| MortemAeternum a întrebat:

Ce minuni reale, care nu pot fi contestate in nici un fel, aveti voi crestinii ca Dumnezeu exista? Spuneti-le aici, eu nu am sa comentez la nici una... dar ateii sunt liber sa o faca.

63 răspunsuri:
| PreaSfintitu a răspuns:

Minuni? haha, nu exista asa ceva ma laughing

| Anonymus314 a răspuns:

On: minunea de la Iersualim, cand se coboara lumina Sfanta, stiai ca patriarhul este controlat de un politist ATEU sa nu aiba materiale din care sa faca foc?

| negru30 a răspuns:

Raspuns corect - lazarergiu - pamantul si aerul pe care-l respiri

| Deny1333 a răspuns:

N-am mai văzut atâta prostie la un loc de când m-am uitat pentru câteva secunde la o emisiune din seara de Revelion.

| DeliaDaniela a răspuns:

In cazul in care nu te consideri o maimuta, faptul ca existi este o mare minune!

Dar pentru a-ti da mai multe argumente as vrea sa stiu daca crezi in evolutie sau in creatie!happy

| MortemAeternum explică (pentru DeliaDaniela):

Scuza-ma dar tu poti sa sustii ca evolutia este o creatie daca vrei, ca doar biblia nu spune prin ce proces a fost creat univerusul...Eu cred in evolutie.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru MortemAeternum):

Nu am cum sa zic ca evolutia este o creatie... cand intreb daca crezi in evolutie, intreb daca crezi ca oamenii au evoluat din maimute, asa cum multi sustin! Daca zic creatie, ma refer la faptul ca omul a fost creat de D-zeu.

Dar ce crezi, a avut D-zeu vreun rol in aceasta, sau consideri ca, viata pe pamant este doar o intamplare?

| DeliaDaniela a răspuns (pentru MortemAeternum):

Nu am cum sa zic ca evolutia este o creatie... cand intreb daca crezi in evolutie, intreb daca crezi ca oamenii au evoluat din maimute, asa cum multi sustin! Daca zic creatie, ma refer la faptul ca omul a fost creat de D-zeu.

Dar ce crezi, a avut D-zeu vreun rol in aceasta, sau consideri ca, viata pe pamant este doar o intamplare?

| MortemAeternum explică (pentru DeliaDaniela):

Nu cred in nici o divinitate.Sti Dumnezeu mai intai a creat animalele, iar apoi omul. Daca vrei poti sa spui ca omul a fost creat prin evolutia unui animal, nu ar fi o contradictie cu biblia.Asta bine inteles daca tu iei creatia la figurat si nu la propiu.

| ANAHsneaman a răspuns:

Cum a zis si lazarergiu un exemlpu foarte bun tu cine crezi ca a creat lumea universul animalele si pe om? acum nici un ateu nu crede ca dumnezeu exista dar cand ii va veni sfarsitul va vedea adevarul si nu va mai nega si va zice de ce nu am crezut? big grin asta e parerea mea.big grin

| lazarsergiu a răspuns:

Minune reala care nu poate fii contestata : Tu existi! Cine te-a creat? S-au tu ai iesit din nimic?

| MortemAeternum explică (pentru lazarsergiu):

Am zis ca nu comentez nici o minune spusa, dar vad ca tu mi-ai adresat o intrebare directa.Pe mine m-au creat parintii dupa ce si-au tras-o am iesit si eu printr-o gaura...Iar stramosii nostri au fost niste primate, stramosii primatelor au fost niste mamifere subterane, care au reusit sa supravietuieasca cataclismului care a dus la disparitia dinozaurilor, iar primii stramosi ai nostri au fost niste celule norocoase.Cum au aparut toate astea? sunt mai multe teorii, uita-te la Big Bang.

| ANAHsneaman a răspuns (pentru MortemAeternum):

Ce ai zis tu poate fi adevarat dar gandeste-te ca toate au un inceput cum zici tu cu alele celule si stranosi cine crezi tu ca le-a facut doar nu au aparut de la sine nu? pentru asta nu exista nici o explicatie logica pur si simplu dumnezeu a creat-o. : D in fine fiecare popor e cu religia lui asta nu ma intereseaza un lucru sigur e ca toti suntem frati big grin

| Wehrmacht a răspuns (pentru MortemAeternum):

