Fac parte dintre cei care susțin agnosticismul. Aici nu este vorba de a susține, sau nu (de cele mai multe ori cu o nesimțire greu de digerat), păreri pro sau contra existenței vreunui zeu.
Agnosticismul are multe de explicat. Dacă ai fi aprofundat cunoașterea în direcția asta, n-ai mai fi postat o întrebare atât de evazivă
Crede-ma ca am cautat sa aflu mai multe despre agnosticism
Într-o vreme am oscilat între agnosticism, ateism şi panteism. Agnosticismul l-am respins fiindcă sunt de părere că o divinitate ar putea fi cunoscută fără a conştientiza acest lucru. Am rămas cu ateismul şi panteismul. Eu spun că sunt ateu, dar de fapt neg existenţa dumnezeilor prezentaţi în cărţi. Cred în puterea naturii, dar nu o văd ca pe o zeitate.
Am o părere bună, pentru că îndeamnă la gândire raţională. Doar că e cam leneş...
Cred ca m-as numara printe cei care sustin agnoticismul...
Sa crezi ca lumea este guvernata de stiinta, dar in acelasi timp sa crezi ca exista anumite lucruri inexplicabile care pot sa aiba legatura cu o divinitate mult peste intelgerea oamenilor nu mi se pare ceva primitiv... dimpotriva, mi se pare ca reflecta o zicala potrivita omului!
,, stim multe...dar niciodata nu le vom sti pe toate,,
Termenul agnostic a fost inventat de zoologul Thomas Huxley care a fost un inflacarat al teoriei evolutioniste. Spunea ca nu vede nici o dovada a existentei unui Dumnezeu care ne iubeste si ne poarta de grija, asa cum invata crestinismul.Persoanele agnostice nu cred decat in ceea ce vad si considera ca a crede in ceva sau cineva pentru care nu exista dovezi, este credulitate.Nici Biblia nu ne indeamna sa credem orbeste in Dumnezeu, considerand naivitate, chiar nesabuinta, faptul de a crede in ceva ce nu e sustinut de dovezi.Proverbe14:15
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: