NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ce părere aveţi despre implicarea cultelor religioase în treburile statului?
"Pragmatic vorbind, noi luptăm împotriva "mariajului bolnăvicios" dintre politicienii corupți și preafericiții avizi de putere și lux.
Şi cum altfel am putea să-i stârpim, decât tăindu-le cel mai mare flagel? Finanțarea, banii! Sunt ai noștri, avem dreptul să decidem în ce îi investim.
Voi ați observat că reprezentanții mai mari ai bisericii iau foc cel mai tare (aproape exclusiv) când vine vorba de bani? Asta îi scoate din minți. Şi pentru a-și asigura "țeava" în bugetul de stat, fac presiuni mari să intre cât mai adânc în instituțiile statului, să controleze cât mai multe pentru a-și apăra propriile interese meschine.
Au pătruns în legea Educației - religia în școli, au pătruns în mediul privat - cu monopoluri, și-au făcut legi fiscale - ei nu plătesc taxe, tot prin lege statul este obligat să îi finanțeze și nu oricum, cu prioritate. Ne taxează pe servicii (ritualuri) după propriul plac și fără drept de negociere, o altă mârșăvie câștigată tot prin monopol. Plătim costuri din ce în ce mai mari și mai mereu "la negru". Garda Financiară nu a fost niciodată pe la vreo biserică în ultimul sfert de veac. Îi controlează și pe ăștia. Când fac crime (vezi cazul Tanacu) justiția se face că îi pedepsește, 3 ani de închisoare pentru sechestrare și crimă. Simplu, a scăpat pramatia. Ce nu controlează biserica?
Somptuozitate lor are prioritate în fața problemelor grave din Sănătate și Educație, cei doi piloni importanți pe care se construiește statul modern. Problemele lor sunt cele mai grave (au o nevoie cumplită de mai mult lux) și sunt rezolvate cu prioritate. Și fără drept de apel. Vor catedrală? Își fac catedrală de sute de milioane de euro. Vor aur pe biserici? Își pun aur pe biserici. Vor biserică lângă biserică? Nici o problemă, unde sunt 5 mai intră paișpe. Vor monopol? Nici o problemă, le interzice pictorilor să mai picteze sfinți. Unde se oprește aberația asta? Niciunde, pare să fie infinită. A depășit demult sfidarea, oricum.
Au făcut presiuni pentru un loc în Parlament, în Guvern. Fac presiuni și înțelegeri cu politicienii să pătrundă în Constituția României. Actualmente, în procesul de revizuire al Constituției au reușit să pătrundă foarte adânc și încă nu au terminat. Ei știu că o dată ce intră cu biserica în Constituție - LEGEA FUNDAMENTALĂ A UNUI STAT - cu greu îi mai scoate cineva în următoarele decenii, dacă nu chiar...un secol. Acum, în secolul 21, când țările puternic religioase ies în stradă să apere statul laic (vezi protestul din Turcia) biserica noastră ne condamnă la involuție, trimițăndu-ne în Evul Mediu.
Suntem cea mai religioasă țară din Europa (după Malta) și printre cele mai religioase din lume, dar, dacă ne dorim progresul din țările dezvoltate, autoritatea cultelor religioase trebuie să se reducă la nivel de biserică, nu de stat.
Biserica trebuie să se supună legilor statului, la fel ca oricare altă instituție. Favorurile pe care statul le-a făcut bisericii au dus la excese de zel din partea marilor conducători ai bisericii. Şi nu numai. Orice avantaje oferite unei instituții presupune dezavantaje pentru alte instituții.
Concubinajul dintre stat și biserică este bolnăvicios."
http://i.imgur.com/uf3kVXh.png
https://www.facebook.com/....../photo.php

129 răspunsuri:
| Kitler a răspuns:

Eu nu cred ca intelegi care e de fapt situatia in tara. Nu cultele se implica in treaba statului ci invers. Aproape toti politicienii au functii datorita suportului primit de la oficiali bisericesti.
Cu semnarea unor petitii si alte chestii similare nu o sa rezolvi absolut nimic, nu va fi nici-o schimbare pana nu face cineva ceva radical.

NOname
| NOname explică (pentru Kitler):

Şi o atitudine pasivă crezi că ajută cu ceva?

http://www.tpu.ro/......ista-doua/

| imale a răspuns:

Da ..nu is prea multe de spus. Cineva ar trebui sa ia masuri. Oamenii sunt prostiti fe fata, dar din nefericire putini sunt cei care realizeaza asta. Intr-adevar, cultele religioase indiferent care sunt ele, ar trebui sa plateasca taxe pentru ca, au de unde ..nu duc lipsa de bani. si statul sa o lase mai moale cu finantarea.

NOname
| NOname explică (pentru imale):

De acord.

http://www.tpu.ro/......aniei-are/

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia nu a fost facuta sa corupa ci a fost facut sa aproprie pe om de Creator deci ce parere am. Nu prea buna.

