anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce opinie/parere aveti despre
http://www.ziare.com/......ca-1333221

cum vedeti/priviti schimbarea /schimbarile?
(as dori un raspuns COMPLEX, BINE ARGUMENTAT-indiferent de punctul de opinie din care se comenteaza)

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Invatamantul religios e garantat ca drept, nu ca obligatie. E ca dreptul la vot: poti sa votezi cu cine vrei, dar nu esti obligat sa votezi.

9 răspunsuri:
| AdiTorrent7 a răspuns:

Mai poate un BUN ortodox sa mai voteze cu aceasta coalitie ce a scos religia din scoli?
sad

| Mădă0611 a răspuns:

Astept raspunsurile altora, sa ma amuz, pana unu alta: '(Mircea Miclea) a declarat ca "articolul din legea nr. 1/2011 a fost rezultatul aparut in urma presiunii politicienilor si a bisericii, nu are sustinere pe dovezi stiintifice".' http://www.hotnews.ro/......dovezi.htm

| milan9 a răspuns:

Asa buna sau rea, Constitutia Romaniei spune totusi ca invatamantul religios este "garantat" si "organizat" de stat.
Curtea Anti-constitutionala a venit si aspus exact invers, ca initiativa ar trebui sa mearga pe cale inversa...

| HowdidIgethere a răspuns:

Nu a invins sistemul, s-a invins pe el.

mare ninja si moise asta de la Buzau. isi bea si el visinata acuma linistit.

| milan9 a răspuns (pentru doctorandus):

Bine spui, poti sa votezi, ai DEJA organizarea din sectia de votare, nu trebuie ca un grup de electori sa stranga cereri pentru a-si intemeia sectie de votare!
Ce mai bullshit ar fi daca eu atunci cand vreau sa votez trebuie sa depun cereri si sa initiez proceduri. Cam asta a facut "Curtea neconstitutionala" a lui Basescu-Iohannis cu ora de educatie morala din scoli...

| doctorandus a răspuns (pentru milan9):

Pai a-i lua pe toti la gramada si a-i inscrie la orele de religie s-ar chema obligatie, nu drept. Drept e cand vrei tu insuti, prin propria ta vointa sa faci ceva, obligatie e cand te ia cu arcanul. Si sigur ca e organizata predarea religiei, atat ca participarea e benevola, nu mai e silita sau din oficiu (adica cine nu facea contestatie era musai sa faca ore de ortodoxie).

| milan9 a răspuns (pentru doctorandus):

Atunci cand deranjeaza pe cineva e mult mai simplu sa scrie 4 randuri pentru a-si "rezolva" situatia decat ca profesorul sa-si stranga 500 de cereri in care intampina multe piedici legate de organizare, de sincronizare, de comunicare, etc.
Din acest motiv in tarile civilizate din Europa, in Germania, in Italia, in Spania, etc... este prevazut ceea ce de altfel prevede si Constitutia Romaniei, faptul ca invatamantul religios este garantat si organizat de stat...

| Alphawolf a răspuns (pentru milan9):

Tendentiozitatea nu te lasa sa analizezi corect situatia. Sectia de votare este un necesar concret, este produsul dreptatii si egalitatii, doar votul este optional(ofera libertatea...), sectia de votare nu e optionala, ea este necesara. Religia este un "necesar" subiectiv, iar asta face ca tot ce cuprinde ea sa fie optional. Daca esti obiectiv si corect, acel "necesar" religios nu poti sa mi-l impui si mie. Deci, daca vrei "invatamant religios", in mod normal, trebuie sa organizati voi, religiosii(doar din buzunarul vostru). Asa ca, multumeste-te!

| danay72 a răspuns:

E foarte bine, pentru ca fiecare parinte are dreptul sa isi aleaga pentru copilul lui ce fel de instruire religioasa sa aibe.Nu trebuie sa impuna o religie cum sa instruiesc copilul. Apoi sunt si alte religii legale care au dreptul egale cu religia ortodoxa, deci fiecare poate sa decida ce e bine pentru el si familia sa.