| SerenaSmiley a întrebat:

Ce lucuri stiti despre lucrurile, enenimentele oculte, paranormale? De unde pot citii lucruri adevarate despre ocultism si evenimente paranormale (nu stiu daca cele adevarate sunt puse publicului).

17 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De aici:
http://www.lovendal.ro/wp52/

| Exilee a răspuns:

Lucruri paranormale, oculte nu sunt nimic altceva decat vrajitorii din partea unor... demoni ( sua duhuri necurate). Daca doresti, poti citi in Vietile Sfintilor, dar si din Sfanta Scriptura despre faptul ca vrajile n-au putut si nici nu vor putea birui credinta ortodoxa, si mai mult d eatat nu vor putea macar vatama pe un crestin care-si face semnul Sfintei Cruci cu loialitate, onoare, smerenie si frica de Dumnezeu.

NJU te adanci prea tare, caci este un subiect de care nu doar ca nu trebuie sa-ia cordam importanta, dar si s ane ferim, chiar si de eventuale "tentative" de ghicit, vrajit, caci ele sunt condamnate de Biserica Ortodoxa.

Tot ceea ce vreau sa spun este ca, sfatuindu-te a lectura vietile Sfintilor ( in special din viata Sfantului Ciprian- insa eu din nefericire si spre rusinea mea n-am avut pana acum prilejul), orice lucru care nu se explica empiric, care incearca sa sfideze legile pe baza misticismului nu sunt decat o pulbere, comparativ cu adevarata putere a credintei drepte si a semnului Sfintei Cruci ( sa nu uitam ca sfintii care s-au dus in preajma unor capiste idolesti, prin rugaciune si cu ajutorul semnului Sfintei Cruci- semnul biruintei asupra mortii- au rasturnat foarte multe alatre vrajitoresti, prin care se aduceau jertfe idolilor, zeitatilor pagane care de altfel nu era decat o inselatorie diavoleasca, sa folosesc termeni dogmatici, o inselatorie care a fost demascata de Dumnezeul Cel Adevarat ).

| Exilee a răspuns (pentru Exilee):

Demascata prin intermediul alesilor Sai happy

| Inferno a răspuns (pentru Exilee):

"Lucruri paranormale, oculte nu sunt nimic altceva decat vrajitorii din partea unor... demoni"

Iisus a facut lucruri care nu erau normale: a mers pe apa, a transformat apa in vin, etc.
Cum aceste lucruri erau in afara normalului ele se numesc lucruri paranormale.

Iar cum lucrurile paranormale sunt cauzate numai de demoni (afirmatia ta pe care o presupun adevarata), rezulta ca si Iisus era un demon.
Cum Iisus e un demon, te intreb, de ce il venerezi?

| Aasdfghj a răspuns:

Gaseti o gramada de lucruri pe internet dar nimeni nu stie ce e adevarat si ce nu. Nu cred ca ai unde sa gasesti ceva 100% adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Ba da, dar depinde foarte mult de tine! din toate informatiile de pe internet, atat adevarate cat si neadevarate, toate analizate, gandite si trecute prin filtrull propriu, poti extrage adevarul. trebuie sa stii sa vezi lucrurile in ansamblu! si toata povestea asta e atat de complexa ca oricat ai afla, nu este nicidata suficient, si intotdeauna mai este cava de aflat. mult prea complex pentru mintea unui om. in esenta trebuie sa intelegi doar ce vrea D-zeu de la tine si de ce, ce vrea si "celalalt " de la tine, cum actioneaza si de ce vrea ce vrea, de ce te afli aici pe pamant, si ce ai de facut! Trebuie sa hotarasti (in cunostiinta de cauza daca se poate) ceea ce vrei pentru ca numai tu poti decide!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Exilee):

CORTECT pana la un anumit punct: " semnului Sfintei Cruci- semnul biruintei asupra mortii". numai cel "urat" doreste sa biruiasca moartea! de ce? aici raspunsul e un pic mai complex. D-zeu, iti cere sa lasi orice si sa-l urmezi pe El, in schimb iti va oferi viata vesnica langa El.
cat despre semnul crucii... poti gasi si pe internet informatii care macar sa te puna pe ganduri. Nici o religie nu este perfecta (100% adevarata)! de ce? aici iar e un raspuns mai complex. in fiecare relifgie exista adevar pe jumatate! restul este opus. pentru o religie complexa ar trebui adunate toate si extras doar ce este adevarat. cine stie ce este adevarat si ce nu? daca reusesti sa-ti raspunzi CORECTla intrebarile pe care le-am enumerat in raspunsul dat Alecssandrei, vei stii.

| Alcyon a răspuns:

Articolul nu-i prea bine scris, dar prezinta niste informatii pe scurt.

http://portal.tfm.ro/cum-functioneaza-telepatia/

| RAY a răspuns:

Sunt lucruri care stiinta nu le poate explica asta nu inseamna ca trebiesa crezi in pananormal nici sa nu crezi, e bine sa fi neutru si sa treci totul prin filtru ratiuni

| Exilee a răspuns (pentru Inferno):

Ceea ce a facut el se cheama minuni. Ceea ce am vrut sa sublineiz este ca demonul nua re nici o putere asupra celui neprihanit, mai ales cand acesta isi face semnul Sfintei Cruci. De altfel exista si persoane care se folosesc de puteri "diavolesti", sa zic asa, dar daca ma intrebi de ce nu stiu si nici nu vreau sa aflu ( Doamne fereste! ).

