| AvalohAlyn a întrebat:

Ce parere aveti? Adevaratii oameni de stiinta din lume au crezut intr-un Creator.In Dumnezeu.Ce ii impiedica pe atei sa nu creada?
Johannes Kepler (1571 – 1630 ) – autorul celor trei legi ale miscarii planetare a declarat : " Cred numai si numai in slujirea lui Hristos. Intentionam sa devin teolog, dar vad acum ca prin stradaniile mele Dumnezeu este slavit si in astronomie, intrucat "

Sir Isaac Newton (1642 – 1727 ), unul dintre cei mai mari oameni de stiinta, descoperitor al legilor gravitatiei, miscarii si al calculului matematic, a studiat in amanunt Biblia si profetiile din Daniel si Apocalipsa. El declara : " Studiez zilnic Biblia. Acest sistem extraordinar al soarelui, planetelor si cometelor poate izvori doar din stapanirea unei Fiinte inteligente care guverneaza toate lucrurile … ca DOMN al tuturor. "

Michael Faraday ( 1791 – 1867 ) pionier al studiului electricitatii, inventatorul generatorului electric, al primului motor electric si al transformatorului electric, a fost un crestin cu viata impregnata de puterea lui Dumnezeu, a ramas un om smerit desi lua masa cu regina Victoria, a fost prezbiter in biserica sa si predica ori de cate ori i se ivea ocazia, Evanghelia. Intrebat de un reporter despre viata de dupa moarte, a raspuns : " Stiu in Cine am crezut si sunt incredintat ca El are puterea sa pazeasca ce I-am incredintat pana in ziua aceea."

Samuel Morse (1791 – 1872 ) inventatorul telegrafului si al codului Morse. Primele cuvinte transmise OFICIAL de el prin intermediul telegrafului au fost :" Ce lucruri mari a facut Dumnezeu – Numeri 23, 23 " … " Este opera LUI … nu noua, ci Numelui Tau, Doamne, dam slava."

James Joule (1818 – 1889 ) Realizeaza legatura dintre caldura si miscarea mecanica, ofera bazele primei legi a termodinamicii, este unul dintre crestinii a caror credinta era binecunoscuta. Face parte dintre cei 717 oameni de stiinta care, la Londra, in 1864, semneaza manifestul intitulat " Declaratia studentilor in stiinte naturale si fizica ", in care marturiseste : " Dupa cunoasterea si implinirea voii lui Dumnezeu, urmatorul meu tel este sa cunosc cat pot de mult despre atributele Sale – intelepciunea Sa, puterea si bunatatea Sa, asa cum sunt ele aratate de lucrarea mainilor Sale ".

Louis Pasteur ( 1822 – 1895 )A pus bazele microbiologiei si bacteriologiei, a inventat vaccinarea, imunizarea si pasteurizarea, declara : " Cu cat studiez mai mult natura, cu atat sunt mai uimit de lucrarea Creatorului meu. Stiinta ar trebui sa-i apropie pe oameni de Dumnezeu, pentru ca pretutindeni in natura exista dovezi ale unui "proiect divin ".

James Clerk Maxwell (1831 – 1879 ) – autorul teoriei electromagnetice.Printre notitele sale s-a gasit urmatoarea rugaciune : " Dumnezeule atotputernic, care l-ai creat pe om dupa chipul Tau si l-ai facut un suflet viu ca sa Te poata cauta pe Tine, invata-ne sa studiem lucrarea mainilor Tale si intareste-ne ratiunea pentru slujirea Ta, pentru a crede in Cel pe care L-ai trimis sa ne dea cunostinta mantuirii si a iertarii noastre. Toate acestea le cerem in Numele Aceluiasi Isus Hristos, Domnul nostru. "

Fleming – pionierul electronicii."Exista dovezi abundente ca Biblia, desi scrisa de oameni, nu este produsul mintii omenesti si trebuie venerata ca fiind cuvintele transmise noua de catre Creatorul Universului.

