| MortemAeternum a întrebat:

Ce minuni reale, care nu pot fi contestate in nici un fel, aveti voi crestinii ca Dumnezeu exista? Spuneti-le aici, eu nu am sa comentez la nici una... dar ateii sunt liber sa o faca.

63 răspunsuri:
| lazarsergiu a răspuns:

Minune reala care nu poate fii contestata : Tu existi! Cine te-a creat? S-au tu ai iesit din nimic?

| ANAHsneaman a răspuns:

Cum a zis si lazarergiu un exemlpu foarte bun tu cine crezi ca a creat lumea universul animalele si pe om? acum nici un ateu nu crede ca dumnezeu exista dar cand ii va veni sfarsitul va vedea adevarul si nu va mai nega si va zice de ce nu am crezut? big grin asta e parerea mea.big grin

| MortemAeternum explică (pentru lazarsergiu):

Am zis ca nu comentez nici o minune spusa, dar vad ca tu mi-ai adresat o intrebare directa.Pe mine m-au creat parintii dupa ce si-au tras-o am iesit si eu printr-o gaura...Iar stramosii nostri au fost niste primate, stramosii primatelor au fost niste mamifere subterane, care au reusit sa supravietuieasca cataclismului care a dus la disparitia dinozaurilor, iar primii stramosi ai nostri au fost niste celule norocoase.Cum au aparut toate astea? sunt mai multe teorii, uita-te la Big Bang.

| negru30 a răspuns:

Raspuns corect - lazarergiu - pamantul si aerul pe care-l respiri

| ANAHsneaman a răspuns (pentru MortemAeternum):

Ce ai zis tu poate fi adevarat dar gandeste-te ca toate au un inceput cum zici tu cu alele celule si stranosi cine crezi tu ca le-a facut doar nu au aparut de la sine nu? pentru asta nu exista nici o explicatie logica pur si simplu dumnezeu a creat-o. : D in fine fiecare popor e cu religia lui asta nu ma intereseaza un lucru sigur e ca toti suntem frati big grin

| Wehrmacht a răspuns (pentru MortemAeternum):

Lasa-l ma.Astia nu pot sa inteleaga asa ca se limiteaza la un creator.Nu te cobori la nivelul lor, te bat cu experienta.

| lazarsergiu a răspuns (pentru MortemAeternum):

Deci inteleg ca tu sustii teoria lui Darwin! Nu pot sa inteleg cum de tu crezi ca strabuniciitai au fost maimute! Oriqum daca ar fi adevarata : acum momentan exista maimute.Si banuiesc ca si atunci au existat.Dar momentan maimutele nu mai evolueaza! De ce? Oricum lasand treaba asta la o parte ca sa nu schimbam subiectul minunea este legata ede faptul ca tu ai crescut in pantece.Cum? Erai o farama de nimic, si uite ce esti azi!

| onikaoana a răspuns:

Tot universul

| MortemAeternum explică (pentru ANAHsneaman):

Dar nu poti folosii un argument care se intoarce impotriva ta, adica te intreb si eu cine l-a creat pe Dumnezeu? ca doar chiar tu ai spus-o totul are un inceput, asta nu il exculude pe Dumnezeu din acest tot.

| ANAHsneaman a răspuns (pentru MortemAeternum):

Dumnezeu nu a fost creat el e din totdeauna

| Anonymus314 a răspuns (pentru MortemAeternum):

Ok mortem, hai sa-ti explic o chestie:
Dupa voi, ateii, toti ne tragem din maimute.
Sa o luam de la capat dupa versiunea voastra:
La inceput a fost un punct de singularitate care avea o energie infinita dar care a explodat(nu se stie din ce motive) creand un univers despre care unii zic ca e finit, dar inca nu aveti dovada pentru asta, de acolo s-au creat atomii, gazele, si toate cele, numai si numai din cauza acelui punct care a explodat, dintr-un singur punct, s-au creat planetele, oamenii pasarile, celulele, soarele etc. Vreau sa te intreb, de unde stie celula, care e formata numai din membrana, citoplasma si nucleu ca trebuie sa se inmulteasca? cum poate o celula atat de mica sa stie ca trebuie sa se inmulteasca? de ce isi protejeaza animalele puii? de ce unele animale se tem de om si altele il mananca? Minunea esti tu, stiai ca intre pamant si soare sunt -273, 15 grade Celsius? cum poti admite ca un univers, imens, perfect si atat de frumos, cu oameni, cu animale, cu tot ce vrei, este produsul intamplarii, chiar e? hmm. e prea perfect, fi serios.
"iar primii stramosi ai nostri au fost niste celule norocoase"-> prea multa coincidenta prin lume nu?
cum s-a putut prin noroc, sa se formeze creierul maimutelor din care zici ca ne tragem?
Astept raspunsul tau.

