Întrebare recomandată | CannbalCorpse a întrebat:

Ce parere aveti despre decizia lui Remus Cernea de a nu mai da bani bisericilor? happy

Răspuns Câştigător
| Guildo a răspuns:

Din pacate in tara asta atat de primitiva, un asemenea om poate sa isi faca doar dusmani... http://www.hotnews.ro/......stanta.htm

82 răspunsuri:
| martzian a răspuns:

Este o propunere binevenita. Biserica si Statul trebuie sa fie doua entitati separate si credinciosii sunt datori sa contribuie daca vor pentru a sustine financiar conferisiunea din care fac parte.

| C0nstantin a răspuns:

Banii alocati bisericilor s-ar putea folosi la dotarea scolilor si spitalelor, la imbunatatirea conditiilor, construirea de noi spitale si scoli in functie de necesitati. Din 2009 pana acum s-au construit peste 2000 de biserici si doar cateva spitale si scoli.

| RAY a răspuns:

Statul care e plin de datori e pacat sa mai dea banii unei instituti cele mai bogate din Romania care e scutita de impozite,si rezulta lunar mici averi din cea ce cumpara, doneaza oamenii, statul plateste salarile preotilor cred ca e destul, individual sa dea cine vrea, in plus nu e corect fata de alte culte care nu primesc nimic

| Lizzu a răspuns:

Bine a facut. Numai daca ar fi mai multi ca el in Romania si in lume.
Ar avea o gramada de adepti.

E si normal sa-l urasca politicienii si primarii ca nu-si mai umplu ei buzunarele.

Bravo lui.

| caractere a răspuns:

In sfarsit o propunere sau o decizie inteleapta.Statul nu trebuie sa contribuie la sustinerea niciunui cult.

http://www.rtv.net/......74540.html

| andreiush25 a răspuns:

Foarte buna deciza

| Mădă0611 a răspuns:

Eu cred ca o sa ramana o simpla propunere. Oamenii merg la biserica si popa le umple capul cu povesti, iar ei cred, ce crezi ca o sa spuna el despre asta? Si ce crezi ca o sa faca enoriasii cand o sa le spuna ca diavolul i-a dat idei lui Remus Cernea? laughing

| Zenicide a răspuns:

Peste 3-4 saptamani o sa citesti ca e satanist si pedofil si ca mananca bebelusi si se scobeste cu oasele lor.

| nogomani a răspuns:

"Doamne fereste" sa se implementeze o asemenea lege. Asta ar "legaliza" escrocheria(biserica), macar asa ne arata pe fata ca sunt niste escroci, pana si cu "donatiile" ilegale din banul statului BOR isi arata adevaratul ei caracter de hoti si ticalosi mizerabili inveliti in aur. Oricum nu o sa se adopte o asemenea lege, ca saracu politician cum isi mai face campanie in randul cre(s)tinilor de la biserici?

| milan9 a răspuns:

Mi-e antipatic personajul (pentru că e doar o marioneta a unor interese), şi nu e decizia lui, pentru că sunt alţii care urmăresc acest lucrul.

O astfel de hotărâre pusă în practică, ar stopa o serie întreaga de acuzaţii la adresa Bisericii. Bisericile s-ar contrui mai modeste, aşa cum le stă şi bine, şi ar fi ridicate atunci doar din dragostea şi osteneala celor care le preţuiesc cu adevărat! Deci, personal, mi-ar părea rău dacă o astfel de decizie nu va fi pusă în practică…

| HueyFreeman a răspuns (pentru Guildo):

Mazare poate sa o ia in gura inapoi in Brazilia unde-i este locul. (da, sunt din Constanta)

| martzian a răspuns (pentru Guildo):

La ce te asteptai de la Radu Mazare? happy

| XoMasquaradeXo a răspuns:

Consider ca in ziua de azi asa-zisii "preoti" au uitat de cele sfinte.Ganditi-va putin, cum de aproape toti preotii si calugarii au masini scumpe de care multi oameni din patura de mijloc nici nu se pot uita?

Răspuns utilizator avertizat
| Lizzu a răspuns (pentru Mădă0611):

Oricum Becali a zis mai devreme ca Remus asta e un satanist laughing asa ca... oh go on preotii pot spune multe

| AvalohAlyn a răspuns:

Remus Cernea a incercat din rasputeri sa ajunga in Parlament sa aiba bani si faima.a incercat cu ecologistii, sustinea tare ca e ecologist, nu a reusit si apoi s-a dus in USL.Penibil.Si a reusit.Un asemenea om in loc sa lucreze si sa initieze legi care ar ajuta romanii cu adevarat el se lupta cu Biserica.Nu imi place de Gigi Becali dar sincer intre Gigi Becali si Remus Cernea l-as alege pe primul, asa cum e el.
E o decizie penibila.Asta fac oamenii cand se plictisesc in loc sa joace un monopoly.laughing

| sunrises a răspuns (pentru XoMasquaradeXo):

