Este adevarat, trebuie sa credem dar nici cercetarea nu strica pentru ca ea ne ajuta sa vedem cat mai bine cum lucreaza si cum a lucrat Dumnezeu pe pamant. Daca cercetezi iti maresti credinta pentru ca ai mai multe dovezi sa crezi in Creator. Iti maresti bagajul de cunostinte si motive pentru a crede in Dumnezeu. Cu cat cercetezi mai mult cu atat ramai uimit de complexitatea si precizia cu care a creat El totul.Nu te teme sa cercetezi pentru ca asa iti vei intari mai mult credinta.
Walter Scott era asa de pornit impotriva lui Dumnezeu incat s-a decis sa se documenteze bine si sa scrie o carte impotriva lui Dumnezeu, care sa Ii conteste existenta, si cercetand el si documentandu-se si-a dat seama ca de fapt Dumnezeu exista.A fost o intorsatura de 180 de grade pentru El. De la un om impotriva lui Dumnezeu datorita cercetarii si-a dat seama ca de fapt Dumnezeu exista.
Nici creatia, nici evolutia nu pot fi dovedite din punct de vedere stiintific. Atat creatia cat si evolutia sunt sisteme de credinte care rezulta in diferite modele stiintifice si in interpretari total diferite a dovezilor.
Daca accepti Biblia ca si Cuvantul lui Dumnezeu, dar trebuind sa fie dovedita de stiinta, pe masura ce oamenii de stiinta fac noi descoperiri si teoriile lor se schimba de fiecare data atitudinea ta fata de Biblie trebuie sa se schimbe si ea continuu-niciodata nu poti fi sigur de nimic.
Uiti ca daca spuneai ca esti ateu erai ars pe rug galileo asa ca nu ma uimeste ca nimeni nu a recunoscut asta, termenul de ateu nici nu era cunoscut in secolu 18, 19 dupa revolutia franceza
in fond acelasi propaganda religioasa de care dai mereu dovada si daca exista dumnezeu care e problema daca oamenii raman la fel traim intro tara crestina de ce exista cea ce este?
Unii nu au nici o treaba dar cand veyi spatiul si ce mare si comlex e iti dai seama ca nu puteau sa se creeze printrun dita mai norocu
Faza cu complexitatea sta in evolutia de sute de milioane de ani, complexitatea e o cerinta a evolutiei a ei e logic ca creierul a evoluat ca doar i folosit cel mai mult, omul nu e complex, daca ar fi complex ar invata mai rapid, omul uita 90% din tot ce invata,omul e atat de imperfect incat nu putem sti cand suntem avem habar de cea ce facem, organismul uman e varza un virus il poate ucide noroc ca sistemul umanitar il salveaza, inima e un organ care bate prea repede, ficatul e foarte sensibil, sunt mii de boli ce arata imperfectiunea organismului, unde mai punem ca dormim 25 de ani, invatam 20 de ani din viata, muncim restul vieti apoi murim
Daca vrei sa-ti pastrezi credinta ortodoxa in Dumnezeu te sfatuiesc sa nu mai cauti atatea detalii si curiozitati, ca astea nu fac altceva decat sa te clatine in credinta, ca de asta se cheama CREDINTA si nu se cheama CERCETARE. Legat de atei...ei cred intr-o energie in masa care dirijeaza tot, dar cercetatorii au descoperit ca energia asta in masa este epuizabila deci deducem ca are inceput si sfarsit deci nu are num sa fie cauza.asa cum o constructie are nevoie de un arhitect, asa si pamantu si toate celalalte a avut nevoie de un Mare Arhitect care este Dumnezeu ce exista dintotdeauna.e simplu.Dar iti spun pastreaza CREDINTA credinta.si nu cauta sa-i gasesti motive ca se pierde si e pacat sa se piarda.Doamne ajuta.
Iti dai seama ca distanta Pamantului fata de Soare variaza cu cateva milioane de km in timpul anului, nu?
M-am gandit ca unii vor spune asta dar daca am fi mai aproape variatia ar fi diferita
Radiaţia de fond a fost detectată în 1960, după ce, în 1948 George Gamow i-a prevăzut existenţa. Amo Penzias şi Robert Wilson au descoperit spectrul CMBR, care arată că Universul avea iniţial o temperatură extrem de mare, dar uniformă.
Expansiunea şi răcirea Universului duc la concluzia că Universul a fost mult mai mic şi mai fierbinte.
Echilibrul elementelor uşoare (hidrogen, heliu şi litiu) existente astăzi în Univers este prevăzut de Big Bang.
Relativitatea generală spune că Universul trebuie fie să se extindă, fie să se contracte – mărimea lui nu poate rămâne mereu aceeaşi.
Paradoxul Olbers - dacă Universul ar fi infinit de mare şi de vechi, Pământul ar primi lumină din toate colţurile cerului nopţii, care ar părea strălucitor – mult mai strălicitor decât cel mai dens câmp de stele (foto). Teoria Big Bang rezolvă acest paradox – Universul nu a existat întotdeauna.
Si cu 100 ar fi de ajuns in milion? pai ai vazut vreo data distanta de la soare?
Http://dexonline.ro/definitie/teorie
http://www.youtube.com/watch?v=ItxVLu8J_d0
Fad ca (virgula) confunzi cele doua notiuni, de teorie si teorie stiintifica.
Din ce cauza zici asta ca fac griseli de scriere sau ca ti se pare ca spun baliverne
"Si cu 100 ar fi de ajuns in milion?" Poate imi traduci si mie ce ai vrut sa zici aici.
Considerand ca doar la 50 de milioane de km Venus are in jur de 500 grade Celsius la suprafata, putem spune ca ar fi cam rau daca ne-am apropia cu inca 5 milioane de km vara.