Lasa-l ma.Astia nu pot sa inteleaga asa ca se limiteaza la un creator.Nu te cobori la nivelul lor, te bat cu experienta.

| lazarsergiu a răspuns (pentru MortemAeternum):

Deci inteleg ca tu sustii teoria lui Darwin! Nu pot sa inteleg cum de tu crezi ca strabuniciitai au fost maimute! Oriqum daca ar fi adevarata : acum momentan exista maimute.Si banuiesc ca si atunci au existat.Dar momentan maimutele nu mai evolueaza! De ce? Oricum lasand treaba asta la o parte ca sa nu schimbam subiectul minunea este legata ede faptul ca tu ai crescut in pantece.Cum? Erai o farama de nimic, si uite ce esti azi!

| MortemAeternum explică (pentru ANAHsneaman):

Dar nu poti folosii un argument care se intoarce impotriva ta, adica te intreb si eu cine l-a creat pe Dumnezeu? ca doar chiar tu ai spus-o totul are un inceput, asta nu il exculude pe Dumnezeu din acest tot.

Dumnezeu nu a fost creat el e din totdeauna

| Anonymus314 a răspuns (pentru MortemAeternum):

Ok mortem, hai sa-ti explic o chestie:
Dupa voi, ateii, toti ne tragem din maimute.
Sa o luam de la capat dupa versiunea voastra:
La inceput a fost un punct de singularitate care avea o energie infinita dar care a explodat(nu se stie din ce motive) creand un univers despre care unii zic ca e finit, dar inca nu aveti dovada pentru asta, de acolo s-au creat atomii, gazele, si toate cele, numai si numai din cauza acelui punct care a explodat, dintr-un singur punct, s-au creat planetele, oamenii pasarile, celulele, soarele etc. Vreau sa te intreb, de unde stie celula, care e formata numai din membrana, citoplasma si nucleu ca trebuie sa se inmulteasca? cum poate o celula atat de mica sa stie ca trebuie sa se inmulteasca? de ce isi protejeaza animalele puii? de ce unele animale se tem de om si altele il mananca? Minunea esti tu, stiai ca intre pamant si soare sunt -273, 15 grade Celsius? cum poti admite ca un univers, imens, perfect si atat de frumos, cu oameni, cu animale, cu tot ce vrei, este produsul intamplarii, chiar e? hmm. e prea perfect, fi serios.
"iar primii stramosi ai nostri au fost niste celule norocoase"-> prea multa coincidenta prin lume nu?
cum s-a putut prin noroc, sa se formeze creierul maimutelor din care zici ca ne tragem?
Astept raspunsul tau.

Ma eu nu am nici un motiv sa te conving ca eu am dreptate, puteai doar sa imi spui minunea este ca eu exist si nu spuneam nimic, dar tu imi pui mie intrebari directe.Iar eu eu nu cred ca strabunicii mei au fost maimute, ca evolutia nu se petrece asa repede, la a doua generatie gata maimuta a nascut omul. Evolutia este un proces foarte lent care dureaza zeci de milioane de ani, nu ai cum sa o vezi in timpul vietii tale. Vrei sa iti dau documentare despre procreiere, ca sa vezi cum se produce ea? Nestiinta ta nu demonstreaza existenta unui Dumnezeu...

| MortemAeternum explică (pentru Anonymus314):

Pai nu stiu exact la ce vrei tu sa iti dau raspuns, probabil te referi la toate aceste coincidente, adica distanta pamantului de soare care a permis aparitia vietii nu?
Pai hai sa ne uitam putin la universul stiut de noi pana in prezent(poate sa fie mult mai mare), de exemplu noi stim pana acum ca exista ~200 de miliarde de galxii in univers.Galaxiile au intre 10 milioane de stele si un bilion de stele.Bun acum ca ti-ai facut o idee la ce numar ametitor de stele este in tot universul, din toate aceste stele miliarde din ele au planete care orbiteaza in jurul lor, acum eu te intreb chiar nu crezi ca este probabil ca in una sau mai multe planete sa apara aceata distanta miraculoasa care sa permita dezvoltarea vietii exact ca si pe pe pamant? Uita-te de exemplu la o loterie, desii sansele ca sa castigi la 6/49 sunt de circa unu la 13 milioane, unii oameni tot castiga odata si odata. Oare este o minune ca au castigat? sau este pura coincidenta?

