| Scotianca a întrebat:

Ce parere aveti despre citatele filozofului grec Epicur despre Dumnezeu?

''Ori Dumnezeu vrea să elimine răul şi nu poate;

sau poate, dar nu vrea; sau nu poate şi nu vrea.

Dacă vrea dar nu poate, este neputincios.

Dacă poate, dar nu vrea, este răuvoitor.

Dar dacă Dumnezeu poate şi vrea să elimine răul, cum se face că există rău?

Iar dacă nu poate şi nu vrea, de ce l-am numi Dumnezeu? ''

Epicur

Răspuns Câştigător
| Rafayel a răspuns:

Un om realist cu o minte descuiata.

60 răspunsuri:
| Seba2013 a răspuns (pentru mastadont):

Nu iti cautam parerea ci un comentariu la subiect. Corector esti doar cand vrem noi, pana anuncia nimeni nu ti-a cerut pararea.

Ca timpul de cronometreaza este bine scris. Doar ca nu intelegi tu la ce ma refer cu timpul. Lasa-ma pe mine asa si tu invatat ce ti-am spus. Nu mai devia de la subiect si recunoaste ca nu ai stiut ca religia este inainte epicureismului. Tu chiar crezi ca am timpul pentru caposi ca tine. Lasa-ma pentru altii si dispari sa nu te julesc prea mult.

| mastadont a răspuns (pentru Seba2013):

Băi nene nu vezi că deja delirezi? Într-o parte zici timp cronologic apoi timp cronometrat... Mergi și făți un control că te-a tâmpit toată filosofia asta religioasă, pare că suferi de confuzie și uiți ce scrii.
Ca orice cetățean responsabil mă simt dator să fac lumea să vadă inepțiile pe care le debitezi ca nu cumva să te creadă cineva, te dai om de cultură și copiezi de pe google nu vezi că de-abia ști să scrii în limba română?

Ia uitați încă un diamant: „Cand Dumnezeu spune ca el ESTE ceea ce ESTE face tercerea de la revelatie la ontologie (fiinta lui Parmenide). El poate sa FIE chiar daca nu este prezent" stop, stop. Să eliminăm toate înfloriturile și să lăsăm doar propoziția de bază: Când Dumnezeu spune că el este ceea ce este el poate să fie chiar dacă nu este prezent. Dămi un exemplu de orice lucru care poate să fie și să nu fie prezent în același timp? Pe ce raționament logic bazezi această aberație monumentală? laughing.
Cum să-ți spun, tot raționamentul tău e ca un castel din cărți de joc foarte prost construit, o dată ce baza e șubredă un singur bobârnac îl va rade de pe fața pământului ca aberațiile pe care le debitezi, care nu ar merita nici ca pamflet să fie scrise.

| EestiSodalane a răspuns (pentru Scotianca):

Ceea ce a zis Epicur nu se aplică Dumnezeului creștin deoarece Epicur a trăit înainte de creștinism

| Seba2013 a răspuns (pentru mastadont):

Se vede ca mi-ai citit comentariile bre generale. Ia spune ce grad ti-a dat astia de la guvern ca sa controlezi oamenii? Ai vazut ca oamenii au si altfel de preocuparí si ti-am distrus echiliubrul social? Hahahaha ce carnali si vulnerbali sunteti.

Ca inteligenta este substanta ci nu accident schimba problema. Vorbim de ceva fixat, conditionat, stabilit. Dumnezeu o pus sufletul rational in om. Are metoda gnseologica si traseul lasat de Dumnezeu. Este facut pentru logos. De aceea in stiinta nu se vorbeste doar de cunoasterea ci si de METODOLOGIE. Inainte gneseologia cu epistemología nu erau separate.

ACCIDENTUL este continut, maleabil, reformabil se poate Renova.

Cand explici un sistem prin elemente ci nu printr-un continut se schimba limbajul. Statica cu Dinámica se armonizeaza. De aceea Marshall Mcluchen, Colín Cherri, pragmatismul, pun mai mult accent pe structura (statica) decat de dinámica (miscare).

