NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ce părere aveţi despre implicarea cultelor religioase în treburile statului?
"Pragmatic vorbind, noi luptăm împotriva "mariajului bolnăvicios" dintre politicienii corupți și preafericiții avizi de putere și lux.
Şi cum altfel am putea să-i stârpim, decât tăindu-le cel mai mare flagel? Finanțarea, banii! Sunt ai noștri, avem dreptul să decidem în ce îi investim.
Voi ați observat că reprezentanții mai mari ai bisericii iau foc cel mai tare (aproape exclusiv) când vine vorba de bani? Asta îi scoate din minți. Şi pentru a-și asigura "țeava" în bugetul de stat, fac presiuni mari să intre cât mai adânc în instituțiile statului, să controleze cât mai multe pentru a-și apăra propriile interese meschine.
Au pătruns în legea Educației - religia în școli, au pătruns în mediul privat - cu monopoluri, și-au făcut legi fiscale - ei nu plătesc taxe, tot prin lege statul este obligat să îi finanțeze și nu oricum, cu prioritate. Ne taxează pe servicii (ritualuri) după propriul plac și fără drept de negociere, o altă mârșăvie câștigată tot prin monopol. Plătim costuri din ce în ce mai mari și mai mereu "la negru". Garda Financiară nu a fost niciodată pe la vreo biserică în ultimul sfert de veac. Îi controlează și pe ăștia. Când fac crime (vezi cazul Tanacu) justiția se face că îi pedepsește, 3 ani de închisoare pentru sechestrare și crimă. Simplu, a scăpat pramatia. Ce nu controlează biserica?
Somptuozitate lor are prioritate în fața problemelor grave din Sănătate și Educație, cei doi piloni importanți pe care se construiește statul modern. Problemele lor sunt cele mai grave (au o nevoie cumplită de mai mult lux) și sunt rezolvate cu prioritate. Și fără drept de apel. Vor catedrală? Își fac catedrală de sute de milioane de euro. Vor aur pe biserici? Își pun aur pe biserici. Vor biserică lângă biserică? Nici o problemă, unde sunt 5 mai intră paișpe. Vor monopol? Nici o problemă, le interzice pictorilor să mai picteze sfinți. Unde se oprește aberația asta? Niciunde, pare să fie infinită. A depășit demult sfidarea, oricum.
Au făcut presiuni pentru un loc în Parlament, în Guvern. Fac presiuni și înțelegeri cu politicienii să pătrundă în Constituția României. Actualmente, în procesul de revizuire al Constituției au reușit să pătrundă foarte adânc și încă nu au terminat. Ei știu că o dată ce intră cu biserica în Constituție - LEGEA FUNDAMENTALĂ A UNUI STAT - cu greu îi mai scoate cineva în următoarele decenii, dacă nu chiar...un secol. Acum, în secolul 21, când țările puternic religioase ies în stradă să apere statul laic (vezi protestul din Turcia) biserica noastră ne condamnă la involuție, trimițăndu-ne în Evul Mediu.
Suntem cea mai religioasă țară din Europa (după Malta) și printre cele mai religioase din lume, dar, dacă ne dorim progresul din țările dezvoltate, autoritatea cultelor religioase trebuie să se reducă la nivel de biserică, nu de stat.
Biserica trebuie să se supună legilor statului, la fel ca oricare altă instituție. Favorurile pe care statul le-a făcut bisericii au dus la excese de zel din partea marilor conducători ai bisericii. Şi nu numai. Orice avantaje oferite unei instituții presupune dezavantaje pentru alte instituții.
Concubinajul dintre stat și biserică este bolnăvicios."
http://i.imgur.com/uf3kVXh.png
https://www.facebook.com/....../photo.php

129 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mamic/.aaaaa, cata pomelnicu. citeste cineva?

| NOname explică (pentru anonim_4396):

Da, cei cu mai mult de 2 neuroni.
De ce, ai întâmpinat probleme?

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Cei cu mai mult de 2 neuroni au lucruri mai importante de facutlaughing no offence.zi buna.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Oricum subiectul e intresant. Succes in dezbatere.

| NOname explică (pentru anonim_4396):

Mulţumesc că ne-ai dat binecuvântarea ta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Ar trebui sa-ti intemeiezi un partid, ca restul poporului tot nu are nimic de zis si daca da, oricum nu-i i-a nimeni in seama.biserica trebuie sa-si vada de rugaciunile ei nu de puterea in stat. zi buna.

| NOname explică (pentru anonim_4396):

Dacă aş avea măcar 2-3 ani de drept la activ, m-aş gândi şi eu la această posibilitate la modul serios.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Niciodata nu e prea tarziu.succes.

| Buresbista123 a răspuns:

Nu numai ca este bolnavicios, dar este si ilegal!
http://www.youtube.com/watch?v=x2Jr03ADQmk

| Mikhtarian a răspuns:

Statul in sine este bolnavicios.
Sunt multe probleme in tara asta, si nu cred ca asta-i problema generala care trage tara in jos, nicidecum.
Ce-ar trebui sa se faca? Din acei bani ai catedrala Mantuirii Neamului, daca se da cate 5% fiecarei biserici din tara, ii ajunge 2 ani, si restul banilor la stat, pentru populatie, scoli mancare saraci.

Răspuns utilizator avertizat
| Noodlez a răspuns:

Presupun că ne merităm soarta. Aici referindu-mă la toată ţara. Am fost şi vom fi aşa dependenţi de laic, nu exclusiv de legătura spirituală divinitate-credincios whatsoever. Poporul român a fost mereu legat de credinţă, dar se pare că mai mult ne place să pupăm dosurile tuturor preoţilor. Plătim contribuţii la biserică de peste 100-200 RON. Doar dintr-un sat cu vreo 1000 de locuitori, preotul scoate lejer 10.000 RON, ceea ce este absolut anormal din punctul meu de vedere. Aceşti preoţi nu prestează niciun serviciu care să ajute cu adevărat comunitatea sau naţiunea. Tot ceea ce fac este să rostească nişte cuvinte, învăţate din nişte cărţi ce au fost scrise de oameni cu mentalităţi învechite, primitive. Iar pentru asa sunt plătiţi de oneştii creştini.
Revenind la întrebare o spun clar : religia NU are ce căuta în conducerea unui stat. De ce? Pur şi simplu oamenii bisericii nu sunt capabili să conducă o ţară. Aceştia funcţionează pe baza altor legi, care nu sunt doar discriminatoare. Sunt "legi" ce au cauzat moartea a mii de oameni în evul mediu şi îmbogăţirea bisericilor.

| NOname explică (pentru Noodlez):

Perfect de acord. Foarte bine punctat!

P.S. http://i.imgur.com/MFoLFcG.png

| Kitler a răspuns:

Eu nu cred ca intelegi care e de fapt situatia in tara. Nu cultele se implica in treaba statului ci invers. Aproape toti politicienii au functii datorita suportului primit de la oficiali bisericesti.
Cu semnarea unor petitii si alte chestii similare nu o sa rezolvi absolut nimic, nu va fi nici-o schimbare pana nu face cineva ceva radical.

| NOname explică (pentru Kitler):

Şi o atitudine pasivă crezi că ajută cu ceva?

http://www.tpu.ro/......ista-doua/