| Anonymus314 a răspuns (pentru MortemAeternum):

Nu, am vrut sa intreb altceva, ma rog... nu mai conteaza.

| MortemAeternum explică (pentru Anonymus314):

De unde a stiut celula sa se inmulteasca? Pai celulele nu se inmultesc prin sex, ele se inmultesc prin diviziune.De ce isi apara unele animale puii(sper ca stii ca sunt animale care isi abandoneaza puii, chiar ininte sa se nasca), totul tine de instincul matern care si l-au dezvoltat de-a lungul timpului, nu totul a fost asa "perfect" cum crezi tu ca este astazi.

| Vladuthz a răspuns (pentru ANAHsneaman):

Dar ce dovada ai tu ca dumnezeu a creat toate astea, si nu altcineva?

| ANAHsneaman a răspuns (pentru Vladuthz):

Acum eu nu vreau sa va jignesc dar voi nu va lasati pana nu obrineti ce vreti. satisfactia?, voi credeti ca stiti tot dar nu e asa nici eu nu stiu chiar tot, dar sa va intreb si eu ceva ca voi tot ati pus intrebari voi ce dovezi aveti ca acum miliarde de ani s-a intamplat asa cum ati spus voi? voi doar pretindeti ca s-a intamplat asa pe baza unor formule sau alte chestii de astea? eu chiar nu vreau sa va jignesc si sa va spun chestii care va dor doar pentru ca suntem de religii diferite.

| FucktheSystem a răspuns (pentru lazarsergiu):

Mama și tata m-au creat prin contact sexual neprotejat. Altceva?

| Vladuthz a răspuns (pentru ANAHsneaman):

Cine a zis ceva de satisfacite o.O? Despre ce tot vorbesti? Doar am adresat o simpla intrebare.

De ce sustii ca ateismul este o religie? Religie au doar oamenii care cred intr-o divinitate.

| ANAHsneaman a răspuns (pentru Vladuthz):

In fine si eu am adresat o intrebare.

Bine cum spui tu iti apreciez raspunsul fiindca mai corectat. big grin

Bine in final m-am convins ca sa nu ne mai certam sa fie fiecare cu parerea lui fiecare sa creada ce vrea si sa nu ne mai contrazicem.ok? dar sunt curioasa sa stiu mai multe despre atei poti sa imi spui istoria lor? big grin cred ca nu prea stiu multe despre ei si poate ii judec gresit vreau sa-mi schimb parerea nu ca ar fi una rea. big grin

Dar cine se cearta? tu consideri prezentarea a doua opinii diferite o cearta? Pai primii atei au fost tot oamenii, inainte sa isi creieze un Dumnezeu, avem o istorie de sute de mii de ani laughing.Ca sa nu ii urasti gandeste-te ca cei care iti ofera tie toate avantajele si confortul lumii moderne sunt atei.Marea majoritate a savantiilor din toate domeniile sunt atei, deci ar fi o ipocrizie sa urasti ateii si sa stai pe internet.Cred ca folosesti un soft de la Microsoft, a fost creat de un ateu Bill Gates.

