

Era un banc cu evreii, fie-mi îngăduit să-l spun. Un țăran cosea undeva pe o pajiște. Și trece o caleașcă cu niște evrei bogați pe drum. El fuge după ei cu coasa cu gând să-i omoare. Fuge, fuge, dar nu reușește să=i prindă. Se întoarce la pajiștea lui și continuă sa cosească. Trece o altă caleașcă, tot cu niște evrei bogați. Fuge, fuge și după ăștia și, la fel, nu poate să- prindă. Un vecin care l-a observat îl întreabă de ce a fugit după ei. - Vreau să-i omor. - De ce? - Pentru că am auzit că ei l-au omorât pe Cristos. - Păi nu ăștia l-au omorât, ăia mai dinainte. - Păi am fugit și după ăia, dar n-am reușit să-i prind. laughing

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Mclaren12):

Auzi,tu ce cauti la aceasta categorie? Doar aduci hulă pe numele lui Dumnezeu si-a lui Isus!? La aceasta categorie, RELIGIE trebuie sa intre oameni interesati de o buna colaborare, care il accepta pe Dumnezeu si pe Fiul Sau Isus in viata lor.Tu esti in opozitie, stai acolo cu prietenul pe care il iubesti si ii bucuri inima, adica la Satan, caci el l-a respins pe Dumnezeu si nu ii recunoaste autoritatea si faptul ca l-a creat intr-un mod minunat.De ce te tot bagi sa semeni doar rau, dispret.resentimente? Ce vrei sa dovedesti ca existi? Datorita cui?

| Mclaren12 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Nu sunt ateu ca sa nu am ce cauta in categoria asta. Nu aduc nicio hula la adresa nimanui, ci doar adevarul istoric. De la indoctrinare, multi nu pot constientiza realitatea.

Aici nu intra doar oameni indoctrinati cu dogme crestine, aici intra orice om care vrea sa discute despre religie.

"care il iubesti si ii bucuri inima, adica la Satan"
Poftim? Apropo, Satan este un Zeu pagan, a fost venerat in lumea pagana cu probabil peste 10.000 de ani inainte sa fie inventat crestinismul. Nu are absolut nicio legatura cu religia crestina sau cu zeul biblic al evreilor. De fapt, evreii doar l-au calomniat in scrierile lor si sa-l transforme in monstru ca sa bage frica in oameni si apoi ca oamenii sa se supuna ca niste robi zeului inventat de ei care, in orice caz, numai "bun" si "drept" nu era. Biblia o arata in nenumarate randuri.