Rusia sechestreaza nave ucraniene
Ucraina declara legea martiala pe 30 zile
Conflicte armate recente exista
Ucraina vrea sa scape de dominatia rusa
rusii vor sa manance cat mai mult din Europa si Marea Neagra si devin o amenintare din ce in ce mai mare pentru UE si Nato
Cui spanac ii pasa ca se cearta nsite popi intre ei?
De popii de minte mult politica expasivă rusă, dacă ruși se extind religios, vor câștiga și sustinere politică.
Conflictul se va rezolva prin acordarea autocefaliei de catre Constantinopol. Biserica rusa nu trebuie sa aiba jurizdictie decat peste rusi nu si peste ucrainieni, moldoveni, belarusi, etc. In conflictul aparut ( provocat) intre Rusia si Ucraina aceasta ar putea fi avantajata prin medierea patriarhului Kiril cu Putin, ucranienii fiind pastoriti de patr. Kiril. Situatia se poate aplica catre toti crestinii, oamenii, conform poruncii : "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau...si pe aproapele tau: Sa nu ucizi, etc.
Propun sa-si faca catedrala a mantuirii neamului pe banii prostilor. Asta ii va potoli cu siguranta!
Și unii și alții susțin că sunt creștini ortodoxi și se iubesc enorm unii pe alții.
Conflictul dintre sireturile mele negre si pantofii mei maro sunt dovada ipocriziei sectelor! Am dreptate?
Conflictele au in spatele lor aberatii, ambitii, liberul arbitru al unor persoane care nu-si prea respecta sau nu-si respecta deloc credinta.
Cum poti da dovada de asa lipsa de ratiune, Iuri, sa cantaresti Biserica pe baza liberului arbitru al unui sau altuia dintre cei "bolnavi". Biserica a fost comparata de Fiul lui Dumnezeu cu un spital, in care, "nu cei sanatosi au nevoie de Doctor, ci cei bolnavi"
Roadele bisericii tale dovedesc că este un pom putred.
" liberul arbitru al unor persoane care nu-si prea respecta sau nu-si respecta deloc credinta. " - aceste persoane sunt chiar capii tăi religioși, iar peștele de la cap se strică.
Nu conflictează doi "ortodoxi" de rând ci "partiarhii" nu pot împărți teritoriile și... banii.
" liberul arbitru al unor persoane care nu-si prea respecta sau nu-si respecta deloc credinta. " Daca nu-si respecta CREDINTA, atunci nu credinta lor e de vina ci aceia care o incalca indiferent cinesunt ei (tot la fel, Iuda era de vina si nu invatatura lui Hristos- chiar daca iiera discipol).
Chiar nu pot sa cred ca nu faci diferenta. Cunosc tanci de trei ani care pot sa o faca. Dar tu esti prea virusat de visceralitate ca sa faci diferenta intre CREDINTA si cel care o incalca. Pentru tine sunt una si aceeasi. Iata ca voi, cu astfel de tactici perfide ati dus pe caile ratacirii si ale Iadului atatea si atatea suflete...
CApii nu sunt relevanti. Uneori boala "capilor" este mandria, orgoliul, pacate foarte complexe. In Biserica (Ortodoxa) nu e ca in catoicism. Nu se pretinde ca cei din frunte ar detine vreo exclusivitate a adevarului. CApul Bisericii este Hristos si nu preotul, nu patriarhul, nu episcopul. LA catolici este papa. In Biserica nu este la fel.