Multumesc pentru raspuns dar opiniile diferite si modul in care au fost trimise mi s-au parut ca un fel de contrazicere si alte chestii, dar sa stii ca eu nu am zis ca urasc ateii am zis ca poate ii judec gresit dar nu de RAU desii sunt este un alt popor ii respect si am vrut sa stiu mai multe despre ei sa fiu mai bine informata big grin

Ateii nu sunt un popor sau o natiune.
uite explicatiile (wikipedia)
În Grecia antică Epicurismul încorpora aspecte ale ateismului, dar a dispărut din tradiția filozofică pe măsura dezvoltării creștinismului. În timpul Renașterii conceptul de ateism a reapărut ca o acuză adusă celor ce puneau la îndoială starea de lucruri religioasă, însă acesta câștigă prestigiu în epoca Luminilor. În secolul al XX-lea ateismul a devenit o poziție filozofică exprimată cu precădere în cercurile raționaliștilor și ale umaniștilor seculari. De-a lungul istoriei, mulți oameni de știință, filozofi, scriitori și oameni politici au fost atei.
Cuvintele din sfera ateismului au fost create mai întâi în limba franceză (sub formele athée, athéiste și athéisme) în secolul al XVI-lea și au intrat apoi și în celelalte limbi europene. Înainte de cuvintele franțuzești menționate, a existat în jurul anului 1534 și forma atheonism, probabil derivată din cuvântul italian atheo (ateu). La baza tutror acestor cuvinte a stat adjectivul grecesc atheos, format din particula privativă a- a- (fără) și θεος theos (zeu), care însemna inițial fără zei sau fără credință în zei, pentru ca începând din seculul al V-lea î.Hr. să capete conotația „care neagă zeii", necredincios, păcătos.
Karen Armstrong scria: "În timpul secolelor XVI și XVII, cuvântul 'ateu', era rezervat exclusiv pentru polemici... Termenul de 'ateu' era o insultă. Nimeni nu visa să se considere un ateu." În secolul XX, globalizarea a contribuit la clarificarea termenului, acesta referindu-se la neîncrederea în orice formă de divinitate.

Pentru mai multe informatii cauta pe google.

Multumesc pentru informatiile despre atei sunt foarte interesante. big grin

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru lazarsergiu):

Mami si tati m-au "creat".batting eyelashes

| lazarsergiu a răspuns:

Pai daca evolutia are loc in timp... si e lenta unde sunt "speciile de mijloc"?

Au murit deoarece nu s-au putut adapta, doar cei puternici supravietuies, de fapt peste 99% din vietuitoarele care au existat vreodata pe pamant au murit.

| trolololo a răspuns (pentru lazarsergiu):

Nu exista specii de mijloc. Iar oamenii nu se trag din maimuțe de asta nu exista specii intermediare. Exista schelete ale oamenilor în diverse stadii evolutive, Homo erectus, Homo habilis. In plus unele "specii" de "oameni" nu au reușit sa se adapteze și au dispărut, altele au reuși. Suntem o specie de primate care a evoluat în paralel cu cimpanzeii de exemplu, care în caz de nu știai își confecționează unelte cu care prind termite. Ele evoluează, dacă acum 1 milion de ani nu puteau face asta, au evoluat și în curând (peste mii de ani cel putin) o sa își construiască și adăposturi primitive.
Mai mult analizele ADN au arata ca suntem cele mai apropiate rude ale lor.
Oricum îmi bat capul degeaba, nu vei înțelege, indiferent ce dovezi solide și care pot fi probate, vor aduce oamenii de știință.

| lazarsergiu a răspuns (pentru trolololo):

Ai inteles gresit, nu eu sustin teoria lui Darwin

Aceasta teorie este in continua schimbare, peste o suta de ani stiinta nu o sa mai arate cum este astazi, majoritatea teoriilor o sa fie schimbate.

| trolololo a răspuns (pentru lazarsergiu):

Pai am înțeles foarte bine ai scris "Pai daca evolutia are loc in timp... si e lenta unde sunt "speciile de mijloc"?" Si ți-am explicat. Măcar ai citit ce am scris?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma nu cred ca e nevoie.fiindca mie infiderent daca tu mori prost sau destept. uite una totusi; prostia nu doare, daca durea erai la spital, nu pe TPU.mare -i Dumnezeu.

| MortemAeternum explică (pentru anonim_4396):

Ma noroc cu tine, ca altfel vai de umanitatea asta, daca nu te nasteai tu pamantul nu se mai invartea in jurul soarelui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma eternule? ma sunt anumiti useri de la care am pretentii ma.fiindca ei insisi au pretentii eu le am mult mai mari in ce-i priveste.si tu vii cu prostii care in loc sa-ti ateste teligenta de ateu, te trag in jos la limita gandirii singurului neuron.sunt dezamagit.vino ma cu intrebari decente nu cu vechituri de doi lei ca la talcioc?