Gandeste-te ca la Dumnezeu orice e cu putinta. fiecare alcatuire ( in majoritatea cazurilor o anumita structura, fie ca vorbim se organisme sau dispuneri de cateva straturi in diverse domenii, general vorbind) este sub forma numarului 3 ( sau 7. de pilda curcubeul are 7 culori, 3 membrane sunt cele care inconjoara globul ocular- sclerotica, retina si coroida), fiecare lege, fiecare are un anume scop, si anume mentinerea unor diverse procese, caci orice organism are la baza intelepciunea Domnului. Este imposibil ca atata complexitate, atata completare reciproca, atat ajutor de care dispun fiintele, sa nu-L aiba drept Creator pe Dumnezeu. Altfel, n-am fi existat. Si basta!

| Inferno a răspuns (pentru Exilee):

"MINÚNE, minuni, s. f. 1. Fenomen ieșit din comun, surprinzător, atribuit divinității sau altor forțe supranaturale."

| Exilee a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este vorba de perfectionism. Religia noastra nu are drept scop slava desarta pentru a se evita crucial stereotipurile de astazi ( care promoveaza ideea invididualismului ce are la baza interesul). Ortodoxia dateaza de aproape 2000 de ani, si atunci nu s-a bazat pe exploatare in favoarea unor castiguri lumesti, ci a urmarit ajutorul,sprijinul de care avea nevoie sufletul, si mai presus de atat a urmarit, urmareste si va urmari pana la sfarsitul lumii mantuirea noastra! ( vorbim aici de ortodoxie,din care excludem sofismele ce se abat asupra ei din cauza unor defetce tipic umane, cum a rfi invidia, ura etc.). Ortodoxia nu pledeaza asadar pentru o reputatie lumeasca, mai ales ca are la baza doctrine despre care se vorbeste despre valoarea insignifianta a slavei desarte, comparativ cu cea vesnica, iar acestea, invataturile, ne sunt de folos pe oricare drum am putea alege, si pe masura sustinerii straduintei dupa putinta noastra ( indiferent ce pozitie ai dori sa ocupi, la ce feld e rang aspiri cu sau fara vointa ta, caci nu poti fi sigur de locul de prezneta ta viitoare in locul in care te regasesti,dar nu asta vreau sa accentuez), ci pledeaza in primul rand pentru persoana noastra, pentru actiunile noastre de a fi constienti de eventualele efecte generate de greseli ( care iarasi sunt tipice) la adresa persoanei noastre/ a aproapelui, greseli care trebuiesc asumate gratie unor diverse valori(demnitate. onoare, semerenie) SUSTINUTE TOT DE EA ( sustinute doar prin cuvinte, ci si prin fapte, si avem exemplu de la Sf. APostoli pana la oamenii din zilele noastre). IN privinta semnului Sfintei Cruci, este semnul biruintei asupra mortii. Toti trebuie sa biruim moartea cu ajutorul harului DOmnului Iisus Hristos (caci chiar daca vom trece in vesnicie, daca am folosit numele Domnului, al Maicii Domnului, ne-am folosit de ajutorul sfintilor si nu in ultimul rand de Sfanta Cruce), moartea nu va avea o putere nici asupra unora ca acestia ( adica ei deja au dobandit Raiul, moartea insemnand chinul vremelnic( vremelnic pentru daca Doamne feretse, cineva ajunge in iad, mai poate fi scos gratie rugaicunilor, Sfintei Liturghii sau din mila Domnului pana la judecata universala) sau vesnic).

| danay72 a răspuns:

Au legatura cu Satan si demonii, pentru ca azi Dumnezeu nu mai face miracole. Matei7:21-23

| fllu07 a răspuns (pentru Exilee):

Ti-as sugera intai sa inveti sa scrii.
apoi ma intreb: cum poti recomada o carte cuiva, de vreme ce tu nu ai cititi-o?
apoi cred ca este mai impotrant ce spune Biblia despre ocultism si vrajotprie decat vietile "sfintilor".
si normal, vrajile si ocultismul nu pot birui biserica ortodoxa, deoarece si in biserica se practica lucruri asemanatoare. si normal, DIavolul nu si-ar distruge "cuibul cu ciocul lui" laughing

| fllu07 a răspuns:

Biblia ne sfatuieste sa evitam sa avem legaturi cu demonii. tot ce se prezinta din acest domeniu, nu este decat momeala bine aranjata pentru cei creduli. iar pescarii sunt demonii, si Diavolul conducatorul lor. Biblia vorbeste despre cat rau pot face aceste creaturi spirituale rele, si de ce este bine sa le evitam. Deuteronomul 18:10-12.

| milan9 a răspuns:

ACest fenomen al intamplarilor supranaturale exista, numai ca nu toate acestea sunt minuni, nu toate sunt prin harul lui Dumnezeu.

Nu s-au mai făcut minuni? Cine a spus? De ce, pentru că vor unii să nu se mai facă? În credința lor nici că se vor face vreodată! Interpretarea tipic aberantă! Otrăvitoare interpretare a Scripturii, jenant de penibilă! Din moment ce toată Scripura este o colecție întreagă de minuni prezente la tot pasul, nimic din acest model și mod de viață nu avea să mai continue după?

Mai ales că Hristos de abia își începuse lucrarea în lume și de abia se împlinise făgăduința coborârii în lume a Duhului Sfânt despre care NIMENI NU A SPUS CĂ AR FI PLECAT DIN LUME, ci a rămas lucrător în cadrul Bisericii lui Hristos!

| thealchemist a răspuns:

Ce fel de lucruri? am niste enciclopedii daca vrei.