NOname
| NOname explică (pentru TheMechanix):

Aşa e, TheHumanBeing. Încă mai există confuzia între biserica şi divinitatea/credinţa, iar cei care au de suferit sunt în primul rând copiii.

- http://i.imgur.com/odaZMyU.png
- http://i.imgur.com/3ibln3s.png
- http://i.imgur.com/bjI1fOj.png
- http://i.imgur.com/noyBpFd.png
- http://i.imgur.com/y4vcQ0W.png
- http://i.imgur.com/GKOEYT7.png
- http://i.imgur.com/zNMbblB.jpg

NOname
| NOname explică:

Fabrica de bani - Averea Bisericii.
http://www.youtube.com/......ttp?/watch

| Zenit313 a răspuns:

Teocratia distruge Democratia!

NOname
| NOname explică (pentru Zenit313):

Aproape şi-a şi terminat treaba, transformând-o în Idiocraţie.

http://i.imgur.com/HX51ZDG.png

Răspuns utilizator avertizat
| Zenit313 a răspuns (pentru NOname):

Este o legatura stransa intre cultura, nivelul de trai si numarul de credinciosi...

NOname
| NOname explică (pentru timoteidoi):

Http://i.imgur.com/G3z2XJv.png

NOname
| NOname explică (pentru Zenit313):

"Este o legatura stransa intre cultura, nivelul de trai si numarul de credinciosi..."

Aşa e.
http://i.imgur.com/p5tmjhL.jpg

Răspuns utilizator avertizat
| Hombre a răspuns:

Sunt prea fraieri si comozi romanii sa inteleaga ca numai prin implicare, protest si a cere socoteala celor alesi se va starpii cat de cat folosirea banului public( banii nostri) dupa cum vrea muschii lor.
Cu-i ceri tu NOname implicare, celor 99% de pupatori de moaste care prefera construirea de biserici in locul scolilor?
Am ramas surprins de generatia de tineri turci care se bate cu autoritatile de cateva saptamani pentru a impiedica construirea unei moscheie in piata unde are statuie parintele Turciei moderne Mustafa Kemal Atatürk, si acum protestele sunt in toi.
In Romania lu' peste prajit, saracii saracilor in Europa s-au apucat sa construiasca ditamai catredala sa-si mantuiasca boasele clerul bisericesc, sa aiba cati mai multi fraieri la un loc spre mantuirea si prostirea lor, caci saracul e si al dracu'. Finalul jucariei nemului in final ne va costa o jumatate de miliard euro. Nici un protest, toata lumea doarme, rade, canta si danseaza.

| RAY a răspuns:

Romanii mereu vor alerge dupa oase si popi nu dupa un loc de munca va pierdeti timpul,daca omul da banii lasa-l sa dea,ce vina are popa ca primeste, sa se faca biserici multe ca ne cade din cer multe, incidem fabricile, spitale, scolii ca nu avem nevoie

NOname
| NOname explică (pentru Hombre):

Da, prea ne-au înrobit şi spălat pe creiere.
Dacă ar fi o reacţie masivă, puternică, concentrată...în rândul oamenilor, s-ar mai opri şi popii cu politicienii din mârşăvii. Dar majoritatea încă plutim în somnul amorţelii, indus de anii de îndoctrinare religioasă, cu "lasă-i în plata Domnului" impregnat adânc în creier şi atât de oportun pentru şarlatani şi hoţi.

Şi ce speranţe să mai avem în lege, când legea sunt tot ei şi o mânuiesc cum îi taie capul...doar ca să le fie lor bine?

| Buresbista123 a răspuns:

Nu numai ca este bolnavicios, dar este si ilegal!
http://www.youtube.com/watch?v=x2Jr03ADQmk

| Mikhtarian a răspuns:

Statul in sine este bolnavicios.
Sunt multe probleme in tara asta, si nu cred ca asta-i problema generala care trage tara in jos, nicidecum.
Ce-ar trebui sa se faca? Din acei bani ai catedrala Mantuirii Neamului, daca se da cate 5% fiecarei biserici din tara, ii ajunge 2 ani, si restul banilor la stat, pentru populatie, scoli mancare saraci.

| Noodlez a răspuns:

Presupun că ne merităm soarta. Aici referindu-mă la toată ţara. Am fost şi vom fi aşa dependenţi de laic, nu exclusiv de legătura spirituală divinitate-credincios whatsoever. Poporul român a fost mereu legat de credinţă, dar se pare că mai mult ne place să pupăm dosurile tuturor preoţilor. Plătim contribuţii la biserică de peste 100-200 RON. Doar dintr-un sat cu vreo 1000 de locuitori, preotul scoate lejer 10.000 RON, ceea ce este absolut anormal din punctul meu de vedere. Aceşti preoţi nu prestează niciun serviciu care să ajute cu adevărat comunitatea sau naţiunea. Tot ceea ce fac este să rostească nişte cuvinte, învăţate din nişte cărţi ce au fost scrise de oameni cu mentalităţi învechite, primitive. Iar pentru asa sunt plătiţi de oneştii creştini.
Revenind la întrebare o spun clar : religia NU are ce căuta în conducerea unui stat. De ce? Pur şi simplu oamenii bisericii nu sunt capabili să conducă o ţară. Aceştia funcţionează pe baza altor legi, care nu sunt doar discriminatoare. Sunt "legi" ce au cauzat moartea a mii de oameni în evul mediu şi îmbogăţirea bisericilor.

NOname
| NOname explică (pentru Noodlez):

Perfect de acord. Foarte bine punctat!

P.S. http://i.imgur.com/MFoLFcG.png

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

"Ei știu că o dată ce intră cu biserica în Constituție - LEGEA FUNDAMENTALĂ A UNUI STAT - cu greu îi mai scoate cineva în următoarele decenii, dacă nu chiar...un secol." - asa este, poate si mai mult!

Citez:
"E ca si acum: 4, 7 milioane trebuie sa voteze in favoarea unui lucru - 25 la suta din totalul electorilor. Cu 20 la suta am redus zona celor care nu participa la vot. Eu nu sunt de acord ca cel care nu participa la referendum a vrut sa voteze 'Nu'. Sunt oameni care in ziua aia nu au vrut sa voteze, sunt oameni care nu au votat niciodata.

Peste trei milioane din Romania n-or sa vina la vot la referendum. Pana la urma, e un interes scazut. Noi, in urmatorii 500 de ani, n-o sa mai putem sa schimbam Constitutia sau n-o sa mai putem sa adoptam niciun referendum", a explicat prim-ministrul."
E interes scazut din partea populatiei! O stiu si ei!

Cat despre cei de pe facebook, acum am observat ca se pregatesc pentru o iesire in strada! Insa interesul este la fel de scazut:

https://www.facebook.com/OFCR.Romania

| fuzzer a răspuns:

Imi place ca-ti justifici argumentele prin dovezi, cazul cu acea crima.In mare parte ai dreptate, insa nu inteleg ceva,"suntem tara cea mai religioasa, dupa Malta", presupun ca ai spus-o la modul ironic, caci noi chiar nu suntem "religiosi", in adevaratul sens al cuvantului.Nu te pot critica,iti dau dreptate,Biserica,preotii, episcopii, mai marii Bisericilor, din punctul meu de vedere nu au nicio legatura cu adevarata religie(credinta), sunt insetati de bani.Venereaza sfintii la un mod care duce spre absurd,pe cand Dumnezeu ar trebui venerat,noi avem tot felul de sarbatori crestine,ce nu sunt mentionate in Biblie, facem totul de capul nostru, si cine ne conduce? Bineinteles, mai marii Bisericilor, care de la moartea lui Iisus pretind ca fac voia lui Dumnezeu.Cata minciuna, poate exista, si totusi, se pare ca noi acceptam cu desavarsire aceste conditii.

NOname
| NOname explică (pentru мιнαɛℓα36):

Da, interesant:

"Când vrei să protestăm în stradă? Vă rog să votați și să comentați. [Strângem date pentru organizarea unui eveniment stradal național. Întrebarea e CÂND! Urmează alte întrebări cu UNDE, CUM, CINE... etc]"

"Statistica, în derulare (acum 2 ore): 1.598 de persoane au văzut această postare => 56 de voturi!"

Oare atât de descurajaţi suntem de atitudinea indiferentă faţă de noi a politicienilor, încât nu credem în proteste sau ne convine să fim în continuare nişte fraieri şi să plătim toate mofturile popilor şi politicienilor?

NOname
| NOname explică (pentru fuzzer):

Da, este complet atipic ceea ce se întâmplă în ţara noastră, mai ales pentru un stat laic. Iar nesimţirea preasfinţiţilor şi politicienilor pare să nu aibă limită.

Priveşte:
http://videonews.antena3.ro/......ajuta.html

http://www.trilulilu.ro/......ere-inflor

Răspuns utilizator avertizat
| fuzzer a răspuns (pentru NOname):

Intr-adevar,Bisericile detin mai mult pamant si mai multa avere decat toata populatia Romaniei la un loc.Nu le poti face nimic,atata timp cat nu se ia o decizie ferma cu privire la acesti sarlatani, noi putem discuta la infinit aceasta tema.E evident ca, BANUL, il invarte pe om, practic, banii fac Pamantul sa se-nvarta.Nu mai incape indoiala, ne indreptam vertiginos spre un sfarsit "spectaculos".

NOname
| NOname explică (pentru fuzzer):

Http://i.imgur.com/n0ozufO.png
...de parcă ar fi nevoie de ele.

| fuzzer a răspuns (pentru NOname):

Din punctul meu de vedere,posibil si al tau,nu ar fi nevoie de ele, dar politicienii, guvernul, statul, au nevoie de ele.Pentru a se imbogati mai usor pe spatele nostru.E o metoda interesanta. Unii se plang ca nu au ce manca, si popa se plange cand vine sa dea cu apa prin casa, ca ii intarziem taxa cu 10 lei.