| MortemAeternum explică (pentru anonim_4396):

Pai crezi ca am eu nevoia de aprobarea ta? un copil de 12 ani care se crede mare crestin cand de fapt face parte din rasa ipocritilor? Intrebarea este pergect legitima, daca tot il pupi in cur pe Dumnezeu, arata dracu o dovada ca ii vezi curu pe care il pupi zi de zi.

| MagazinulcCora a răspuns:

Era 13 Mai.
Si, mi-am pierdut telefonul. =(
. Am mers si l-am cautat peste tot, pe unde fusesem
Ziua aceea, si totusi. Nimic sad
Nu il mai gaseam. Totusi. Apunea soarele, si era o liniste tulbure.
M-am pus in genunchi si am inceput sa ma rog la Dumnezeu.
Nu spun cum, pentru ca nu e treaba nimanui.
Dar m-am rugat.
Iata, nu s-a intamplat nimic. Am ajuns acasa si telefonul tot nu era.
Deci.

Nu ma opresc aici. M-am asezat monotona pe canapea. Nu mai aveam nici o sansa. Deja ma gandeam cum sa strang bani si ce telefon sa-mi iau. Toata lumea era foarte suparata pe mine.
Tatal meu s-a dus sa imi ia mama de la servici.
Tot asa, eu ma duc sa beau apa si-mi vad vecinul intrand la noi in curte, facandu-mi semn sa ies.
Am iesit si, cand nu mai aveam nici un gram de speranta. Mi-a dat telefonul spunand ca i la adus cineva, care l-a gasit pe jos.
Am explodat in lacrimi
Asta e minunea pe care a facut-o Dumnezeu cu mine.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru MagazinulcCora):

Wtf?
Credeai ca vecinul e Dumnezeu?
Sau ce ca eu n-am inteles minunea facuta direct de dumnezeu.
Poate imi explici mai bine...

| MagazinulcCora a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Nu. Dar Dumnezeu a facut minunea. Astfel. L-a trimis pe vecinul meu. =3. Dumnezeu a facut ca telefonul sa fie gasit de cineva

Daca si vizita unui vecin care ti-a gasit telefonul e minune de la Dumnezeu...
Apropo, de ce minune de la Dumnezeu si nu de la Allah?

Pentru ca eu m-am rugat la DUMNEZEU. pentru ca eu ii sunt Credincioasa lui, nerusinatule! Cum poti spune asa ceva, nu iti e rusine? Nu iti e? O sa te pedepseasca DUMNEZEU. O sa vezi.
. Dumnezeu a facut ca domnul acela sa-mi gaseascaa telefonul. Il putea gasi oricine.
Nu ai pic de frica fata de DUMNEZEU?

Nu, nu am.
Dar nu mi-ai raspuns la intrebare: De ce Dumnezeu si nu Allah? POate ii esti credincioasa lui Dumnezeu si Allah a vrut sa iti dea un semn ca crezi in el.
P.S: sunt fata.

Eu nu cred in Allah si nici nu voi crede. Căci nu Allah a facut lumea. Ci Dumnezeu! Ar trebuii sa iti fie rusine sa vorbesti asa. Nu imi pasa. Nu a fost allah in momentul in care eu m-am rugat la DUMNEZEu. Intelegi! Daca eu m-am rugat la Dumnezeu nu are cum sa ma fi ajutat Allah. Eu nu cred

De ce nu crezi in Allah?
Si muslmani sustin sus si tare ca Allah e zeul corect.
Ai 12 ani? Altfel nu stiu cum in loc sa-mi dai argumente logice vi cu chestii gen "sa-ti fie rusine".
Poate te-ai rugat lui Dumnezeu si Allah a raspuns pentru ca el vrea sa crezi in el.
P.S: eu iti dau exemplul cu Allah dar iti pot da exemple cu alti 1999 de zei.

