anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți de pocăiți, dacă ati avut tangente cu ei l-ați văzut pe Isus în ei?

45 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Haide mai, ca trebuie sa fii prost lipit pamantului sa crezi ca un pocait este Isus!
Nu stiu cati ansori ai, dar este clar ca nu ai idee ca Isus nu-l vezi in nici un pocatit, fiindca pocaitul ramane un om limitat care este controlat de pocaitii sefi, ca sa nu cumva sa gandeasca sau sa faca ceva de capul lui, spuanndu-i-se intotdeauna ce trebuei s afaca si mai ales ce nu are voie sa faca si el trebuie sa asculte orbeste.

| ania a răspuns (pentru Violleta2022):

De unde știi?

| Violleta2022 a răspuns (pentru ania):

Fiindca nu am vazut pe nici un pocait fiind isus!
Trebuie sa fiti spalati pe creier, in cultul vostru pocait sa credeti ajungeti sa credeti ca voi sunteti ISUS!

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Fals. Nimeni îți impune sa faci ceva, faci exact ce vrei. Și pocăiții citesc din Biblie, o studiază și o împlinesc, spre deosebire de marea majoritate a ortodocșilor care nici măcar o carte întreagă din Biblie n au citit. Și nu te controlează nimeni, ca să nu faci ceva de capul tău, ești liber sa alegi. Nimeni nu te oprește. Poți pleca din biserica și sa te faci ortodox, poți să faci ce vrei, nu o sa te tina nimeni legat sa ramai la pocăiți. Și, nu, nu ești controlat. Fiecare alege dacă vrea sa fie pocăit, mai ales ca botezul se face maturitate, fiecare alege dacă vrea sa își continue viata alături de Dumnezeu sau nu.

Nimeni nu ajunge sa creadă ca el e Domnul Isus, de unde scoți astea? Sa Îl vezi pe Domnul Isus într un om înseamnă să vezi omul acela ca fiind asemănător cu Domnul Isus la comportament (adică sa facă ce făcea El, nu în totalitate, dar măcar în mare parte) și sa îl vezi împlinind Biblia. E greu de explicat, dar se refera la comportament, nu la înfățișare...

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

"acum 15 ore | Eusunteubeapasant a răspuns (pentru Violleta2022):
Nimeni nu ajunge sa creadă ca el e Domnul Isus, de unde scoți astea? "

Din subiectul topicului, raspunzand la ce a intrebat!

"Sa Îl vezi pe Domnul Isus într un om înseamnă să vezi omul acela ca fiind asemănător cu Domnul Isus la comportament (adică sa facă ce făcea El..."

Adsta este spalare pe creier la voi pocatitii, ca nimeni,. dar absolut nimeni nu stie ce facea Dumzneu si cum facea el, ca sa-l imite si sa se considere el insusi Dumnzeu.
Voi sectatnti interpretati Biblia dupa cum credeti voi, dupa cat va spala unul si altul pe creier, dand interpretari eronate religiei si Bibliei.

Traiesc in occident de peste treizeci de ani si aici sunt inconjurata de toate popoarele lumii cu religiile lor, fiecare crezand ca se inchina UNICULUI DUMNEZEU, fiindca asa s-au nascut, crescut si educat cu religia lor.

Adevarul este ca FIECARE om este liber sa-si aleaga religia in care crede, fara sa huleasca si sa urasca alte religii si oamenii care cred in acele religii, fiindca nimeni nu stie daca exista lumea cealalta, daca o anumita religie este cea "adevarata" sau nu.

Un om inteligent este capabil sa accepte toate religiile lumii, chiar daca crede intr-o sigura religie, sau nu crede in nici una, fiindca are motivele lui.

Tu chiar nu vrei sa înțelegi? Nu ajunge nimeni sa creadă ca el e Dumnezeu. Noi trebuie sa Îl urmam pe Domnul Isus ptc El e exemplul nostru, trebuie sa facem și noi ce a făcut el. "Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus." (1 Ioan 2:6)
Nu, nu o interpretam cum vrem, chiar scrie negru pe alb ca trebuie sa trăim ca El. Într adevăr, nimeni nu reușește sa fie "perfect", dar trebuie sa încercam sa Îl urmăm pe cât de mult posibil.
Nici nu ai habar despre ce vorbești dar te bagi sa jignești. Noi nu v am făcut eretici, mincinoși și altele... Ca să știi, nici voi nu sunteți perfecți și as avea o grămadă de comentat la adresa voastră dacă as putea, cu ARGUMENTE BIBLICE, dar tac, ca e mai bine.

Și tu ne ai respectat religia când mai sus ne ai făcut sectanți și ai zis ca "ne spala pe creier"?

Bineinteles ca respect religiile lumii, dar nu respect un pagan care insista sa ne faca sa credem ca religia lui este unica...si ce bulshit mai spune el acolo.

Religia se face la biserica si credinta este in inima si mintea noastra, nu pe forumuri, incercand sa prostim pe altiicum faci tu.

Păgân? Ma numești păgână ptc ti am zis ce scrie în Biblie?
Deci nici nu știi ce înseamnă să fii păgân, atunci de ce vorbești? Nu are sens sa vb despre ceva ce nu știi.
Și de când am încercat sau sa prostesc pe alții? Nici măcar nu am spus cuiva sa se convertească, am spus ca trebuie sa Îl urmam pe Domnul Isus. Respectul tău e 0 și cum faci, asa găsești.

Și de când am încercat sau sa prostesc pe alții? Nici măcar nu am spus cuiva sa se convertească, am spus ca trebuie sa Îl urmam pe Domnul Isus."

Si tu cand spui TREBUIE sa-l urmam pe Domnul, nu inseamna ca incerci sa le impui altora, ce sa faca?
ia mai gandete-te bine cum este cu respectul ala, ca deja devii obraznic si cred ca nu ra trebuii sa-ti permita asta religia ta... nu?

Apoi, nu este nevoie sa-mi spui ce scrie in Biblie, ca stiu, dar nu sunt dispusa sa comenez religia aici, ca asta nu-i normal.
Ti-am mai spus: credinta este in suflet si in inima, iar daca vrei discuti despre Biblie, mergi te rog la biserica sau in grupul tau caruia i te inchini si dezbate problema acolo, fiindca aici, fiecare avem voie sa fim cu credinta si dumnzeul lui, fara sa incercam sa-i convingem pe altii de credinta noastra prin acel "trebuie" pe care tu-l folosesti.

? Știi ca ce e scris în Biblie e pentru toți credincioșii, nu? Nu e pentru penticostali sau baptiștii și atât. E și pentru ortodocși. Eu nu impun oamenilor ce sa facă, Biblia o face
Cine vrea în rai, împlinește Biblia, cine nu, nu. În plus, majoritatea oamenilor de aici sunt fie atei/ agnostici, fie credincioși, deci ar trebui sa împlineasca și el Biblia. Si Biblia nu are treaba cu religia, religia e ceva inventat de oameni, Biblia contează. Și dacă nu vrei sa vb despre asa ceva, poți ieși se la rubrica "religie", ptc aici despre asta se vorbește și e normal sa se vorbească.

Incearca sa nu mai fii atat de violent verbal, cu cei care nu-ti impartasesc ideile, ca faci atac de cord, de la atata furie.

Hai ca plec, cu conditia sa nu mai bati capii aiurea pe aici.
Mergi si discuta subiectele religioase care te macina, cu fratii tai de la biserica!

"atât de violent verbal"?
Nu știu cum ai tu impresia ca scriu, dar de unde "atâta furie"? Nu sunt o persoana furioasa, dacă asa ți se pare ție, e altceva.
Dumnezeu sa îți dea lumina!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde de pocăiți. A fost la ei 3 ani. Erau ok.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu am o părere bună

| CostinAlamariu a răspuns:

O părere proasta. Nu reprezinta deloc creștinismul și modul lor de a practica creștinismul îndepărtează oamenii normali de creștinism

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Ce e pentru tine creștinismul, atunci? Sa îți faci 2 cruci și după înjuri? Sa te spovedești și ziua următoare sa chiulești și sa minți la școală? Sa pupi o icoana și după când vezi un pocăit sa zici "alt sectant"? Eu zic ca te cam înșeli.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Oare nu este un păcat să minți și să faci acuzații false?

1. Nu am, mințit. Nu ma refeream la tine, ci în general. Ptc, dacă nu știi, majoritatea tinerilor ortodocși Îl resping pe Dumnezeu ori nu le pasa de El.
2. Nu, nu fac acuzati false. De mic copil am crescut printre ortodocși și am avut timp sa ii cunosc. Vorbe urate, înjurături, miștouri despre Dumnezeu... Chiar am mers săptămâna trecuta cu autobuzul și o femeie ortodoxa a înjurat șoferul și după ce am trecut pe lângă o biserica, și a făcut cruce. Deci nu mint și nu fac acuzații false, lucrurile astea chiar se întâmplă, chiar dacă poate nu în cazul tău.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Oamenii ăștia, în mod evident, nu sunt ortodocși adevărați. Ei au moștenit din inerție doar, Ortodoxia de la părinții sau bunicii lor fără să o și trăiască cu adevărat, adică cu credință, evlavie și iubire față de Dumnezeu și aproapele. Sunt de acord că avem mulți așa ziși ortodocși care sunt doar cu numele ortodocși, dar nu sunt de acord să judecăm o religie după comportamentul celor care nu fac nimic să practice acea religie.

Asa nu ar trebui judecați nici protestanții, ca sunt unii care sunt doar cu numele (de fapt, mai mulți).

| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

"au moștenit din inerție doar, Ortodoxia de la părinții sau bunicii "
vad ca au ajuns la vorbele mele in final. Ma bucur.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

Nu am ajuns niciodată la vorbele tale. Știam și eu că orice țară e plină de oi care nu fac decât să regurciteze inertic o pseudo-credinta mostenita intergenerational fără să o aprofundeze. Asta sau să se revolte împotriva ei dintr-un sentiment infantil de frustrare față de părinți cum e cazul tău. Nu ești deloc mai bun ca ei. Ești exact ca ei. Si cei care se revolta orbește împotrivă proprilor părinți sunt exact ca cei care acceptă orbește credintele parintilor. În ambele cazuri e vorba de un reflex. Râde ciob de oală spartă.

| fllu07 a răspuns:

Pentru pacatosulBogdan, care Biserică sa nu o părăsim? Nu-mi zi, ce-a ortodoxa? laughing

| DonEduardo a răspuns:

Doamne ca nu e toata planeta asa, ca daca era, planeta ar fi fost moarta demult.

| anonim_4396 explică (pentru DonEduardo):

Dacă era toată planeta asa, am fi fost mult mai fericiți.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, L am văzut pe Domnul Isus în ei. Nu în toți, evident, ptc unii sunt pocăiți doar cu numele și nu respecta Biblia, dar sunt foarr mulți care o împlinesc și mai mare plăcerea e sa stai cu ei.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Ereticii nu sunt niciodata pocaiti! Adevaratii pocaiti nici nu stiu ca sunt pocaiti, dar se straduiesc in fiecare zi sa puna inceput bun pocaintei lor si lupta cu pacatele si patimile lor, dupa regulile care sunt in Biserica, nu in afara ei! Caci, spune Apostolul: "Fara sa parasim Biserica noastra!" - Evrei 10:25

| Effy35 a răspuns:

Pocăiții, sau așa cum îi numesc pe cei care fac parte din cultul penticostal, sunt acei oameni care își petrec un sfert din viață în halucinatii, rugăciuni, mergând la biserică, muzica - dar nu orice muzica, ci una religioasa - fuste pana in pamant, copii cat da Domnul iar celelelalte sferturi din viata, în bârfă, batjocură, minciună, abuz, prefăcătorie.

Deci nu, ei nu îl au pe Iisus în inimile lor.

| calutulfericit a răspuns (pentru Effy35):

Iar celelelalte sferturi din viata, în bârfă, batjocură, minciună, abuz, prefăcătorie.-nu deloc.
Esti pe langa.

| Effy35 a răspuns (pentru calutulfericit):

Nu sunt, chiar deloc.
Am petrecut mult timp cu pocaitii pentru a-mi da seama ce fel de oameni sunt.
Știu că oaia apără oaia, pentru că eu am fost o oaie și eu, la rândul meu, am apărat oaia.

| calutulfericit a răspuns (pentru Effy35):

Oaie?
Is agnostic.

in fine fiecare cu parerea lui.

| anonim_4396 explică (pentru calutulfericit):

Chiar e.

| anonim_4396 explică (pentru Effy35):

Da, dar știi ca dacă ai cunoscut câțiva penticostali și erau asa nu înseamnă că TOȚI sunt la fel, nu? Cunosc sute de persoane pocăite care sunt asa cum cere Dumnezeu. Deci ce ai întâlnit tu, sunt niște pocăiți doar cu numele, dar în general ei nu sunt asa și nici nu ar trebui sa fie.

| calutulfericit a răspuns:

Bossule,hai sa ti spun ceva(si da cu siguranta o sa mi sara in cap toti ortodocsii de pe site, da mie nu mi pasahappy ).
Pocaitii spre deosebire de ortodocsi sau catolici, sunt persoane care nu au aproape nicio traditie si care respecta biblia.
Tinerii sunt cel mai bun criteriu de diferentiere intre pocaiti si nepocaiti:
-Se boteaza la maturitate, de BUNA VOIE SI NESILITI DE NIMENI.
-ortodocsii si catolicii se boteaza de obicei de prunci (catolicii mai des pe la 7 anisori, oricum insuficienta varsta). Prunc fiind nu esti constient de Iisus si e clar ca atunci cand vei creste vei avea impresia ca esti mare crestin, cand tu nici nu ai zis vreodata in viata ta:il accept pe iisus in viata, in sufletul si n casa mea.