Lister, inventatorul chirurgiei antiseptice declara : " … sunt un om care crede cu tarie doctrinele fundamentale ale crestinismului ".

Simpson, inventatorul anestezicelor, intrebat care este cea mai mare descoperire a vietii sale, raspunde :

" Faptul ca L-am gasit pe Mantuitorul."

Fratii Wright, inventatorii avionului cu motor.L-au primit amandoi pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor inca din tinerete si au refuzat sa lucreze in Ziua Domnului chiar si in perioada in care se aflau intr-un punct foarte critic in cursa pentru inregistrarea inventiei lor.
Robert Boyle (1627-1691)
Pe lângã faptul cã a fost un pionier al chimiei moderne, el a avut o contributie însemnatã la progresul gândirii stiintifice. Printre multe alte descoperiri renumite, cercetãrile sale în domeniul raportului dintre presiunea si volumul gazelor este cunoscutã si astãzi sub numele de Legea lui Boyle. Boyle nu a considerat cã existã vreun conflict între stiintã si credinta sa crestinã. A scris cãrti religioase, inclusiv o colectie de meditatii crestine pe care le-a descris ca simple observatii din naturã având drept scop ilustrarea adevãrurilor crestine. A avut o credintã puternicã în Iisus Hristos ca Mântuitor si Domn al sãu. A scris despre "patimile, moartea, învierea si înãltarea lui Iisus Hristos si toate celelalte minunate lucrãri fãcute de El în timpul sederii Sale pe pãmânt, pentru a întãri convingerea oamenilor cã El este atât Dumnezeu cât si om".
Matthew Maury (1806-1873)
A fost o figurã de frunte în domeniul oceanografiei si hidrografiei. A scris si cãrti renumite, dintre care unele au devenit cele mai populare manuale în domeniu. A sustinut cu vigoare proiectul Cablului Transatlantic – prima realizare fantasticã în materie de comunicatii mondiale – si a contribuit la el în calitate de consilier. Maury a fost un crestin devotat care accepta autoritatea lui Dumnezeu asupra vietii sale. si-a folosit realizãrile deosebite pentru a-I da slavã Dumnezeului pe care-L recunostea drept Domnul întregii creatii, "fie cã e vorba de uscat sau de mare". A apãrat cu mult zel folosirea Scripturii în cercetãrile si scrierile sale: "Am fost acuzat de oamenii de stiintã… cã citez Biblia drept confirmare a principiilor geografiei fizice. Biblia, spun acestia, nu a fost scrisã în scopuri stiintifice si de aceea ea nu reprezintã o autoritate în probleme stiintifice. Sã avem iertare! Biblia este o autoritate în orice domeniu de care se atinge. …Biblia este adevãratã si stiinta este adevãratã, si de aceea, fiecare, citite corect, nu fac decât sã o dovedeascã pe cealaltã ca fiind adevãratã."
William Thomson (Lord Kelvin) (1824-1907)
Este binecunoscut pentru forma riguroasã pe care a dat-o stiintei termodinamicii si pentru formularea primei legi a acesteia (propusã initial de Joule) si a celei de-a doua legi, folosind o terminologie precisã. Ambele legi conferã însã evolutiei un cadraj nestiintific. A descoperit scara temperaturii absolute, ale cãrei unitãti au primit numele de grade Kelvin, în cinstea sa. A patentat în timpul vietii sale 70 de inventii. Kelvin avea o credintã puternicã în Dumnezeu. El a zis: "Pretutindeni în jurul nostru se aflã dovezi coplesitoare ale unui proiect divin inteligent si binevoitor… Conceptia ateistã mi se pare atât de lipsitã de sens încât nici nu o pot exprima în cuvinte." Nu a vãzut nici un conflict între stiintã si Biblie si era convins cã "în ce priveste originea vietii, stiinta… sustine în mod cert o putere creativã".

CURIOZITATI :

- Un grup de oameni de stiinta din SUA au demonstrat ca datarea fosilelor prin metoda cu carbon 14 este una defectuoasa, ba chiar extrem de grava, facand urmatorul experiment :Au datat cochilia unui melc VIU. Rezultatul obtinut a fost ca melcul VIU ar fi avut 27.000 ani!

- In revista Radiocarbon, s-a scris despre redatarea carbunelui de Rusia, care se calculase ca are varsta de 300.000.000 ani ( prin metoda cu carbon 14 ). Datat din nou, acesta "a obtinut" varsta de 1.680 ani!

- Daca pornim cu cifra de 8 oameni care au iesit din corabie si aplicam acestui numar o rata de crestere de 2, 5 copii pe famile ( mai mica decat rata actuala ), ajungem la populatia din prezent in aproximativ 5.000 ani, ceea ce corespunde cu perioada in care a trait Noe. Daca luam insa doar o jumatate din aceasta rata de crestere si o aplicam doar la 500.000 ani de "evolutie" a omului, suprafata pamantului ar trebui sa fie de cateva sute de ori mai mare pentru a-I putea cuprinde.

- Dr. Barnes, de la universitatea din Texas, a studiat rata de descompunere a campului magnetic al pamantului utilizand datele consemnate de oamenii de stiinta din ultimii 300 ani. El a descoperit ca, daca ne intoarcem in timp cu numai 20.000 ani, caldura provenita de la curentii ce produc campul magnetic, ar fi fost atat de mare incat ar fi separat inima pamantului de invelisul sau.

STIATI CA :

- Distanta dintre pamant si soare face ca Pamantul sa fie singura planeta din sistemul nostru solar pe care viata poate exista si inflori?…- Inclinatia pamantului de 23, 5 N produce anotimpurile?

- Exista 12.000.000.000 de neuroni in creierul omenesc si fiecare neuron este conectat cu alti 10.000 neuroni?

- In lumea dinainte de potop presiunea atmosferica era de 2 ori mai mare iar procentul de oxigen era de 30 % fata de 20 % cat se afla in prezent, oferind conditiile OPTIME pentru viata? Acest lucru a fost confirmat de bulele de aer prinse in chihlimbarul din fosilele de dinaintea potopului…- Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu rani deschise plasate in camere medicale hiperbarice ( cu presiunea atmosferica asemenea celei dinaintea potopului si continut de oxigen mai bogat ) se vindeca peste noapte?

- Un om declarat mort din punct de vedere clinic datorita intoxicatiei cu monoxid de carbon si-a revenit dupa 3 saptamani petrecute in aceasta camera?

- O rosie crescuta 2 ani intr-o astfel de incapere a ajuns la inaltimea de peste 5 metri, a produs 930 rosii si a continuat sa creasca?

- Inainte de potop orice radiatie daunatoare era filtrata de invelisul de apa din atmosfera, creind conditiile pentru o sanatate perfecta, mutatiile maligne fiind inexistente?

Sursa:alexcurbet.ro

Răspuns Câştigător
| Papillon09 a răspuns:

Este adevarat, trebuie sa credem dar nici cercetarea nu strica pentru ca ea ne ajuta sa vedem cat mai bine cum lucreaza si cum a lucrat Dumnezeu pe pamant. Daca cercetezi iti maresti credinta pentru ca ai mai multe dovezi sa crezi in Creator. Iti maresti bagajul de cunostinte si motive pentru a crede in Dumnezeu. Cu cat cercetezi mai mult cu atat ramai uimit de complexitatea si precizia cu care a creat El totul.Nu te teme sa cercetezi pentru ca asa iti vei intari mai mult credinta. happy
Walter Scott era asa de pornit impotriva lui Dumnezeu incat s-a decis sa se documenteze bine si sa scrie o carte impotriva lui Dumnezeu, care sa Ii conteste existenta, si cercetand el si documentandu-se si-a dat seama ca de fapt Dumnezeu exista.A fost o intorsatura de 180 de grade pentru El. De la un om impotriva lui Dumnezeu datorita cercetarii si-a dat seama ca de fapt Dumnezeu exista.
Nici creatia, nici evolutia nu pot fi dovedite din punct de vedere stiintific. Atat creatia cat si evolutia sunt sisteme de credinte care rezulta in diferite modele stiintifice si in interpretari total diferite a dovezilor.
Daca accepti Biblia ca si Cuvantul lui Dumnezeu, dar trebuind sa fie dovedita de stiinta, pe masura ce oamenii de stiinta fac noi descoperiri si teoriile lor se schimba de fiecare data atitudinea ta fata de Biblie trebuie sa se schimbe si ea continuu-niciodata nu poti fi sigur de nimic. happy