| anonim_4396 a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Scuze ca ma bag in discutie, dar am simtit nevoia sa intervin. De ce Dumnezeu si nu Allah? Am atatea motive! Dar sa iti spun doar cateva : cum a zis si RaspberryYumm, ea s-a rugat la Dumnezeu si nu la Allah, plus ca pratic Dumnezeu este Allah, numai ca sub o alta denumire. Credinta musulmana este mai putin raspandita, in timp ce crestinismul (ortodocsii si catolicii) impanzeste lumea. Deci de asta Dumnezeu si nu Allah. Si cum ai zis de alti 1999 de zei, toti acesti "zei" sunt credinte care au rezultat din alte credinte tot asa, insa numai una este aceea corecta, crestinismul, caci este forma "naturala" a credintei. Nu stiu cum sa iti explic mai bine, oricum fiecare este cu credinta sau necredinta sa. Eu nu am prea multe argumente, deoarece am 12 ani big grin (fara jigniri). Eu doar am incercat sa iti raspund la intrebare happy

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu sustii cum ca crestinismul ar fi corect?
Si un musulam sustine ca religia lui e corecta.
Si un politeist sustine ca zeii lui sunt corecti etc.
Sper ca intelegi, dar, explica-mi, de ce crestinismul? dovezi? argumente?

Ok, dar de ce crezi in Dumnezeu si nu in Allah sau Poseidon, Helios, Shiva, Buddha, Brahma, Odin sau Hvarekșaeta?
Te rog vino cu argumente solide.

Dar tu de ce nu crezi in DUMNEZEU si crezi in cei enumerati mai sus! Dumnezeu este singurul!

Eu nu cred nici intr-un zeu.
Si raspunde la intrebare, daca poti si vrei, desigur

| lazarsergiu a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Pentru ca totul a luat alta intorsatura trebuie sa iti pun ca nu ai dreptate. Nu am mai raspuns la mesaje deoarece am fost in Israel saptamana aceasta. Daca nu stiti in Israel in 19-20 ianuarie se praznuieste Boboteaza( Botezul Domnului ). Bineinteles ca am fost la Iordan unde ( minune care nu poate fii contestata ) Iordanul un rau, pur si simplu dupa rugaciule spuse a venit acolo un porumbel s-a asezat pe toiagul Patriarhului si dupa inca o rugaciune porumbelul a zburat peste apa si atunci Iordanul si-a inversat cursul pentru ceva vreme.Ii clar ca nu alah, poseidon, budha sau altii a facut asta pentru ca noi in rugaciuni spunem "Doamne Iisuse Hristoase" asa ca de ce ar interveni budha sau altii? Tu iti dai seama ce putere, si sa vezi ce simti atunci, atunci, din pacate, iti simti necredinta daca intelegi ce vreau sa iti spun.Eu unul am veit total schimbat din Israel, dupa ce vei acele locuri care sunt incarcate cu o energie care iti da spirit si viata in suflet.Nu pot sa ti povestesc dar te sfatuiesc sa mergi intr-un pelerinaj.

| onikaoana a răspuns:

Tot universul

| remusmy a răspuns:

Dedicatie catre "MortemAeternum" : TU esti ateu, ai zis de nenumarate ori. Ateismul face parte din conceptia Umanism Seculara, deci crezi in Teoria Evolutiei. Dupa cum ii spune si numele este o torie care in Biologie nu are cum sa fie demonstrata pentru ca nu poate fi reprodus experimentul evolutiei si nici studiata evolutia in natura pentru ca nu poti sa traiesti sute de milioane de ani ca sa studiezi acest proces. Daca evolutia a existat, unde sunt speciile intermediare si de ce numai noi oamenii avem constiinta? app, un om de stiinta a zis ca mai degrapa bagi o masina dezmembrata intr-o betoniera uriasa si astepti sa iasa complet reconstruita decata sa te astepti sa se fi creat o celula (viata) din materia moarta (non-viata)

| Walrus18 a răspuns:

Ca sa stiti si voi.argumentul ala cu maimutele e ca si cum ai zice "Daca America a fost colonizata de englezi, de ce mai exista englezi?"