| bleakk a întrebat:

Ce motiv ar avea un om sarac SI CRESTIN, "vai de mama lui" sa fie ateu? Si chiar daca ar intelege argumentele ateilor, consider ca el nu ar putea ACCEPTA ca un Dumnezeu care ii ofera o viata mai buna dupa moarte sa nu existe? Asta sa fi tinut religia in picioare?

18 răspunsuri:
| Dorugar a răspuns:

Daca e sarac si crestin inseamna ca are cel mai important motiv sa devina ateu, pentru ca vede clar ca Dumnezeu si biserica nu-l ajuta. Asa ca decat sa fie crestin si sa-si piarda timpul citind Biblioa, m-ai bine si-ar ocupa timpul cu pregatirea lui profesioanala si cu ridicarea propriului nivel cultural, pentru ca de saracie se poate scapa numai prin Constiinta, inteligenta si competenta profesionala!

| Jardelin a răspuns (pentru Dorugar):

"pentru ca de saracie se poate scapa numai prin Constiinta, inteligenta si competenta profesionala!"

Vai de tine! Nu stiu de ce am certitudinea ca tu esti un ilustru sarac! Asa e? Pai cum se face ca tu, care ai si constiinta, si inteligenta, si competenta profesionala esti sarac? Poti sa-mi spui?

Hai ca te ajut eu! Nu cele enumarate de tine sint calitatile necesare ca sa fii bogat si sa scapi de saracie!

Concluzia: vorbesti prostii!

| Alphawolf a răspuns (pentru Jardelin):

"Hai ca te ajut eu! Nu cele enumarate de tine sint calitatile necesare ca sa fii bogat si sa scapi de saracie!"

Dar nu ai ajutat deloc, doar ai criticat. Ne spui si noua care sunt acele calitati necesare omului pentru pentru a deveni bogat.

| Jardelin a răspuns (pentru Alphawolf):

Ei, cum nu am ajutat! Faptul ca i-am spus ca nu alea sint calitatile deja este un mare ajutor! Chiar sa-i dau mura in gura?

Dar hai sa va mai ajut un pic. Cautind si cercetind care sint calitatile care te scapa de saracie, deci doar cautind, inca din faza aceasta incepi sa scapi de saracie! Nu cu mult, cu 1%, dar e un progres, nu?

| Alphawolf a răspuns (pentru Jardelin):

Nu, faptul ca ai negat... fara a oferi ceva la schimb, nu insemna ajutor. Cel mult l-ai bagat in ceata, dar nu ajutat. Spui ca el vorbeste prostii, dar prin asta nu faci lumina, ci intensifici negura.

| Alphawolf a răspuns:

Motivele credintei sunt date de slabiciunile omului(asta e clar pentru mine, altfel nu pot intelege in functie de ce altceva ar putea adopta omul prejudecati, alta explicatie nu vad). Credinta are priza la saraci sau la cei "batuti de soarta"(in special). Omul are nevoie de intelegere, iubire, dreptate, etc. El nu poate accepta ca viata asta cruda(in care el are defecte, este nedreptatit, neinteles, nu este iubit sau este rolul secundar din anumite puncte de vedere) este totul. Omul cand este nefericit(neinteles, nedreptatit, etc), are nevoie de ceva care sa-l intareasca, are nevoie de speranta, asfel se amageste cu "Dumnezeu"(care bineinteles, il iubeste, intelege, ajuta si ii va face dreptate).

| Jardelin a răspuns (pentru Alphawolf):

Mie imi place misterul, omule! Nu e mai frumos asa? De ce sa-i spun reteta "Cum sa devii bogat", mi-a dat ceva pentru asta? Informatia e pretioasa, prietene! Cine detine informatia devine bogat! Offff, iarasi v-am ajutat! Gata, nu mai zic nimic!

| AlexanderAdrian a răspuns:

Frica de moarte ii convinge aproape pe toti cei credinciosi sa creada, e un adevar extrem de trist. "Fii om, respecta-i pe ceilalti, respecta cele zece porunci, tine post, ca DACA NUUU, IADU TE MANANCA"

Orice religie bazata pe frica nu este decat un retard social si psihologic, adica o intarziere in evolutia noastra mentala si emotionala ca oameni.

Poti fi om si fara a fi crestin sau penticostal sau orice altceva de gen. Oricum milioane de credinciosi pacatuiesc grav si apoi vezi doamne se spovedesc, fac zece matanii si zic zece rugaciuni si au impresia ca gata sunt salvati.

Si riscand sa ma repet ca o moara stricata, NU ateii au omorat oameni masiv in numele lui Dumnezeu ci tocmai credinciosii. Poate ai auzit de cruciati si evul mediu. Iar inainte de a exista conceptul asta de dumnezeu oamenii erau sacrificati de-a dreptul pentru tot felul de zei. Asa ca...

| Gizăz a răspuns:

Lui Jardelin îi place misterul, dar îl are pe God ca explicaţie pentru fiecare fenomen pe care nu-l pricepe. laughing))

În rest nu am mare lucru de adăugat. A spus Alphawolf cam tot ce se putea spune.

| Jardelin a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Adrian, gindesti gresit, omule! Mai "up-dateaza-te" si tu! Tot la Evul mediu si la Inchizitie ai ramas?

