In buna masura e valabila partea: "Şi am găsit femeia mai amară decât moartea, pentru că ea este o cursă, inima ei este un laţ şi mâinile ei sunt cătuşe.", mai putin restul care intra pe taramul fanteziei.
Verset scris de cineva frustrat ca a fost refuzat. Probabil unul din primi incels.
E aberatie, nu are nici o treaba, trebuia sa zica "cel destept scapa, prostul nu", atat!
Este,desigur, o alta parte din Biblie care incearca sa arate femeile intr-un mod misoginistic, ca niste fiinte de mana a doua...
Ei hai, ca nu suntem toate amare.
Daca nu te impaci cu ce spune Eclesiastul, vine Onan, si in cativa ani iti ia mintile.
Eu mereu, dar nu mai precizez ca e clar, nu toate sunt asa! Nu se poate sa fie toate asa, asa cum in pozitiv nu e perfectiune, sincer nici in negativ nu este, nu exista 100 % la fel nici buni nici rai.
Stiu ca multi generalizeaza insa nu e bine, mi se pare ca am tot zis.
Auzeam si multe femei "toti barbatii sunt la fel", nu este asa. Onan e binevenit oricum pentru ca, creste mult selectivitatea, nu te incurci cu oricine nici ca femeie si nici ca barbat doar pentru o placere.
Pai nu ca ne credem, daca suntem se vede prin fapte, cum actionam, ce facem, a ne crede destepti aiurea e boala, orice crez fara baza reala e defectiune.
Acum vad prima data abrevierile astea Sunt mai mult un observator neutru. Intr-o relatie, poti avea si de castigat si de pierdut si nu e exclus sa ai mai mult de pierdut decat de castigat in functie de felul in care reusesti sa gestionezi acea relatie. Fiecare are interesul lui si ca sa existe intelegere, ambii parteneri trebuie sa fie cababili sa mai cedeze unul in fata celuilalt si daca lucrul asta nu se intampla echilibrul poate fi mai greu de pastrat. Daca ambii parteneri au majoritatea intereselor comune atunci e o relatie mai stabila si mai benefica pentru toti.
Aici se refera la senzuliste sau materialiste, ca la cele spirituale spune ca sunt o binecuvantare.
Asa a lasat Dumnezeu sa nu fim hedonisti ci spirituali. Nu putem sa ne abandonam in duhul celui fara de rusine fara sa nu ne pierdem virginitatea, castitatea, inocenta, ataraxia. Iar acest duh este foarte rau pentru ca este o pasiune violenta care provoaca dureri, idolatrie, aduce corpul in fata spiritului iar lucrul acesta inseamna anxietate, stres, etc. Trebuie sa le iubim spiritual iar fata de senzualsim sa fim apatici (apatia nu insemna lipsa pasiunilor ci a nu ne lasa condusi de ele). Aristotel vorbeste despre 3 feluri de iubire. La noi la crestini exista agape-ul.
Pt. Masotti:
Mosotti nu toti suntem somatici (hylici)....ci sunt si psihici si pneumatici. Iar pentru acestia placerea este diferita (credinta, lumea inteligibila si lumea sensibila), deci exista mai multe temperamente....nu exista monism materialist.
Masotti cand te cuprinde dragostea benevolenta iti spun eu ca te simti trascedental. Lumea se schimba in jurul tau, ai emotii pozitive, te simti fericit, eudaimonic, sanatos, puternic, increzator, iubit, etc. Nu ma pun sa iti explic aceasta dragoste spirituala acum, dar noi crestinii credem in ea.
Termenii aceia nu trebuie sa ii intelegi in limbajul omului de rand ci in limbaj academic (diadistii da alta acceptie termenului de corp fata de dualisti). Eu nu ma pun sa explic lucrurile astea, pentru ca cine are intuitie intelege. Poate o sa ma implic doar atunci cand vad ca este o necesitate, dar deocamdata me rezum la strictul necesar. Daca vreti sa aflati mai multe cautati-l pe Dumnezeu. Biserica vorbeste de roadele duhului sfant.
Suntem hedonisti, nu spirituali, toti cautam binele, placere, muncim pentru sa mancam bine, sa avem case frumoase, haine, concedii, aparatura electronica! Astea sunt fapte.
Asta e realitatea ca iti convine sau nu.
Se pierde si virginitate si tot, fara probleme, si nu e nimic rau, doar nu o sa-si bage femeia dop acolo si sa astepte 100 ani pana sa faca ce sa faca, distractia e una, casatoreala e alta belea.
Corect! Pentru mine o relatie ar fi un mare stres, nu am chef sa ma stresez cum sa mentin acel echilibru, daca esti prea iubitor sau iubitoare celalalt zice ca se plictiseste, daca esti mai asa, zice ca neglijezi, o tampenie.
Cele mai bune relatii sunt alea dupa 55 ani cand aceste chestii dispar. Atunci e o relatie matura bazata pe prietenie in primul rand.
Vedem cazul lui Samson cu Dalila. Nu putine sunt astfel de casnicii cand femeia apeleaza la sentimentele inimii barbatului ei pentru ca ea sa-si duca planurile la indeplinire, impotriva ratiunii si a constiintei barbatului ei.
anonim_4396 întreabă: