supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

Ce parere aveti despre asta?

,, Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte preotul paroh, în alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan şi de ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu. Din cauza modei de a pune copiilor nume exotice, ceea ce denotă lipsa de respect pentru tradiția familiei românești, copiii ajung să sufere o traumă psihologică atunci când li se spune că nu pot fi pomeniţi la slujbe cu un anumit nume sau că nu ar avea „înger păzitor" (nume de sfinți)."

Preotul paroh poate confirma numele ales de către părinţi sau să-l înlocuiască cu un nume ales de el, în cazul în care alegerea iniţială a părinţilor este incompatibilă cu valorile umaniste şi tradițiile românești.

http://www.timpurigrele.ro/......ea-la.html

Nici un nume sa nu poti gandi cu capul tau, e asta libertate? :)))))))

10 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Dar tu poti gandi? Tu esti constient ca stirea e luata de pe un site care spunea ca Viorica Dancila a facut un anunt cum ca bebelusilor le vor fi implantate cipuri sub piele?
Mai mult, citatul atribuit Olgutei Vasilescu nu l-am gasit nicaieri altundeva.

De fapt, citind mai multe stiri, cred ca acestea sunt puse intentionat in scop ironic. Ei mai spun, de asemenea, ca Liviu Dragnea are statuie la Alexandria.

supadeceapa
| supadeceapa explică (pentru AC4S4):

rolling on the floor

| SG1995 a răspuns:

Aș spune ceva de substanțe ilegale, dar niciun drog nu afectează proști.

| SG1995 a răspuns (pentru AC4S4):

A, e un fel de Time News Roman.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Daca nu are nume de sfant, nu inseamna ca nu are nici inger. Ingerul este primit la botez. Copilul poate avea un nume scris in certificat si alt nume de botez. De exemplu, eu nu am nume de sfântă, dar numele meu de botez este Ana, care este nume de sfânt. Nu cred in acea afirmatie si raman cu o parere neutra. Desi, daca copilul este nascut in ziua praznuirii unui sfant al carui nume nu este prea raspandit in randul copiilor (Pantelimon, Eudoxiu, Matrona), parintii ii pot pune copilului alt nume si nu va fi considerat gresit acest lucru. Parintii aleg pentru copii ce nume isi doresc ei.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

De fapt, citind mai multe stiri, cred ca acestea sunt puse intentionat in scop ironic. Ei mai spun, de asemenea, ca Liviu Dragnea are statuie la Alexandria.

))))))))))))))))) buna asta, eu propun sai facem o statuie cu el cimentat in ea la jilava

| AlexDarius3 a răspuns:

Dar eu voiam un copil pe nume Vasile Petronel, măcar naşu meu jmeker să mi-l aleagă crying.

| Mclaren12 a răspuns (pentru AC4S4):

De fapt ciparea este un fenomen real care se vrea a fi implementat in viitotul apropiat. La asta se lucreaza de ceva ani. Pe ce lume traiesti? Ciparea populatiei ti se pare paranoica in timp ce zeul tau biblic ti se pare real?

| AC4S4 a răspuns:

Eram 99% sigur ca tu chiar crezi in conspiratiile acelea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing))))) ce răspunsuri au dat ăștia