Eu vad si partile bune si partile rele.
Biserica are rolul ei bun in lume dar este condusa de oameni care uneori nu iau cele mai bune decizii. Eu nu cred ca absolut tot ce face Biserica si preotii vine de la Duhul Sfant. Multe decizii sunt ale lor. Un exemplu ar fi sclavia romilor din 1300 pana in 1856 cand tara renuntase la robie dar biserica nu voia sa renunte. Au renuntat intr-un sfarsit lasand pe strazi multi romi care se simteau ai nimanui si fara niciun rost. Nu le-au dat nimic ca sa se descurce mai departe. Un alt exemplu recent a fost decizia lui IPS Teodosie care a tinut slujba de Te Deum dupa ora 11 si cu oameni inghesuiti.
De aceea sustin ca Biserica are partile ei bune pe care le-ai mentionat tu, dar are si unele parti rele. Raul nu trebuie ignorat din nimic, trebuie sa stim ca exista pentru ca altfel dansam toti de bucurie cand in lume nu e chiar totul roz si nu e bine sa traim in ignoranta.
De ce spui asta? E greu sa generalizezi doar ca asta e prezentat la televizor. Sunt si lucrurii bune facute de unele bisericii.pastori,preotii. Sunt multe bisericii care ofera mancare, loc de dormit, adunca banii pentru ei. E ca si cum ai spune ca toat doctorii sunt coruptii sau toate salilele de judecata sunt corupte.
Biserica in general e cea care mereu a tras lumea inapoi. A fost mereu ca o piatra de gatul evolutiei si modernizării.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: