| SaveTheNature a întrebat:

Ce parere ai de faptul ca tu te-ai nascut in religia corecta, in timp ce ceilati s-au nascut in religii eronate?

44 răspunsuri:
| SaveTheNature explică (pentru danay72):

Pai spune-ne. Care este..Si ajuta-i pe toti 7 miliarde.

| danay72 a răspuns (pentru SaveTheNature):

Adevarata religie trebuie sa respecte mai multe criterii din Biblie.Isus a spus că cei care au religia adevărată trăiesc în armonie cu învăţăturile ei. „După roadele lor îi veţi recunoaşte", a zis el. „Orice pom bun produce rod excelent" (Matei 7:16, 17). Cu alte cuvinte, cei care practică religia adevărată pot fi recunoscuţi după convingerile şi conduita lor. Deşi sunt imperfecţi şi fac greşeli, închinătorii adevăraţi se străduiesc, ca grup, să înfăptuiască voinţa lui Dumnezeu. Să analizăm în continuare şase criterii după care pot fi identificaţi cei care practică religia adevărată.
Slujitorii lui Dumnezeu îşi bazează învăţăturile pe Biblie. Chiar Biblia afirmă: „Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi utilă ca să înveţe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet echipat pentru orice lucrare bună" (2 Timotei 3:16, 17). În plus, apostolul Pavel le-a scris colaboratorilor săi creştini: „Când aţi primit cuvântul lui Dumnezeu, pe care l-aţi auzit de la noi, l-aţi acceptat nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum este într-adevăr, ca pe cuvântul lui Dumnezeu" (1 Tesaloniceni 2:13). Aşadar, convingerile şi conduita celor care practică religia adevărată nu se bazează pe idei sau pe tradiţii omeneşti, ci pe Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, Biblia.
Isus Cristos şi-a bazat învăţăturile pe Cuvântul lui Dumnezeu, lăsându-ne astfel un model. Într-o rugăciune adresată Tatălui său ceresc, el a zis: „Cuvântul tău este adevăr" (Ioan 17:17). Isus a crezut în Cuvântul lui Dumnezeu, iar tot ceea ce preda era în armonie cu Scripturile. El obişnuia să spună: „Este scris", iar apoi cita un verset biblic (Matei 4:4, 7,  10). În mod asemănător, slujitorii lui Dumnezeu din prezent nu le predau altora idei personale. Ei sunt convinşi că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu şi îşi bazează învăţăturile pe ceea ce este scris în această carte.
Cei care practică religia adevărată i se închină numai lui Iehova şi fac cunoscut numele său. Isus a declarat: „Lui Iehova, Dumnezeul tău, să te închini şi numai lui să-i aduci un serviciu sacru" (Matei 4:10). Prin urmare, slujitorii lui Dumnezeu se închină numai lui Iehova. Ei îi învaţă pe alţii despre numele adevăratului Dumnezeu şi despre personalitatea lui. Această activitate de instruire face parte din închinarea lor. În Psalmul 83:18 se spune: „Numai Tu, al cărui Nume este DOMNUL [Iehova, NW; vezi nota introductivă din Biblia Cornilescu], Tu eşti Cel-Prea-Înalt peste tot pământul!" Isus ne-a arătat prin exemplul său cum trebuie să-i ajutăm pe alţii să-l cunoască pe Dumnezeu. Iată ce a spus el într-o rugăciune: „Le-am dezvăluit numele tău oamenilor pe care mi i-ai dat din lume" (Ioan 17:6). Şi adevăraţii închinători din prezent îi învaţă pe alţii despre numele lui Dumnezeu, precum şi despre scopurile şi calităţile sale.
Slujitorii lui Dumnezeu manifestă o iubire sinceră şi dezinteresată unii faţă de alţii. Isus a spus: „Prin aceasta toţi vor şti că sunteţi discipolii mei, dacă aveţi iubire între voi" (Ioan 13:35). Creştinii din secolul I au avut o astfel de iubire. Iubirea divină depăşeşte barierele rasiale, sociale şi naţionale şi îi uneşte pe oameni într-o fraternitate foarte puternică (Coloseni 3:14). Membrii religiilor false nu se bucură de astfel de legături de iubire. De ce? Deoarece se ucid între ei din cauza diferenţelor naţionale sau etnice. Adevăraţii creştini nu ridică armele împotriva fraţilor lor de credinţă sau împotriva altora. Biblia spune: „Copiii lui Dumnezeu şi copiii Diavolului se evidenţiază prin următorul fapt: Oricine nu practică dreptatea nu provine din Dumnezeu, nici cel care nu îşi iubeşte fratele. . . Să ne iubim unii pe alţii; nu precum Cain, care provenea din cel rău şi şi-a înjunghiat fratele". — 1 Ioan 3:10–12; 4:20, 21.