Despre "credinta din frica" nu mai comentez, sper ca iti dai seama si singur ca esti anacronic! Poate ca da, pe vremuri oamenii mai naivi credeau in Dumnezeu de frica. Insa oamenii au mai evoluat Adriane, si lumea intelege ca nu avem acolo sus un Dumnezeu al terorii, un Dumnezeu inchizitor, un Dumnezeu al persecutiei, sadic si nemilos, care rinjeste in timp ce chinuie sufletele care nu l-au ascultat!

"Oricum milioane de credinciosi pacatuiesc grav si apoi vezi doamne se spovedesc, fac zece matanii si zic zece rugaciuni si au impresia ca gata sunt salvati."

Hmm, stiu eu, chiar crezi ca e asa? Eu zic ca nu e asa. Parerea mea este ca majoritatea oamenilor inteleg taina spovedaniei si a impartasaniei. Si pentru ca o inteleg, cei care se spovedesc si se impartasesc SE STRADUIESC sa nu mai pacatuiasca sau sa repete pacatele. Am subliniat se straduiesc, pentru ca in realitate nu cred ca exista oameni (sau daca exista, sint extrem de putini) care sa nu mai pacatuiasca deloc dupa impartasanie.

As avea rugamintea la tine sa nu-i asimilezi pe cei care sint crestini falsi (de fatada) cu cei care sint crestini traitori. Crestinii falsi de fapt NU sint crestini! Crestinii de fatada NU se duc la biserica, NU inteleg nimic din modul de viata crestin, NU pun in practica invataturile Domnului si ale bisericii, NU au evlavie, NU au respect, minimalizeaza sau iau in deridere tainele bisericii si atunci cind ajung si vreodata la biserica sa se spovedeasca, asa cum ai spus tu, ei cred daca fac 10 metanii si 10 rugaciuni "s-au scos". Si a doua zi o iau de la capat! Repet, Adriane, aia nu-s crestini! Sint niste imitatii! Crestini sint numai cei traitori in Hristos, care inteleg, iubesc, se roaga, frecventeaza biserica, sint linistiti, fericiti (iata, cum ai putea fi fericit daca crezi din frica?), fac voia Domnului, respecta preotii, biserica, tainele ei, etc. etc.

Referitor la ateii care NU au omorit in numele Domnului... Pai nici nu aveau cum! Ei au omorit din alte motive! Nimeni nu neaga erorile si omorurile facute de asa-zisi aparatori ai credintei, in numele Domnului, in Evul Mediu, in Apus. Asta era nivelul oamenilor de pe vremea aceea, asa erau timpurile atunci, asa se credea, ca credinta se apara cu sabia si se impune cu sabia. (Ar fi bine de remarcat ca acest episod rusinos din istoria crestinismului s-a petrecut in Biserica Catolica. Biserica Rasariteana, Ortodoxa, nu cunoaste asemenea manifestari.) Dar, oamenii trec, credinta ramine. S-a inventat tiparul, Biblia a inceput sa fie citita de cit mai mult oamenii, accesul la informatie a devenit mai facil, iar schimbarile in modul de a gindi al oamenilor nu au incetat sa apara. S-a inteles ca crestinismul este o religie a iubirii, ca in numele Domului NU trebuie facute crime, ca vrajitoriile si alte bazaconii nu "prind" la oamenii cu credinta autentica, ca a fi crestin presupune un alt fel de mod de viata, etc. Sa stii ca schimbarile in mentalitatea oamenilor nu s-au terminat, ele continua si astazi.

Si ca sa inchei cu ateii! Daca esti sincer si onest cu tine, vei recunoaste ca oamenii fara credinta in Dumnezeu (nu stiu daca sa le spun atei) au comis cele mai oribile crime si genocide de pe fata pamintului. Incomparabil mai multe, mai monstruoase si mai infioratoare decit crestinii in Evul Mediu! Mai este nevoie sa amintim de Stalin, Mao Zedong, Hitler cu tot aparatul lui criminal, Pol Pot, Kim ir sen si dinastia lui care continua si astazi? Niciunul dintre ei nu avea nici urma de credinta in suflet, indiferent care o fi ea! De aceea acesti oameni nu aveau nici urma de respect si pretuire pentru viata omului. Si tu vii si imi spui de cruciadele catolicilor? Omule, nu te fa ca nu vezi, si tu traiesti pe aceeasi planeta cu mine si tu ai acces la informatii cum am si eu. Inainte de a acuza crestinii de niste erori care s-au petrecut in urma cu citeva sute de ani vin-o mai aproape, nu mai departe de secolul trecut si vezi genocidurile comandate de leader-i fara credinta (atei).

| Gizăz a răspuns:

Amică Jardelin, ştiu că mi-ai dat ignore, dar tot nu m-abţin să te numesc proastă cu acte. E imposibil să nu mă enervez când văd un om atât de dobitoc, ignorant. Comparaţia cu Stalin şi comunismul e rezultatul unei minţi de semidoct. Aş putea să stau aici să-ţi explic în zece pagini de ce premisa ta e complet retardată, dar sincer mi-e lene să scriu zece pagini. Ia aici şi citeşte:

http://atheism.wikia.com/wiki/Atheism_and_Communism

http://michaelsherlockauthor.wordpress.com/......-hitchens/

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php? 135668-Refuting-the-Atheism-Hitler-Stalin-Mao-Fallacy

Şi ca bonus, unul în română dacă habar nu ai engleză, adică nu eşti la curent cu trei sferturi din informaţia de pe net:

http://www.avarvarei.ro/ateism-si-comunism/

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru Jardelin):

Iti racesti gura de pomana cu mine. Si cu toti oamenii de bun simt. Crimele bisericii impotriva umanitatii nu se uita ca vrei tu si cu asta im incheiat discutia.

Iar crestinii tai de fatada sunt mult prea multi, mai bine de 90% din cei care se declara crestini.

Am evoluat? Unde am evoluat? Traim intr-un stat pretins laic care sta la mila bisericii? Cum adica "nu le dam binecuvantarea alesilor decat daca promit ca nu trec legea casatoriilor gay"? Ce ma freci tu pe mine cu cei 10 dintr-o mie credinciosi adevarati? Daca sunt si atatia.

| Jardelin a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Apăi bine ca mi-ai zis, prietene, alta data n-am sa mai pierd vremea scriind mesaje de juma de metru pe care si un semidoct mai răsărit un pic le-ar fi înțeles! Pastreaza-ți liniștit obsesiile pentru "crimele împotriva umanității" (scuza-ma ca te întreb, dar tu ai proprietatea termenilor? Iti dai seama ce timpenii spui?) comise de creștini in urma cu 700 de ani si fă-te ca nu vezi genocidurile si ororile săvârșite de proprii tai atei!

Despre frecat ce sa zic, eu nu te-am frecat, eu doar ți-am explicat niște lucruri. Însă ma cam deranjează felul asta al tău de a mi te adresa. Înțeleg ca te-ai șters la fund cu tot ce am scris eu in mesajul meu pentru tine, dar de ce trebuia sa fii si impertinent? Nu era mai frumos sa păstrezi un nivel decent de adresare?

Ce nivel sa pastrez? tu te stergi la fund cu tot ce scriu toti pe acest site care nu sunt de acord cu fanatismul tau religios. Pe toti ii faci in fel si chip ii pui la ignore, nu vad cu ce as fi eu mai special.

Din moment ce tu stergi pe jos cu absolut tot ce am zis eu si ma insulti chiar cred ca am fost mai mult decat decent.

Eu impertinent cu tine? Vezi-ti de lungul nasului ca nu te-am tratat de sus dar daca tii musai o s-o fac prin a nu-ti mai da nici un reply.

A vrei sa ne intoarcem in timpuri moderne? Fanaticii religiosi sunt cei mai mari teroristi ai planetei. Iar cei care creeaza razboaie pentru petrol sunt tocmai poporul american ghidat de o la fel de fanatica credinta, stii matale, aia cu In God we trust, aia de la presedinte la ultimu om sunt cu dumnezeu in gura mai ceva ca noi. In rest mai citeste, mai calmeaza-te si nu mai fa tu pe altii semidocti si prosti ca n-ai dupa aceea a pretinde respect.

La revedere, te rog sa nu-mi mai raspunzi si o sa fac acelasi lucru. Si revizuieste-ti atitudinea si fata de ceilalti.

| Mădă0611 a răspuns:

laughing asta cu ateismul post teism nu e ca vrei sau nu, eventual ca vrei sau nu sa intelegi lumea (explicatiile religiilor sunt atat de superficiale/false ca n-o sa aduca vreodata un folos cuiva). Da, frica de moarte a dat nastere religiilor, dar asta pentru ca oamenii erau ignoranti, odata ce intelegi una alta, nu mai simti nevoia sa creezi raiuri si iaduri.

| Jardelin a răspuns:

Bine. Fii tu asa cum crezi! Adica pune pret pe pregatirea profesionala, dobindeste competente, fii cult, constiincios, ateu si ce mai vrei tu! Te felicit! Ti-ai asigurat un viitor luminos in care muncesti pe brinci ca sa-ti platesti ratele la banci si intretinerea la bloc!

P.S. Nu mai chiuli la orele de gramatica! Te pup!

| Dorugar a răspuns (pentru Jardelin):

Da, exact cu aceste calitati te poti impune intr-o societate dezvoltata dintr-o tara normala in care lumea prefera sa stie in loc sa creada, asa a proasta!
Daca toti ati intelege asta atunci ati fi competenti in tot ceea ce faceti, dar cu un tineret intors cu fundul catre stiinte si cu capul plin de prostii primitive din epoca pietrei, pina si viitori tai stranepoti se vor chinui ca Isus pe cruce pentru dreptul de a trai o viata in mizerie, asa cum traiesti si TU, nu si eu care traiesc mersi bine si civilizat cu familia mea in tara cu cea mai dezvoltata societate din UE!