43 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Si daca insulti lumea, obtii ceva?

| Dandanache a răspuns:

"Adevaratii oameni de stiinta din lume au crezut intr-un Creator"

Esti un veritabil om de stiinta doar daca esti credincios?

| tudus a răspuns:

Unii nu au nici o treaba dar cand veyi spatiul si ce mare si comlex e iti dai seama ca nu puteau sa se creeze printrun dita mai norocu

| RAY a răspuns (pentru tudus):

Ai fost pe acolo?

| RAY a răspuns:

Uiti ca daca spuneai ca esti ateu erai ars pe rug galileo asa ca nu ma uimeste ca nimeni nu a recunoscut asta, termenul de ateu nici nu era cunoscut in secolu 18, 19 dupa revolutia franceza
in fond acelasi propaganda religioasa de care dai mereu dovada si daca exista dumnezeu care e problema daca oamenii raman la fel traim intro tara crestina de ce exista cea ce este?

| RAY a răspuns:

Faza cu complexitatea sta in evolutia de sute de milioane de ani, complexitatea e o cerinta a evolutiei a ei e logic ca creierul a evoluat ca doar i folosit cel mai mult, omul nu e complex, daca ar fi complex ar invata mai rapid, omul uita 90% din tot ce invata,omul e atat de imperfect incat nu putem sti cand suntem avem habar de cea ce facem, organismul uman e varza un virus il poate ucide noroc ca sistemul umanitar il salveaza, inima e un organ care bate prea repede, ficatul e foarte sensibil, sunt mii de boli ce arata imperfectiunea organismului, unde mai punem ca dormim 25 de ani, invatam 20 de ani din viata, muncim restul vieti apoi murim

| tudus a răspuns (pentru RAY):

Eu nu ma refeream neaparat la noroc noi suntem intro pozitie perfeta fata de soare putin mai aproape daca eram am fi morti si putin mai departe tot morti am fi

| RAY a răspuns (pentru tudus):

Gresit nu distanta face ca viata pe pamant sa existe, inclinatia pamantului, luna, oxigenul care nu la creat vreo divinitate si lau produs primele vietii

| HueyFreeman a răspuns (pentru tudus):

Iti dai seama ca distanta Pamantului fata de Soare variaza cu cateva milioane de km in timpul anului, nu?

| tudus a răspuns (pentru HueyFreeman):

M-am gandit ca unii vor spune asta dar daca am fi mai aproape variatia ar fi diferita

| tudus a răspuns (pentru RAY):

Tu chiar crezi in teoria big bang?(nu e o intrebare retorica)

| RAY a răspuns (pentru tudus):

Cred in dovezile care o insotesc

| Mădă0611 a răspuns (pentru tudus):

Da? Si atunci de ce daca parasesti planeta si te indrepti spre Soare mori inghetat?

| tudus a răspuns (pentru RAY):

Si ce dovezi o insotesc?

| tudus a răspuns (pentru Mădă0611):

Daca nu ai avea costum da teau iuitat vreo data sa vezi ce temperatura este in spatiu?

| RAY a răspuns (pentru tudus):

Radiaţia de fond a fost detectată în 1960, după ce, în 1948 George Gamow i-a prevăzut existenţa. Amo Penzias şi Robert Wilson au descoperit spectrul CMBR, care arată că Universul avea iniţial o temperatură extrem de mare, dar uniformă.

Expansiunea şi răcirea Universului duc la concluzia că Universul a fost mult mai mic şi mai fierbinte.

Echilibrul elementelor uşoare (hidrogen, heliu şi litiu) existente astăzi în Univers este prevăzut de Big Bang.

Relativitatea generală spune că Universul trebuie fie să se extindă, fie să se contracte – mărimea lui nu poate rămâne mereu aceeaşi.

Paradoxul Olbers - dacă Universul ar fi infinit de mare şi de vechi, Pământul ar primi lumină din toate colţurile cerului nopţii, care ar părea strălucitor – mult mai strălicitor decât cel mai dens câmp de stele (foto). Teoria Big Bang rezolvă acest paradox – Universul nu a existat întotdeauna.

| HueyFreeman a răspuns (pentru tudus):

Mai aproape cu cat? Inca un milion de km? Atunci da.

| tudus a răspuns (pentru RAY):

Tu stii ce inseamna teorie? definitie

| RAY a răspuns (pentru tudus):

Tu stii ce e o teorie stiintifica ce inseamna ea?

| tudus a răspuns (pentru HueyFreeman):

Si cu 100 ar fi de ajuns in milion? pai ai vazut vreo data distanta de la soare?

| HueyFreeman a răspuns (pentru tudus):

Http://dexonline.ro/definitie/teorie

http://www.youtube.com/watch?v=ItxVLu8J_d0

Fad ca (virgula) confunzi cele doua notiuni, de teorie si teorie stiintifica.

| tudus a răspuns (pentru RAY):

In fine o teorema ca sa fie clara trebuie sa fie demonstrata si alicata daca nu sunt niste presupuneri
tu chiar crezi ca ei stiu exact cum a fot la o distanta asa mare de timp DAU SI EI CU PRESUPUSUL din unele lucru nu zic ca este neaparat o minciuna dar ei NU SUNT SIGURI DE ASTA 100 la suta

| HueyFreeman a răspuns (pentru tudus):

Tu parles roumain?

| RAY a răspuns (pentru tudus):

Deci intr-un caz de crima trebuie sa demonstram sa omoram inca o persoana ca sa demonstram crima? nu sa verificam dovezile cum e logic, ma omule dovezile explica clar cum s-a intamplat acel big bang, in lumea asta reala totul are ca baza dovada si logica

| tudus a răspuns (pentru HueyFreeman):

Din ce cauza zici asta ca fac griseli de scriere sau ca ti se pare ca spun baliverne

| RAY a răspuns (pentru tudus):

Deci nu-i sigur ca pamantul se invarte in jurul soarelui?

| HueyFreeman a răspuns (pentru tudus):

"Si cu 100 ar fi de ajuns in milion?" Poate imi traduci si mie ce ai vrut sa zici aici.

| tudus a răspuns (pentru HueyFreeman):

Si cu 100 ar fi de ajuns,,,,,,, un milion?

| tudus a răspuns (pentru RAY):

Asta e sigur e una siguranta unui lucruu care il vezi in prezent si alta este trecutul

| HueyFreeman a răspuns (pentru tudus):

Considerand ca doar la 50 de milioane de km Venus are in jur de 500 grade Celsius la suprafata, putem spune ca ar fi cam rau daca ne-am apropia cu inca 5 milioane de km vara.

| tudus a răspuns (pentru HueyFreeman):

Daca la noi si 35 de grades naspa cu inca 5 milioane ar fi mult mai naspa

| Calininio a răspuns (pentru tudus):

Mie imi ajung Einstein ( ca agnostic ) si Stephen Hawking, ca sa stiu ca ateii nu au ratat "calea cea dreapta"

http://brainz.org/50-most-brilliant-atheists-all-time/ E buna si lista asta.

| HueyFreeman a răspuns (pentru tudus):

Te-ai prins.

| HueyFreeman a răspuns (pentru Calininio):

Daca Bill Gates nu e in lista aia, nici Mark Zuckerberg nu merita sa fie.

| Calininio a răspuns (pentru HueyFreeman):

Corect. De Bill Gates am si uitat.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru RAY):

Ştiinţa în sus, sţiinţa în jos, ştiinţa în dreapta, ştiinţa în stânga, ştiinţa într-o parte, ştinţa în alta parte.

Întrebări:
1) De ce nu pot explica oameni de ştiinta procesul îmbătrânirii şi mai presus de toate de ce nu au reuşit să prelungească durata de viaţă a omului? să-l ţină în viată 200 de ani NU VEŞNIC că o dam in prea de tot!
Toţi trăim 60, 70 de ani, iar 80-100 în cazul cel mai fericit ( deşi nu-ţi mai trebuie cei 100 de ani dacă îi faci la Socola sau pe patul de spital)şi apoi murim.
2) De ce nu au reuşit oameni de ştiinţă să învingă moartea sau mai simplu să învie o persoană? de fapt pentru oameni de ştiintă moartea a fost şi continuă să fie un misterrrrr!
3) Sau şi mai simplu de ce nu au reuşit să facă ei un om aşa cum a fost la inceput? proteina, ADN-ul şi ARN-UL că doar asa se explică apariţia omului. cum atunci fără ajutorul a nimic a apărut omul şi acum cu atâta tehnologie nu se poate?

De fapt oameni încearcă să lucreze la toate astea, dar rămân doar cu încercarea şi cu dorinţa ( şi era sa uit cel mai important) si cu teoriile...

De fapt asta numesc oameni se ştiinţă rezultatul unei explozi :

http://www.youtube.com/watch?v=xiCDHjU1q3E
http://www.youtube.com/watch?v=thuViaxRd_w
http://www.youtube.com/watch?v=sBWPCvdv8Bk

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Comoditatea

| Cristian2003 a răspuns:

Asta-i o intrebare? Zici ca este un raspuns

| Vlad_Trofin_1989 a răspuns:

Daca vrei sa-ti pastrezi credinta ortodoxa in Dumnezeu te sfatuiesc sa nu mai cauti atatea detalii si curiozitati, ca astea nu fac altceva decat sa te clatine in credinta, ca de asta se cheama CREDINTA si nu se cheama CERCETARE. Legat de atei...ei cred intr-o energie in masa care dirijeaza tot, dar cercetatorii au descoperit ca energia asta in masa este epuizabila deci deducem ca are inceput si sfarsit deci nu are num sa fie cauza.asa cum o constructie are nevoie de un arhitect, asa si pamantu si toate celalalte a avut nevoie de un Mare Arhitect care este Dumnezeu ce exista dintotdeauna.e simplu.Dar iti spun pastreaza CREDINTA credinta.si nu cauta sa-i gasesti motive ca se pierde si e pacat sa se piarda.Doamne ajuta.

| Vlad_Trofin_1989 a răspuns (pentru Papillon09):

Nu ai unde cerceta in zilele noastre cand toate documentarele si toti oamenii si toate televiziunile nu urmaresc decat sa atace credinta crestin ortodoxa.in conditiile astea daca cercetez nu o sa ma izbesc decat de argumente impotriva credintei mele ca toti mai nou in Romania,, s au pocait" s au trezit toate sectele peste noapte sa deminstreze ca ei au credinta corecta si nu a noastra de 2000 de ani.
La televizor daca un preot se duce si ajuta un orfelinat sau face o fapta buna nu il baga nimeji in seama.dar daca s a scapat si a facut o greseala e pe toate posturile tv. pocaitilor le e ciuda pe ortodocsi. uita ca neamul lor e crestin de cand e Romania asta.in condutiile astea cum sa mai cercetezi? cerceteaza dar tot prin prisma bisericii prin carti ca parintele Arsenie Papacioc.pr.Cleopa .Pr.Arsenie Boca. Uitati va pe youtube la Parintele Arsenie Papacioc sa vedeti cat de destept poate fi un om si ce clar coerent si corect gramatical vorbeste.asa da cercetare.dar tine minte.am ajunss vremurile in care toti cauta sa darame Biserica Ortodoxa.pt ca adevarul doare.Doamne Ajuta

| Papillon09 a răspuns (pentru Vlad_Trofin_1989):

Din contra in zilele noastre poti cerceta mai mult decat oricand, acum avem acces la documente, carti si articole din trecut, oricine poate citi ce isi doreste, nu mai sunt restrictii. Faptul ca sunt mai multe documente despre negarea lui Dumnezeu, adica oamenii sunt mai interesati de partea aceasta, asta nu inseamna ca documente nu sunt, insa nu sunt asa de vizualizate si populare ca celelalte pentru ca pe oameni nu ii intereseaza, dar exista.
Oamenii nu ataca in special ortodoxia, Il ataca pe Dumnezeu, ei nu cred intr-un Dumnezeu, sunt atei. Ataca ortodoxia atunci cand face ceva rau, cum ai spus si tu. Dar nu pentru ca este ortodoxie ci pentru ca este o ramura a religiei crestine, adica oamenii I se inchina lui Dumnezeu, este de ajuns ca sa o atace.
Eu cred ca nu trebuie sa urmam o religie in functie de vechimea ei, poate sa fie si de 3000 de ani nu conteaza, conteaza sa fie corecta.Credinta trebuie sa se bazeze pe Biblie, trebuie sa facem ce scrie in Biblie, nimic mai mult sau mai putin.
Daca vrei sa cercetezi ai destule materiale, nimic nu te poate opri, trebuie doar vointa. Dupa cum ti-am spus exista aceleasi dovezi pentru toti, creationistii nu au alte dovezi fata de evolutionisti, sunt aceleasi insa fiecare le interpreteaza diferit. Eu am acceptat Biblia ca si Cuvantul lui Dumnezeu si prin urmare am interpretat dovezile pe aceasta baza. Evolutionistii au acceptat evolutia deci interpreteaza dovezile pe baza evolutiei. Mai este inca mult de cercetat, niciodata nu o sa se termine cercetarea, si intotdeauna vor aparea dovezi noi si se vor schimba conceptiile si ipotezele asa ca nu o sa fim niciodata siguri de nimic daca mergem pe mana cercetarilor ca baza a credintei noastre. Bine aici mai intervine si ignoranta, dar asta este alta poveste. happy

| Papillon09 a răspuns (pentru Vlad_Trofin_1989):

Este adevarat, trebuie sa credem dar nici cercetarea nu strica pentru ca ea ne ajuta sa vedem cat mai bine cum lucreaza si cum a lucrat Dumnezeu pe pamant. Daca cercetezi iti maresti credinta pentru ca ai mai multe dovezi sa crezi in Creator. Iti maresti bagajul de cunostinte si motive pentru a crede in Dumnezeu. Cu cat cercetezi mai mult cu atat ramai uimit de complexitatea si precizia cu care a creat El totul.Nu te teme sa cercetezi pentru ca asa iti vei intari mai mult credinta. happy
Walter Scott era asa de pornit impotriva lui Dumnezeu incat s-a decis sa se documenteze bine si sa scrie o carte impotriva lui Dumnezeu, care sa Ii conteste existenta, si cercetand el si documentandu-se si-a dat seama ca de fapt Dumnezeu exista.A fost o intorsatura de 180 de grade pentru El. De la un om impotriva lui Dumnezeu datorita cercetarii si-a dat seama ca de fapt Dumnezeu exista.
Nici creatia, nici evolutia nu pot fi dovedite din punct de vedere stiintific. Atat creatia cat si evolutia sunt sisteme de credinte care rezulta in diferite modele stiintifice si in interpretari total diferite a dovezilor.
Daca accepti Biblia ca si Cuvantul lui Dumnezeu, dar trebuind sa fie dovedita de stiinta, pe masura ce oamenii de stiinta fac noi descoperiri si teoriile lor se schimba de fiecare data atitudinea ta fata de Biblie trebuie sa se schimbe si ea continuu-niciodata nu poti fi sigur de nimic. happy