Cu siguranţă, iubirea autentică înseamnă mult mai mult decât a nu-i ucide pe alţii. Adevăraţii creştini îşi folosesc cu altruism timpul, energia şi resursele pentru a se ajuta şi încuraja reciproc (Evrei 10:24, 25). Ei îşi ajută fraţii de credinţă în timpuri grele şi sunt cinstiţi în relaţiile cu alţii. De fapt, ei aplică în viaţă sfatul biblic ‘de a face ce este bine faţă de toţi’. — Galateni 6:10.
Adevăraţii creştini îl acceptă pe Isus Cristos drept mijlocul de salvare oferit de Dumnezeu. Biblia declară: „Nu există salvare în nimeni altul, căci nu există alt nume sub cer care să fi fost dat printre oameni prin care trebuie să fim salvaţi" (Faptele 4:12). Isus şi-a dat viaţa ca răscumpărare pentru oamenii ascultători (Matei 20:28). Mai mult decât atât, Isus este uns de Dumnezeu Rege al Regatului ceresc care va domni peste întregul pământ. Dumnezeu ne cere să ascultăm de Isus şi să aplicăm învăţăturile Fiului său pentru a primi viaţă veşnică. În Biblie se spune: „Cel care exercită credinţă în Fiul are viaţă veşnică; cel care nu ascultă de Fiul nu va vedea viaţa". — Ioan 3:36.
Adevăraţii închinători ai lui Dumnezeu nu fac parte din lume. Când a fost dus înaintea conducătorului roman Pilat pentru a fi judecat, Isus a spus: „Regatul meu nu face parte din această lume" (Ioan 18:36). Indiferent în ce ţară trăiesc, adevăraţii continuatori ai lui Isus se supun Regatului ceresc, păstrând o strictă neutralitate faţă de acţiunile politice ale lumii. Închinătorii lui Iehova nu se implică în conflictele ei, dar nici nu se amestecă în deciziile altora de a adera la un partid politic, de a candida la un post guvernamental sau de a vota. Însă, chiar dacă sunt neutri din punct de vedere politic, adevăraţii închinători ai lui Dumnezeu respectă legile ţării în care trăiesc. De ce? Deoarece Cuvântul lui Dumnezeu le porunceşte ‘să fie supuşi autorităţilor superioare’, adică autorităţilor guvernamentale (Romani 13:1). Totuşi, dacă li se cere să facă ceva care este în contradicţie cu normele lui Dumnezeu, închinătorii adevăraţi imită exemplul apostolilor, care au spus: „Trebuie să ascultăm mai degrabă de Dumnezeu ca stăpânitor decât de oameni". — Faptele 5:29; Marcu 12:17.
Adevăraţii continuatori ai lui Isus predică Regatul lui Dumnezeu drept unica speranţă a omenirii. Isus a prezis: „Această veste bună a regatului va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile; şi atunci va veni sfârşitul" (Matei 24:14). În loc să-i încurajeze pe oameni să se îndrepte spre conducătorii umani pentru a găsi soluţii la problemele lor, adevăraţii continuatori ai lui Isus Cristos predică Regatul ceresc al lui Dumnezeu drept unica speranţă a omenirii (Psalmul 146:3). Isus ne-a învăţat să ne rugăm pentru acest guvern perfect: „Să vină regatul tău. Să se facă voinţa ta, precum în cer, aşa şi pe pământ" (Matei 6:10). Cuvântul lui Dumnezeu a prezis că acest Regat ceresc ‘va sfărâma şi va nimici toate [aceste] împărăţii [din prezent], dar el însuşi va dăinui pentru totdeauna’. — Daniel 2:44.
Pe baza lucrurilor pe care tocmai le-am analizat, întreabă-te: Ce grupare religioasă îşi întemeiază toate învăţăturile pe Biblie şi face cunoscut numele lui Dumnezeu, Iehova? Membrii cărei religii manifestă iubire divină, exercită credinţă în Isus, se păstrează separaţi de lume şi predică Regatul lui Dumnezeu drept unica speranţă a omenirii? Care grupare religioasă de pe pământ se conformează tuturor acestor cerinţe? Dovezile arată cu claritate că Martorii lui Iehova. — Isaia 43:10–12.situl www.jw.org te poate ajuta in aceasta privinta.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Consider că e de respectat faptul că într-adevăr, o singură credinţă se bazeaza în mod autentic pe Biblie (şi nu pe interpretări târzii, venite după 1800 de ani de creştinism neschimbat), iar aceasta este nimeni alta decât acea credinţă care a alcătuit Biblia: Biserica Noului Testament, despre care Hristos a subliniat obsesiv că e Una singură...

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Relaţia cu Dumnezeu nu poate fi moştenită, ci dobândită. Chiar dacă te-ai născut într-o familie care practică forma corectă de închinare ajuns la maturitate avem fiecare responsabilitatea de a alege ce vom face cu viaţa noastră.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Fiecare cult îşi susţine doctrinele până în pânzele albe, asta în timp ce Fiul lui Dumnezeu se răstigneşte pentru păcatele noastre, şi în timp ce El a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, doar o singură cale.

Hristos Mântuitorul a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica pe care a lăsat-o este Una.

| milan9 a răspuns:

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...

"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una happy
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SaveTheNature):

1.Crestin Ortodox, crescut de o mama ce alege extrema sectelor si o alegere ce a avut sa-mi schimbe intreaga viata:O noua perceptie despre viata un nou stil de viata, o noua sansa, un nou EU - Rastafarienizmul.

2.Nu exista religie dreapta, insa religia uneori te poate ajuta sa devi ''drept''.

| David98TM a răspuns:

laughing...asta-i buna.Religia a fost creata de om...nu de Dumnezeu.

| Alcyon a răspuns:

Eu cred ca toate religiile sunt adevarate. Pur si simplu, ele reprezinta moduri diferite de a privi lumea si de ce nu, pe Dumnezeu.

| oprescudorin11 a răspuns:

Religia Ortodoxa in care m-am nascut imi interzice sa am de a face cu alte religii, mie mi se pare perfecta deoarece nu am gasit nici o vorba care sa mi se para contra firii umane asa cum o percep eu. Pe de alta parte chiar nu ma intereseaza alte asa zis religii, cata vreme o am pe a mea si ma satisface spiritual, respect si pe pagani, alti decat ortodocsi, chiar nu ma intereseaza ce cred altii.

| oprescudorin11 a răspuns:

E religia parintilor mei, o respect, sunt niste datini in aceasta. Nu judec alte religii, e treaba lor. Dar cu totul si cu totul intamplator imi convine si-mi place.Simplu.

| mODIN a răspuns (pentru Kalla):

Da,voi stati ore intregi ca prostii vorbind cu peretii in timp ce noi facem ceva util.Chiar imi pare rau de noi...

| Kalla a răspuns (pentru mODIN):

Jet oceanic si nu ma mai urmari!

| mODIN a răspuns:

Ai injurat, mergi in iad laughing