| Allrc24Orthodox a întrebat:

Ce parere aveti ateilor?

„Ma intrebati daca sunt ateu, dar problema este mult prea vasta pentru mintile noastre limitate. Ne aflam in pozitia unui copil care intra intr-o biblioteca plina de carti scrise in mai multe limbi. Copilul stie ca au fost scrise de cineva, dar nu stie cum. El nu intelege nici macar ce scrie in ele si banuieste ca ordinea in care sunt asezate nu este intamplatoare. Dar nu are o explicatie pentru asa ceva. Asta mi se pare mie atitudinea celui mai inteligent om de pe Pamant vis-a-vis de Dumnezeu. Noi vedem astazi Universul in splendoarea sa, observam legile care il guverneaza, dar intelegem extrem de putin din aceste legi" – Albert Einstein.

22 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Voi credeți într-o carte cu animale vorbitoare, magi, vrăjitoare, demoni, bețe care se transformă în șerpi, mâncare care cade din cer, oameni care merg pe apă și toate felurile de povești magice, absurde și primitive, și spuneți că noi suntem cei care au nevoie de ajutor? - Dan Barker
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti.Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia" - Albert Einstein

Este, bineînțeles, o minciună, ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admirația nețărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât știința noastră o poate evidenția. - Albert Einstein

| RAY a răspuns:

Citat fictiv desigur el niciodata nu a spus asa ceva, dar cum ipocrizia va descrie religie nu ma mir

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma fratilor? sa-mi fie cu iertare dar eu cand vad cum cuvantul Domnului este contrazis cu parerile altor oameni chipurile intelighente sau de stiinta, nu pot decat sa-i privesc ca pe niste boi care vor sa explice prin muget de ce nu pot trage caruta.si astia care se tot lauda cu cunostintele stiintifice ale altora, nu demonstreaza decat, cat valoreaza fara ele.ma uit la un asemenea individ care-l cunoaste pe; dan barker albert ainstain.chiar ma minunez cata intalepciune zace in asemenea ins, tip, individ, etc.nu vreau sa jignesc regnul din care se trage.asa ca i spun ins.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Allrc? ainstain asta e al tuturor nu? cum e si Dumnezeu dealtfel.numa ca e foarte mare diferenta intre ei doi.macar ainstain recunoaste aceasta diferenta.si comparatia lui e buna.si ce spune e o realitate.

| i86e2 a răspuns (pentru RAY):

Nu e fictiv:
I'm not an atheist. I don't think I can call myself a pantheist. The problem involved is too vast for our limited minds. We are in the position of a little child entering a huge library filled with books in many languages. The child knows someone must have written those books. It does not know how. It does not understand the languages in which they are written. The child dimly suspects a mysterious order in the arrangement of the books but doesn't know what it is. That, it seems to me, is the attitude of even the most intelligent human being toward God. We see the universe marvelously arranged and obeying certain laws but only dimly understand these laws. Our limited minds grasp the mysterious force that moves the constellations. I am fascinated by Spinoza's pantheism, but admire even more his contribution to modern thought because he is the first philosopher to deal with the soul and body as one, and not two separate things. - Einstein
http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Albert_Einstein

| RAY a răspuns (pentru i86e2):

Ateu negativ ca mine

| i86e2 a răspuns:

Da, Einstein avea dreptate, numai că el când vorbea de D-zeu se referea la legile naturii.
I believe in Spinoza's God, who reveals himself in the harmony of all that exists, not in a God who concerns himself with the fate and the doings of mankind - Einstein

| RAY a răspuns:

El nu a afirmat ca nu exista si a dat posibilitatea sa existe, dar pana se va descoperi i va nega existenta era ateu slab ca mine

In ateismul slab se regasete foarte multe persoane multi nu au auzit de aceasta forma doar de ateismul puternic

Te pot intreba ceva?

| shadovv a răspuns:

Aceasta problema este rezolvata daca apcepti ideea de Dumnezeu personal, adica iubitor, care vine si ti citeste frumos din carte iar apoi iti explica...

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Iti dau un 10.Nu sunt ateu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Einstein a fost deist.
Într-adevăr, nu era religios; nu credea în implicarea personală a vreunui dumnezeu în viețile oamenilor. Însă a fost suficient de breaz încât să realizeze că în spatele universului se află un designer, un creator, o inteligență extraordinară, desigur.

Și ce te determină să fii atât de sigur de acuratețea citatelor oferite de tine? Evident...pentru că îți susțin propria concepție despre lume și viață.

După cum spunea cineva pe site (GenOm, mi se pare) - parafrazat:
,, The thing with internet quotes is that you can never know for sure whether they're accurate or not.''
-Copernicus

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

A fost ateu -panteist

anonim_4396

Ce combinații tragi.
Ateu - panteist
Deist - musulman
Agnostic - creștin

Chiar nu realizezi că nu are sens și că cele două concepții se exclud reciproc, deci nu pot coexista?
Ori 'șa, ori invers.

Voi credeți într-o carte cu animale vorbitoare, magi, vrăjitoare, demoni, bețe care se transformă în șerpi, mâncare care cade din cer, oameni care merg pe apă și toate felurile de povești magice, absurde și primitive, și spuneți că noi suntem cei care au nevoie de ajutor? - Dan Barker
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti.Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia" - Albert Einstein

Exista agnostic crestin Agnosticismul spiritual
Agnosticii care urmează pracitci religioase și spirituale tradiționale în absența cunoașterii lui Dumnezeu, fiind în același timp ireligioși.

Ateismul are mai multe forme nbu doar una are 4 forme si, Agnosticismul, se aseamana cu ateismul orice forma care neaga existenta lui dumnezeu este asemanatoare ateismului

anonim_4396

Mda, le-am citit, că le-ai postat și mai sus.

Care e argumentul tău?
Am afirmat explicit că Einstein nu era religios, deci nu era nici creștin. Doar pentru că nu credea că Biblia e verosimilă, asta nu contestă cu nimic faptul că el credea, totuși, într-o Inteligență creatoare a universului. Doar că nu identifica acea Inteligență ca fiind Dumnezeul iudeo-creștin descris în Biblie. Atât.

Crede metaforic intr-o divinitate, nu credea in nici un dumnezeu A fost desigur o minciună ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal, și niciodată nu am negat asta, dar am afirmat-o clar. Dacă există ceva religios în mine, aceasta este admirația fără limite față de structura lumii atât cât ne-o poate dezvălui știința.

| Polaris a răspuns:

Ești mult prea limitat ca să-mi spui că există Dumnezeu, de asemenea. Deci nu vă mai agitați precum copilașii hiperactivi de la Schimb de Mame.

| DyNo a răspuns (pentru RAY):

Imi place asta! Mai ales prima. La religie ne spune ca cei care cred de exemplu in teoria darwinista si nu in cea cerationista sunt niste creduli care cred tot ce li se zice si ca oamenii de stiinta ii mint pe fata. Asta ne zice la religie. Ei bine, daca noi, atei suntem mintiti pe fata, ce sa mai zicem de aia care cred in legende, adica in Biblie. Of... ''cretinsiosi'' astia.