Ma eu nu am nici un motiv sa te conving ca eu am dreptate, puteai doar sa imi spui minunea este ca eu exist si nu spuneam nimic, dar tu imi pui mie intrebari directe.Iar eu eu nu cred ca strabunicii mei au fost maimute, ca evolutia nu se petrece asa repede, la a doua generatie gata maimuta a nascut omul. Evolutia este un proces foarte lent care dureaza zeci de milioane de ani, nu ai cum sa o vezi in timpul vietii tale. Vrei sa iti dau documentare despre procreiere, ca sa vezi cum se produce ea? Nestiinta ta nu demonstreaza existenta unui Dumnezeu...

| Anonymus314 a răspuns:

On: minunea de la Iersualim, cand se coboara lumina Sfanta, stiai ca patriarhul este controlat de un politist ATEU sa nu aiba materiale din care sa faca foc?

| MortemAeternum explică (pentru Anonymus314):

Pai nu stiu exact la ce vrei tu sa iti dau raspuns, probabil te referi la toate aceste coincidente, adica distanta pamantului de soare care a permis aparitia vietii nu?
Pai hai sa ne uitam putin la universul stiut de noi pana in prezent(poate sa fie mult mai mare), de exemplu noi stim pana acum ca exista ~200 de miliarde de galxii in univers.Galaxiile au intre 10 milioane de stele si un bilion de stele.Bun acum ca ti-ai facut o idee la ce numar ametitor de stele este in tot universul, din toate aceste stele miliarde din ele au planete care orbiteaza in jurul lor, acum eu te intreb chiar nu crezi ca este probabil ca in una sau mai multe planete sa apara aceata distanta miraculoasa care sa permita dezvoltarea vietii exact ca si pe pe pamant? Uita-te de exemplu la o loterie, desii sansele ca sa castigi la 6/49 sunt de circa unu la 13 milioane, unii oameni tot castiga odata si odata. Oare este o minune ca au castigat? sau este pura coincidenta?

| Anonymus314 a răspuns (pentru MortemAeternum):

Nu, am vrut sa intreb altceva, ma rog... nu mai conteaza.

| lazarsergiu a răspuns:

Pai daca evolutia are loc in timp... si e lenta unde sunt "speciile de mijloc"?

Au murit deoarece nu s-au putut adapta, doar cei puternici supravietuies, de fapt peste 99% din vietuitoarele care au existat vreodata pe pamant au murit.

| MortemAeternum explică (pentru Anonymus314):

De unde a stiut celula sa se inmulteasca? Pai celulele nu se inmultesc prin sex, ele se inmultesc prin diviziune.De ce isi apara unele animale puii(sper ca stii ca sunt animale care isi abandoneaza puii, chiar ininte sa se nasca), totul tine de instincul matern care si l-au dezvoltat de-a lungul timpului, nu totul a fost asa "perfect" cum crezi tu ca este astazi.

| Vladuthz a răspuns (pentru ANAHsneaman):

Dar ce dovada ai tu ca dumnezeu a creat toate astea, si nu altcineva?

| trolololo a răspuns (pentru lazarsergiu):

Nu exista specii de mijloc. Iar oamenii nu se trag din maimuțe de asta nu exista specii intermediare. Exista schelete ale oamenilor în diverse stadii evolutive, Homo erectus, Homo habilis. In plus unele "specii" de "oameni" nu au reușit sa se adapteze și au dispărut, altele au reuși. Suntem o specie de primate care a evoluat în paralel cu cimpanzeii de exemplu, care în caz de nu știai își confecționează unelte cu care prind termite. Ele evoluează, dacă acum 1 milion de ani nu puteau face asta, au evoluat și în curând (peste mii de ani cel putin) o sa își construiască și adăposturi primitive.
Mai mult analizele ADN au arata ca suntem cele mai apropiate rude ale lor.
Oricum îmi bat capul degeaba, nu vei înțelege, indiferent ce dovezi solide și care pot fi probate, vor aduce oamenii de știință.

| lazarsergiu a răspuns (pentru trolololo):

Ai inteles gresit, nu eu sustin teoria lui Darwin

Aceasta teorie este in continua schimbare, peste o suta de ani stiinta nu o sa mai arate cum este astazi, majoritatea teoriilor o sa fie schimbate.

| trolololo a răspuns (pentru lazarsergiu):

Pai am înțeles foarte bine ai scris "Pai daca evolutia are loc in timp... si e lenta unde sunt "speciile de mijloc"?" Si ți-am explicat. Măcar ai citit ce am scris?

| ANAHsneaman a răspuns (pentru Vladuthz):

Acum eu nu vreau sa va jignesc dar voi nu va lasati pana nu obrineti ce vreti. satisfactia?, voi credeti ca stiti tot dar nu e asa nici eu nu stiu chiar tot, dar sa va intreb si eu ceva ca voi tot ati pus intrebari voi ce dovezi aveti ca acum miliarde de ani s-a intamplat asa cum ati spus voi? voi doar pretindeti ca s-a intamplat asa pe baza unor formule sau alte chestii de astea? eu chiar nu vreau sa va jignesc si sa va spun chestii care va dor doar pentru ca suntem de religii diferite.

| FucktheSystem a răspuns (pentru lazarsergiu):

Mama și tata m-au creat prin contact sexual neprotejat. Altceva?

| Vladuthz a răspuns (pentru ANAHsneaman):

Cine a zis ceva de satisfacite o.O? Despre ce tot vorbesti? Doar am adresat o simpla intrebare.

| Deny1333 a răspuns:

N-am mai văzut atâta prostie la un loc de când m-am uitat pentru câteva secunde la o emisiune din seara de Revelion.

| PreaSfintitu a răspuns:

Minuni? haha, nu exista asa ceva ma laughing

| MortemAeternum explică (pentru ANAHsneaman):

De ce sustii ca ateismul este o religie? Religie au doar oamenii care cred intr-o divinitate.

| ANAHsneaman a răspuns (pentru Vladuthz):

In fine si eu am adresat o intrebare.