| AvalohAlyn a întrebat:

Ce părere aveți de preoți? Dar de pastori? Călugări? Și mai ales despre instituția numita biserica? O vedeți folositoare religia? Eu vad religia că dătătoare de speranță și alinare a celor în suferința..Am văzut o o știre cum că Biserica face și a făcut în România cele mai multe acte caritabile si filantropice din Romania..cuca ar fi cheltuit numai în pandemie 20 mil.de euro pentru ajutorarea persoanelor defavorizate și functionarea așezămintelor sociale,de sănătate și a cantinelor sociale... faza e că mulți discreditează biserica și eu eram dezamăgită de ea,de averea ei că cică devenise o afacere însă trebuie sa nu uitam că Biserica și preoții ajuta cel mai mult persoanele defavorizate,sărace și bolnave din Romania.o fi având avere dar ajuta și oamenii în nevoie,numai eu am văzut o grămadă de cazuri la tv in care preoții dădeau ajutoare săracilor,la incendii,inundații etc sau de preoți care creșteau cate 40, 50,100 de copii exact că pe copiii lor asigurandu-le tot ce trebuie și oferindu-le un viitor frumos(vezi Părintele Mihail Jar etc)
Eu zic că religia nu e inutila cum zic unii. Iisus Hristos a vindecat multi oameni cât a trăit și a îndemnat la iubire de se eni și ajutorarea bolnavilor și săracilor ceea ce Biserica a și făcut de la revoluție încoace și poate chiar și în trecut.(eu sunt născut în 1994)
Deci de ce este denigrată așa tare Biserica și oamenii văd mereu numai părțile rele nevazand și părțile ei bune care sunt destule? Și cred că într-un preot,in ziua de azi poți avea cea mai mare încredere și în Biserică căci Poliția dezamăgește și doctorii la fel dezamăgesc dar exista și foarte multi doctori în care poți avea încredere și să îți pui nădejdea.Dar sa știți un lucru, un om cu adevărat creștin și cu dragoste și credința pentru Iisus Hristos nu poate fi un om rău evident că orice pădure are și uscaturile ei insa consider că Biserica și preoții e o instituție în care poti sa îți pui încrederea și poți să ceri ajutorul sau un sfat.si aici includ și bisericile catolice și protestante.Iar daca nu,Iisus Hristos reprezintă speranță,nădejdea și modelul suprem,sprijinul și alinarea oamenilor în nevoi.pot spune că Biserica încă nu și-a pierdut rolul apostolic de a fi instituția care oferă speranță,ajutor,sfat,alinare, tămăduire sau pur și simplu apropierea de bine și scopul de a face omul mai bun și sper sa nu îl piardă niciodată ..Atât timp cat model suprem pentru biserica este persoana lui Iisus Hristos eu cred că nu are cum să și-l piardă.
Voi care încredere aveți în preoți,pastori și biserica?(indiferent de confesiune).
Eu as avea încredere de o mie de ori mai mult și aș prefera biserica și reprezentanți religioși decât politicienii și administratorii/reprezentanții statului, cei pusi și akesh in slujba noastra aducă care prea des ne-au dezamăgit..as mai zice că pe locul II la incredere mai merita puși doctorii dar mă refer la doctorii care au har și pasiune și sunt făcuți pentru aceasta profesie nu cei dezinteresați și spagari,ahtiați după bani, ..In mod normal preoții,pastorii,medicii,pompierii și polițiștii ar trebui sa fie că si îngerii nostri însă de multe ori în România nu se întâmplă asta..dar oricum doctorii și preoții,pastorii rămân cei mai de încredere pentru oameni poate alaturi de pompieri.dar respect și pentru salvamari,paramedici, asistentul medicali și sociali..Mereu am avut un respect pentru profesiile și instituțiile care au menirea să ajute sa sprijine sau sa salveze oamenii și viețile lor? Însă să revenim, tu câtă încredere și în Biserică și religie? Nu uitați că Calul Bisericii reprezintă Iisus Hristos si in cine poți avea încredere daca nu în primul rând în El și în slujitorii Lui?

4 răspunsuri:
| Anonimgirltpu a răspuns:

Eu vad si partile bune si partile rele.
Biserica are rolul ei bun in lume dar este condusa de oameni care uneori nu iau cele mai bune decizii. Eu nu cred ca absolut tot ce face Biserica si preotii vine de la Duhul Sfant. Multe decizii sunt ale lor. Un exemplu ar fi sclavia romilor din 1300 pana in 1856 cand tara renuntase la robie dar biserica nu voia sa renunte. Au renuntat intr-un sfarsit lasand pe strazi multi romi care se simteau ai nimanui si fara niciun rost. Nu le-au dat nimic ca sa se descurce mai departe. Un alt exemplu recent a fost decizia lui IPS Teodosie care a tinut slujba de Te Deum dupa ora 11 si cu oameni inghesuiti.
De aceea sustin ca Biserica are partile ei bune pe care le-ai mentionat tu, dar are si unele parti rele. Raul nu trebuie ignorat din nimic, trebuie sa stim ca exista pentru ca altfel dansam toti de bucurie cand in lume nu e chiar totul roz si nu e bine sa traim in ignoranta.

Răspuns utilizator avertizat
| goguPatent a răspuns:

Biserica in general e cea care mereu a tras lumea inapoi. A fost mereu ca o piatra de gatul evolutiei si modernizării.