Generalizarea este intotdeuna o nedreptate. Daca stii un caz, doua, trei, asta nu inseamna nici ca ai 100%, nici 50%, nici 10%. Asta inseamna ca ai doar 1-2, 10 cazuri. Aceleasi cazuri sunt date in mass/media, pe youtube, etc... de mii de ori, pana se sterge culoarea din fotografie. Is exploatate la maxim.
N/a spus nimeni ca popii merg cu trotineta sau cu Dacia 1310 (am vazut saptamana trecuta unul), dar sa spui ca au "masini la care oamenii din patura de mijloc nici nu se pot uita"... e prea mult!
. Unde e reprezentata patura aceea de mijloc, ca astazi intr-un oras te rogi juma de ora pana sa mai vezi o dacie (Solenza chiar, sau cele dinainte)! Ce fel de masini are "patura de mijloc"? Aaaa... masini "străine", "obisnuite" de acum...
. Or fi avand toti preotii masini mai scumpe de 10000! Facem o intelegere. Din saracia mea, am sa-ti strang o recompensa substantiala daca tu gasesti 10 exemple intr-un judet (si sunt cam 500 dereprezentanti, preoti sau calugari)!

Sau mai bine spus (eu unul sunt chiar sigur), ca toate exemplele de detinatori care există (de iresponsabili si nevrednici ai profesiei), sigur au aprut deja in presa (cel putin in presa locala), sigur au facut "cariera", pentra ca astea nu trec Niciodata neobservate!
Aşa ca le poti numara direct din presa. Numai ca vezi happy, aceeasi masina apare in toate ziarele laughing. Nu vreau sa apar pe nimeni, dar e bine sa nu ramanem obiectivi daca se poate...

| Mădă0611 a răspuns (pentru Lizzu):

=)) Exact ce ziceam, si nu ma uit la stiri. Am dat un search sa vad exact care e treaba si cand am vazut ca are parul lung, clar, o sa spuna ca e satanist. Daca ateii arata asa http://i.imgur.com/JMrwH.jpg imagineaza-ti cum arata satanistii, nu ca ateii n-ar fi satanisti, dar satanistii sunt mai satanisti decat ei, cu atat mai mult acum cand e vorba de buzunaru lu' popa. :>

NOname
| NOname a răspuns:

Propunerea lui Remus Cernea este una foarte bună. Statul nu ar trebui să contribuie la susţinerea/finanţarea niciunui cult religios. Sper doar să nu rămână la stadiul de propunere.
...
Dar măcar există o rază de speranţă.
Cât timp mai există şi oameni cu idei ca a lui şi cu o doză de curaj, încă nu e totul pierdut.
Păcat doar că sunt sufocaţi, ameninţaţi, insultaţi, desconsideraţi...şi nu sunt lăsaţi să-şi ducă ideile la bun sfârşit.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Zenicide):

Cica e satanist deja laughing, pentru restul povestii asteptam nerabdatori slujba de duminica love struck

| LegionarulRoman a răspuns:

Http://www.razbointrucuvant.ro/......us-cernea/

Citeste raspunsul Patriarhiei.Da, acceptam(asa ar fi si normal), insa sa ne dati ce s-a confiscaat pe timpul lui Cuza!

| LegionarulRoman a răspuns:

Oricum,sunt de acord cu finantarea bisericilor. Dores confiscarea averilor politicienilor si recuperarea institutiilor privatizate pe motic ca nu sunt rentabile. Daca biserica face vreau rau, acesta se incadreaza intre 5-10%,40%-politicieni,50 %-oamenii si viata lor.

Distrugand bisericile(asa cum speculati voi),veti distruge si numeroasele actiuni caritabile,umanitare,orfelinate etc create in jurul acestora. Oricum, vorbim discutii, caci politicenii nici nu se gandesc la asa ceva, biserica putand face buna campanie electorala, asa ca ...luati ceva sa va mai treaca greata.

De ce o tara foarte religioasa precum Polonia sau Irlanda au un nivel de trai extraordinar.Israelul (unde domina iudaismul) este una din cele mai influente tari. Chiar americanii au pe bancnota de un dolar "Credem in Dumnezeu" (desi pe spate e simbolul masonic).Nu cred ca religia reprezinta un pas inapoi, dimpotriva.

| sunrises a răspuns (pentru TheMechanix):

iar tu faci parte probabil dintr/un cult care n/a vazut niciodata culoarea banului! laughing

| reihiuke a răspuns:

Foarte buna

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Foarte buna,pe langa faptul ca preacucernici traiesc,, din saracia vaduvelor si-a orfanilor'', nu predau oamenilor adevarul lui D-zeu, ii tin in intuneric spiritual, tot ce fac fac impotriva vointei lui D-zeu, fac totul pentru bani si-si urasc semeni pe care abia asteapta sa moara si sa faca un,, Leu de cinci saraci,''in care caz il urmeaza pe Isus, nimic nu fac din ce a poruncit Isus. Cauta daca doresti :Maleahi2:2-5; Matei23:1-34.

| Trolli a răspuns:

Foarte bine! Oricum au bani destui.
Nuntile, botezurile, inmormantarile sunt impozitate?!

Nu avem bani de spitale, bani pentru case de copii, dar facem catedrale. Pentru ce?!
http://www.youtube.com/watch?v=tIcPyoAHrHY

| niky03 a răspuns:

Bine a facut

| nesuferit a răspuns:

Eu as merge si mai departe, as desfiinta preotii, meseria cu totul. sa bage lopata ca e nevoie de forta de munca in tara asta, nu sa stea si sa citeasca dintr-o carte si sa o bata in cap