| sandra2012 a întrebat:

Ce parere aveti despre cazurile din ultima vreme, cu bebelusii care cine stie ce patesc la botez? Cine e de vina? Preotii banuiesc. Voi ce credeti? Azi am vazut la tv un bebe care s-a asfixiat la botez in timpul cufundarii in apa, deoarece preotul a fost "stangaci".

17 răspunsuri:
| Deny1333 a răspuns:

Se numeşte incompetenţă, acel preot a avut-o din plin. Şi-acum să nu-mi sară creştinii în cap cum că a fost o greşeală, pentru că din câte ştiu eu, jertfele în numele Domnului nu se mai practică de mult timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca preotii sunt vinovatii...doar se vede ca putini preoti mai sunt cu adevarat preoti.

| Omulrational a răspuns:

Foarte multe cazuri de acest gen sunt la televizor si preotii in cauza nu patesc absolut nimic, ba mai mult copilul e de vina pentru ''pacatele stramosilor''.

| Iulia D. [Xoxocu'] a răspuns:

Cred că e puţină exagerare şi din partea Bisericii şi din partea mass-media.
Adică... Nu înţeleg de ce trebuie să scufunde bebeluşul cu totul în cristelniţă. E un ritual... ar putea ca Botezul să-l facă în mod simbolic cu puţină apă pe corpul micuţului sau să-l scufunde până la brâu sau la gât.
Iar cei din presă sunt... Mă abţin. Să fim serioşi. Majoritatea populaţiei [din România] a fost supusă acestui tipíc şi uite că suntem încă vii. Da. Au fost nişte cazuri mai aparte. Dar câţi copii au fost şi sunt botezaţi... Cred că se face prea mare caz.

Părerea mea e că ar trebui găsită o soluţie de mijloc. Cum se zice în popor: Să împace şi capra şi varza. [adică şi preoţii să-şi facă meseria şi şi oamenii să fie împăcaţi că bebeluşii sunt în deplină siguranţă.]

| monstrulet a răspuns:

Am vazut si eu mai devreme asta. Mi-a placut mult(ironie) cand parintii au vazut ca copilul lor are probleme, iar preotul le raspunde "nu aveti credinta, domnule!" ca cica n-are nimic. straight face
Iar apoi sa zica ca nu e vina lui, e vina stramosilor lor.
Un copil chiar a murit asa, pentru ca l-au ascultat pe preot si nu au facut nimic.

Răspuns utilizator avertizat
| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Preotul ala merita puscaria, daca parintii lui nu merg pana in panzele albe sa-l bage la puscarie sunt degeaba.
Adica oamenii iau zis ca nu vor ca bebelusul lor sa fie scufundat in apa si el mai si zice ca nu aveti credinta. Asta e o nesimtire de nedescris. Daca mie mi-ar baga copilul in apa cu totul l-as bate in biserica. Numai anul asta au murit doi bebelusi la botez.

| Filip23 a răspuns:

Daca nu stii, botezul nu e obligatoriu. Cine nu vrea nu si-l boteaza, cine vrea il boteaza. Cred ca 97% din romani sunt botezati, iar ceilalti 3% sunt atei sau confesiuni care nu practica botezul copiilor. Ori rata supravietuirii la botez e mare, ori suntem noi romanii norocosi de suprevietuim.

| FucktheSystem a răspuns:

Meah sunt cazuri singulare datorită prostiei pure de a băga cu totul copilul în cristelniță.
Oricum în general să0ți botezi copilul e o tâmpenie, cel msi bine-s-ar boteza singur dacă vrea când e suficient de lucid să devină creștin.

| Allrc24 a răspuns:

Domnul Iisus Hristos a creat taina botezului camd El insusi Fiul lui Dumnezeu a luat asupra sa toate pacatele si sa botezat in raul Iordan.Botezul este una din cele 7 taine prin care ti se iarta pacatul stramosesc(neascultarea poruncii lui Dumnezeu de catre Adam si Eva cand au macna din Copacul Cunostiintei binelui si raului. fara botez nu exisa mantuire, ajung idirect in iad.nu mai vb baliverne botezul este absolut necesar.preotul a facut o greseala ca nu a acoperit gura si nasul bebelusului dar atat tot.nu mai generalizati si criticati orice chestioara legata de biserica...

| CobraLeon a răspuns:

Botezul este cel mai tampit ritual al ortodocsilor...Este un ritual facut impotriva vointei copilului respectiv

| Urzi23 a răspuns:

Ai perfecta dreptate si cei asemeni tie sunt in asentimentul tau Romanii sunt niste ignoranti si nu tin cont de intelepciunea ta/voastra Chestia cu copilul si botezul este veche dar tu esti pe postul p,,,,, nou, Daca dadeai in urma dupa posturi si te osteneai sa citesti, vedeai dezbatuta problema, poate citeai si tu ca in 200 de ani este singurul caz cind un bebelus o pateste la Botez.Hai sa cobor la mintea ta este,exact ca un prim accident mortal de masina de cind are Romania soferi. Dupa mintea ta de sute de ani toti Romanii trec prin cazanul de botez moare unul si Botezul ar trebui declarat ilegal rolling on the floor Eu zic sa mai dai pe la scoala sa mai citesti carti, nu mai sta cu punga in cap, ca vezi realitatea stimba.

| KodrutZ a răspuns (pentru Urzi23):

Esti vita. In 200 de ani cu siguranta au fost cel putin sute de cazuri, doar ca nu au fost mediatizate.

| KodrutZ a răspuns:

O, vai, preainteleptule, iertata-mi fie remarca anterioara. Voi incerca de-acum sa evit profunda-ti intelepciune cu totul, nu ma ridic nici la glezna mariei tale.
P.S. In alta ordine de idei, hai ia jet. Sper sa procedeze asa toata lumea de aici si sa te ignore, pur si simplu.

| KodrutZ a răspuns:

Ca tot se discuta pe-aici ca asa ceva nu exista... voila inca un caz - http://www.adevarul.ro/......41804.html

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Urzi se vede ca dupa atacurile si jignirile din raspunsurile tale esti un derbedeu. Anul trecut au fost 2 cazuri de copii morti la botez care s-au dat pe post.
Eu nu tin minte ca ioan botezatoru sa-l fi luat de gat pe iisus si sa incerce sa-l inece, sa-l scufunde cu totul in apa, ci doar ia turnat putina apa in cap si atat.

(ca o paranteza sa stii ca am fost la locul botezului lui Iisus si daca vrei poze iti pot da pe privat sa ai si tu parte de o bucurie macar in poze sa vezi locul laughing

Mie mi-a spus maicamea ca si eu m-am inecat foarte tare si puteam sa mor la botez.

cat despre faza cu 1 caz la 10000 e putin inseamna ca sunteti nebuni la cap. Cum sa ti risti viata copilului tau pentru un ritual babesc de tot cacatul.