Pe cand substanta nu, ea este INMUTABILA. Tot creier ai, nu altceva. Ori ii, ori nu ii. Pe cand cuvintele se schimba.
Restul lasa copii sa dezvolte si tu mucles. Ce tu te uiti la ei ce fac in ascuns si ai vazut ca nu mai Au cautarile la siteurile tale mizerabile si incep sa iubeasca intelepciune? De aia te simti asa CETATEAN RESPONSABIL. Eu nu mai am ce demonstra, oamenii ma cunosc. Tu ai aparut tarziu, esti un obosit. Tu chiar crezi ca vreau sa imi demonstrez excelente ortográfica cu tine? Te-am ginit de la o posta ca esti un general mai mic decat mine. Nu am ce corresponda cu tine. Pe tine te arunc in porci cu multa autoritate si putere. Pentru ca pot si vreau.

Restul comentariului ti-l fac mai incolo.

| Seba2013 a răspuns (pentru Seba2013):

Dumnezeu chiar daca exista in realitate poate sa existe si in inima. De aceea religia cu filosofía de complementeaza. El ca entitate poate sa fie prezent fara a-l vedea in realitate. Tatal vine si locuieste. Insa doar cei care au spiritul stiu ca tu care ai ochi de carne nu stii, ca tu esti doar vizionar nu ci intuitiv. Dumnezeu ca ADEVAR nu are nevoie sa i-l vedem. Noi credem nu doar ce vedem ci ceea ce intuim si simtim.

Am pachete pentru voi ca Mos Craciun. Nu te indoi de bogatia mea, ca este mai mare decat ai batrani a-i tai.

Cu tine fac asa ca in Luca 8:27-34 ca SA vada Scotianca autoritate si putere. Aveti noroc ca mi-a aparut echipa mea de ingeri si mi-a spus sa va las in pace ca altfel v-as certa si v-as scoate de aici intruna. V-as da numa cu comentariile in cap.

| mastadont a răspuns:

Pentru răspunsuri mai pertinente și ca să nu se mai lege creștinii de autorul citatului puteai să pui fără, ei acum se folosesc de tactici de ocolire pentru că nu știu cum să răspundă la întrebare, suferința și răul fiind de ne ireconciliat cu un dumnezeu bun, iubitor, atot-puternic și atot-știutor. Aceasta este și una dintre multele întrebări de bază pe care ar trebui să și-o pună orice om și la care să-i răspundă sincer, din propriul creier și cu propria rațiune ci nu din cărți și prin citate încercând să-și bată mintea într-o anumită matriță, încercând să-i dea forma acelor texte, acelor cărți și trimițând șirul gândirii în direcții pe care nu dorește să le urmeze. Vezi discuția mea cu tipul de mai sus și mai ales analizează modul în care se exprimă, nume mari, cuvinte impresionante, dar vorbe-n vânt și fără sens pentru că nu vine din interiorul lui, nu a înțeles nici el exact ce vrea să zică doar repetă ce a citit și șlefuiește cu praf și iz de filosofii antice.

„Am pachete pentru voi ca Mos Craciun. " laughing și cum vine asta ne dai șpagă și gata credem dacă vezi că nici cum nu îți iese? laughing laughing
Mulțumesc pentru acest început minunat de concediu, chiar m-ai făcut să râd în hohote laughing

Bine bre, ai mare grijă de tine, transmitele îngerilor toate cele bune și închide geamul la salon să nu te tragă curentul. laughing

| StimabiluI a răspuns:

De ce mai pui întrebări dacă tu doar cauți validarea propriilor idei?

| Holiday a răspuns:

Binele si raul in povestile mistice sunt doar pretexte. Scopul lor nu are absolut nicio legatura cu asta.

| ania a răspuns:

Probabil noi avem definitii difetie fata de El in ce priveste raul.
Daca chiar si-ar propune sa elimine tot raul, ar trebui sa ne elimine pe toti, toti am gandit, am facut rau la viata noastră. Si apoi probabil considera ca ar fi un rau mai mare eliminarea liberului arbitru al fiintelor create dacat existenta consecințelor folosirii proaste a liberului arbitru.

| Scotianca explică (pentru ania):

Biblia spune ca si-a scris legea pe inimile noastre si am mancat din pomul cunoasterii binelui si al raului, chiar si Dumnezeu admite ca suntem ca el si ca cunoastem binele si raul.

| Scotianca explică (pentru mastadont):

Multumesc rolling on the floor)

| Scotianca explică (pentru mastadont):

Nici nu am pentru ce sa ofer spaga sincer. Scriptura vorbeste de la sine nici nu trebuie sa fac eu ceva plus ca te vei lamuri chiar si fara sa zic eu ceva doar la o simpla privire la ce e in jur.

| Scotianca explică (pentru Seba2013):

Esti sigur ca acea echipa de ingeri nu-s de fapt diavoli? Cunosc pe cineva care mi-a marturisit ca un demon ce reprezinta unu din cele 7 pacate mortale si care comanda 72 de legiuni de demoni in iad i-a recomandat sa citeasca Biblia.

Ieremia 17:9

9
„Inima este mai înşelătoare decât toate lucrurile
şi este fără vindecare.
Cine poate să o cunoască?"

Deci daca Dumnezeu exista in inima dupa standardul tau asta inseamna ca este inselator si deceptiv?

| Scotianca explică (pentru EestiSodalane):

De ce ca la facut sah mat doar in cateva cuvinte? laughing)

Pentru ca argumentul lui Epicur se bazeaza pe ideea pagana de zeu, nu pe ideea ebraică. Nu mai fii anti semită

Scrie Dumnezeu cu D mare. happy

| Seba2013 a răspuns (pentru Scotianca):

Vine in inima dupa ce faci CURATENIE. Ti-am mai spus ca faci afirmatii fara sa adaugi toate CONDITIILE NECESARE.

Vezi termenul inima si dupa aceea elimini contextul si tragi concluzii absolute. Doar eu stiu marimea si lungimea, tu nu ca doar vrei sa iti iei bursa si sa afirmi ce spune pe plansele lor. Insa Biblia nema, tie iti place o vila si sa stai la birou la calculator. Aveti grija ca va pierdeti clasa daca mai continuati asa.

Daca Dumnezeu a scris in Biblie ca este rea deci nu exista exceptii. Nu mai inflorii din capu tau ca zice ca toate gandurile noastre is rele.

| Scotianca explică (pentru Robert2526):

''Partea proasta a deceptiei este ca nu stii ca esti inselat''winking

A afirmat intr-un TIMP. In alt timp a dat o medicina ca sa se vindece.

Medicina e creditul oamenilor deoarece EL poate sa vindece pe cineva fara ajutorul medicinei. happy Iisus nu a folosit medicina ci ''credinta''. Asa ca nu te mai umfla in pene sa-l bagi pe Dumnezeu in locuri in care nu are relevanta. happy

Eu spun ca nu mai reducí obiectivul lui Dumnezeu la versete INTENSIVE fara a lua in consideraré LUCRAREA LUI mai extensiva. LUCRAREA lui este despre salvaré.

Am scris Dumnezeu cu D mare. Cască ochii.

Vad ca nu poti sa dai un comentariu fara sa nu aduci si ceva insulte persoanelor care nu sunt de acord cu punctele tale de vedere. Banuiesc ca esti genu de persoana care crede ca totul se invarte in jurul tau gen cu oameni care fie iti da dreptate tie ori oameni care nu au tupeu sa-ti zica in fata ce simte.

De acum incolo cand ma vor intreba oamenii de ce vorbesc impotriva crestinismului ii voi redirectiona catre tine. Deoarece crestini ca tine le place sa arate cu degetu alti oameni si va credeti superiori fata de ceilalti in timp ce venerati un zeu insetat de sange si narcisist, maniac si obsedat de genocid. Vad ca in fiecare zi trebuie sa intri pe aceasta platforma si sa-l aperi si sa faci apologetica si fel si fel de scuze si justificari pentru actiunile lui. Preferi sa ma judeci pe mine cand iti zic genocidul este ceva rau, sclavia este un lucru rau, sa-ti mananci proprii copii este rau, aceste lucruri sunt imorale cu toate acestea ma privesti pe mine ca pe un dusman dar totul se reduce la faptul ca tu confuzi moralitatea cu obedienta. Zi faina!

De la o problema creata tot de el? rolling on the floor)

| Scotianca explică (pentru StimabiluI):

Sincer, astfel de raspunsuri neproductive doar imi scad IQ-ul.

De unde pana unde te privesc ca un dusman? Ai mințit in legatura cu faptul ca am scris Dumnezeu cu d mic. N-am scris nicaieri cu d mic.

| StimabiluI a răspuns (pentru Scotianca):

Mă mir că mai are de unde să scadă.