-Tinerii pocaiti merg la biserica de cel putin 2 ori pe saptamana(am cazuri zeci la facultate). Stiu sa caute in biblie, citesc din biblie si stau de buna voie 2 ore in biserica.
-ortodocsii si catolicii tineri:"hai mama nu mai plecam odata,(mai cu juma de gura),uff ce ma plictisesc, ce a citit asta din cartea aia?"

Pentru ca da majoritatea ortodocsiilor tineri, NU AU CITIT UN CUVANT DIN CARTEA AIA.

De ce sa fi pocait?

Iisus te vrea pocait, e cel mai simplu raspuns.

Deci ce crezi, sunt pocaitii cu Iisus sau nu?happy
Semnat un agnostic.

| Holiday a răspuns (pentru calutulfericit):

Din ce descrii tu, ortodocsii ar fi mult mai inteligenti ca astia de le spui tu "pocaiti".
Adica ortodocsii ar fi ca fumatorii de marihuana, iar "pocaitii", orice naiba inseamna asta, ca cei care baga heroina la greu.

| InteligentulLuiPește a răspuns (pentru calutulfericit):

1. Tu spui ca Pocăiții nu au nici-o tradiție. Spune-mi și mie când e Crăciunul? Pe 25? Dar de ce? Unde spune în Biblia ta că Mântuitorul S-a născut pe 25 Decembrie?
2. De ce spui că ortodoscii nu respecta Biblia, dacă pocaitii au schimbat Biblia?
3. Spui ca copii se boteaza la maturitate când S-a botezat Mântuitorul sau ca poate lua deciziile singur la maturitate cum vrea sa se boteze.
După logica voastră, nu ai voie să îmbraci copilul in albastru, că dacă el vroia sa poarta verde? Sau nu ai voie să-i dai lapte, că dacă lui nu-i place laptele.
4. Daca îți vine să crezi, noi ortodocșii avem călugări care merg in fiecare zi la biserica și caută să meargă la biserică cate 7 ore la Biserica.
Copii când sunt prunci pot fi duși la biserica și împărtășiți. Nu poți spune că la pocăiți nu exista copii care sa facă figuri la biserica.
5. Nu te poți "pocăi" fara a te spovedi, și fără a te împărtăși.

| RAY a răspuns (pentru calutulfericit):

Te inmormanteaza gratis, se aduna banii în biserica și se dau biserici, se ajuta între ei, se vizitează la spital, per total sunt superiori în credință, nu toți dar majoritatea da

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Se dau familiei

| calutulfericit a răspuns (pentru InteligentulLuiPește):

laughing laughing laughing
1.)Toti crestinii rasbatiresc Crăciunul.
2.)E diferența ca de la cer la pământ între a schimba și a interpreta. Nicio ora de limba romana facuta în viata. happy
3.)Daca Iisus zice "Cine va crede și se va boteza acela va fi mântuit, tu ce *** comentezilaughing Oricum is agnostic, dar dupa cei 2 neuroni ai tai un agnostic nusi da cu părerea. So sad natural smoked human. happy
Exemplele tale is incredibil de proastehappy.

4.)Punctul 3.)
5.)Absolut fals. happy

| anonim_4396 explică (pentru InteligentulLuiPește):

Eronat.
1. Sa știi ca sunt foarte mulți pocăiți care nu sărbătoresc nașterea Domnului tocmai din cauza asta. Și majoritatea din ei nu sărbătoresc Craciunul, ptc nu e normal sa o facă.
2. De când au schimbat pocăiții Biblia? Traducerea pe care o folosim noi e făcută de un ortodox care s-a convertit mai târziu, nu de un penticostal. În plus, chiar am cautat pe net versete pe care le știu în Biblia ortodoxa și erau la fel/ aproape la fel (câteva cuvinte schimbate, dar cu același sens).
3. Tocmai dimpotrivă. Oamenii sunt lăsați sa facă botezul la maturitate când simt și vor ei singuri. Dacă vor sa renunțe, nu mai fac botezul și se duc în lume. Nu ii tine nimeni cu forța.
4. Și dacă voi aveți călugări care fac asta, ce? Fiecare creștin ar trebui sa stea mai mult în prezenta lui Dumnezeu, nu numai călugării. Deci, cu asta, ai cam dat-o în bara.
5. Ba da, poți. Unde scrie în Biblie ca atunci când te pocăiești te spovedești și împărtășești? A te pocăi înseamnă a te lasa de păcatele tale și a ți părea rău pentru ele. Mna, sa îți ceri iertare de la Dumnezeu, sa renunti sa mai faci păcatul ala și sa îți para cu adevărat rău. Asta e pocăința.

| Raspundebine1 a răspuns:

Pocaitii sunt niste evrei

| anonim_4396 explică (pentru Raspundebine1):

Ba nu

Întrebări similare