Eu nu văd nici un canibalism acolo.
Și chiar cred că Dumnezeu le spunea evreilor planurile sirienilor.
Este o descrierea situatiei dispetate in care se aflau evreii in urma neascultarii lor de Dumnezeu.Erau asediati, nu mai aveau demult nimic de mancare au ajuns sa pacatuiasc prin crima, omorandu- si si mancandu- si propriii copii.
"Si asta legitimeaza canibalismul?" - și unde ai văzut acolo legitimarea canibalismului? Apropo, sper că nu mănânci varză, altfel ești canibal!
Deci, dacă fiul tău îți spune că ești un nimeni, că adevăratul tată e vecinul ( deși nu e așa), că tot timpul vecinul sa îngrijit de el ( tot minciuni) s-a.m.d. ce vei face? Vei zice nici o problemă, poftim in continuare bani, hrană, îmbrăcăminte... Sau vei zice - atunci să se îngrijească vecinul de tine?
Varză murată la fel să nu mănânci că tot canibal devii.
Iahve ia lasat sa faca ce au avut ei chef apoi au avut grija de ei,dar nu le trimitea in iad sa le chinuie vesnic,trebuie sa intelegi ca iahve a avut un set de legi morale create de el,iar cei care nu ascultatu de el le ucidea, bine lui cain nu i-a spus ca a da cu bolovanul in capul cuiva provoaca moarte, dar ti a amintit sa spuna lui moise, vezi si tu evolutia moralitati la evrei, eu cred ca biblia e buna ca punct de referinta pshiologic, evolativ, biblia e o culegere de povesti culturale si vedem evolutia noastra ca specie
"Asta daca are motive" - in cazul tău deci are motive?!
Că Israelul de exemplu nu avea motive...
De când varza împuțită are miros?
Nu legitimeaza canibalismul, era pacat sa ucizi, mai ales propriii copii.Biblia nu aproba tot ceea ce relateaza.
Sunt povesti,citeste cartea cum a distrus creștinismul lumea intelectuala,peste tot au mers si merg si iti impun cultura,religia,religia iubiri, cei mai rai oameni din istorie sunt crestini, mereu omoara oameni, in africa crestini au adaus arme ca sa se ucida aia, crestini sunt haousul in lumea asta
Nu uita ca iudaismul nu a facut razboaie ei mereu au fost asupriți de toti