Din punctul de vedere unui crestin (in special pocaiti) vor fi pedepsiti pe nedrept deoarece asa au fost invatati de acasa, ce vina au ei...
Dar din punctul meu de vedere ei respecta religia in care au fost crescuti si predominanta natiunii, sunt in aceeasi masura vinovati sau nevinovati ca si crestinii
Poate aud vreun pocait ca zice ca vor arde in iad, pe motivul ca au crescun in acel mediu, ca ii tau gatu, intai demonstreaza ca religia voastra ii adevarata, mai buna sau a lor nu e adevarata!
"ca si o paranteza, stiu ca nu am raspuns exact la subiect, dar vroiam sa exclud raspunsurile de mizerie"
N-am inteles cine te-a pus sa comentezi din perspectiva 'pocaitilor', cum ii numesti tu. Era mai interesant daca vobeai din punctul tau de vedere. Pentru ca 'pocaitii' au si ei maini sa scrie raspunsuri, nu era cazul sa fii purtatorul lor de cuvant.
Pardon, lucrurile scrise nu sunt firesti si logice ce am scris? ai gasit vreo eroare, pute-ai sa dai un astfel de raspuns!
Gasesc o eroare in faptul ca nu iti stii locul. Daca tot vrei scrii ceva, scrie ce gandesti tu despre tine referitor la aspectul asta, nu incerca sa te pui in locul altora ca nu esti mai interesant. Dai dovada de necunostinta cand ii bagi pe toti crestinii in aceeasi oala; dar nu asta e subiectul.
* 'puteai' nu are cratima.
Tipic crestinesc, nai nici un argument sau contra argument, o iei pe langa subiecct, cand esti pregatit, sa revii, pana atunci mai studiaza si cauta argumente.
Cancer.
Religia e cancer.
Faptul că vă lăsați influențați moral de propriile credințe cancerigene declanșează necroza.
Faptul că sunteți ofensați când cineva vă zice asta este doar amuzant.
Si de unde stii tu ca nu am? Tu ai argumente odata ce vorbesti despre altii? Vorbeste despre ceea ce gandesti tu, nu ceea ce, chipurile, ar crede altii.
Si totusi, ca sa fii multumit, iti spun opinia mea despre intrebarea postata:
Am avut prieteni din multe religii si am invatat de la fiecare cate ceva sau m-am documentat despre religiile lor, etc. Am cunoscut si persoane de religie islamica si nu pot sa spun ca m-au impresionat cu ceva anume, dimpotriva. Nu am inteles daca tine de cultura sau de religia lor faptul ca majoritatea practicantilor acestei religii sunt persoane cu un caracter dificil. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar aud aceleasi lucruri si de la alte persoane care au avut contact cu acestia. Am avut ocazia sa citesc carti referitoare la viata lui Isus si a lui Mahomed, paralela facuta intre doctrina adusa de fiecare dintre acestia si imi dau seama ca religia lor este una fara nicio baza reala. Dar cred ca atunci cand ei isi inchina viata lui Isus, pot fi iertati si ei de pacate si pot fi mantuiti, de asemenea. Pana atunci, daca nu se vor pocai, vor arde in Iad. Na ca am zis-o, sa vad cum imi tai gatul acum ) E o realitate care se va intampla, fie ca iti place, fie ca nu iti place. Sa ascultam acum maretele tale argumente! in afara de cel in care ne tai gatul ca deja ne-ai 'speriat', ce sa spun...:p
Intr-adevar nu te condamn... dar cu timpul vei face diferenta intre o marturie si argumentare!
Sunteți atât de jalnici încât îmi ridicați încrederea de sine. Și am o fire destul de depresivă.
Islamul e o religie falsa si profetul Mahomed este un profet fals si mincinos. De ce? Pentru ca Mahomed a copiat Coranul dupa Biblia si a facut modificari cum a vrut el. El mai zice ca Biblia este o carte corupta de evrei si crestini si in Coranul scrie adevarul. El a mintit ca a venit ingerul Gabriel deoarece Mahomed era gelos pe evrei si crestini. El a vrut ca crestinii si evreii sa creada in Coranul, dar din fericire n-a putut sa faca acest lucru.
Poftim un articol, scris de un crestin ortodox referitor la crestinism si islamism: http://spartacus-titanul.blogspot.fi/......omana.html
Trebuia sa avertizam cititorii depresivi dinainte? Ma plictisesti.
Imi place sa argumentez dupa ce am trecut printr-o experienta, deci cand am ce marturisi. Tu in schimb argumentezi fara nicio baza.
Ironia e ca si Isus a fost si el un simplu profet si Biblia a fost si ea inspirata de la alte popoare...
Rade ciob de oala sparta...Si islamistii si crestinii au facut rau omenirii, exista si extremisti crestini care fac aceeasi treaba ca islamistii.Depinde de persoana cum se comporta, nu de religie.
Asta ca si curiozitate...
S-a descoperit o Evanghelie in care scrie ca Iisus a profetit venirea lui Mohamed pe Pamant.
Cauta pe net, nu vreau sa gresesc.
Scrisesem un raspuns, dar am vazut ca nu vrei sa te contrazic, OK.
Islamismul: a preluat si a adaptat foarte multe elemente de la Iudaism si Crestinism. La fel ca si iudeii, musulmanii Il considera pe Isus Hristos un profet care a trait in Palestina, si nicidecum Fiul lui Dumnezeu. De asemenea ii considera pe crestini, politeisti. Religia islamica este a doua religie in lume ca numar de convertiti, dupa Crestinism. A fost infiintata in secolul al VII-lea, in peninsula Arabica, de catre profetul Mohamed. Cartea fundamentala a musulmanilor este Coranul. Ei considera ca Dumnezeu a revelat in mod direct cuvantul Sau prin profetul Mohamed. Baza credintei lor se gaseste in shahādatān ("doua marturii"): lā ilāhā illā-llāhu; muhammadur-rasūlu-llāhi — "Nu exista dumnezeu in afara de Dumnezeu; iar Muhammad este trimisul lui Dumnezeu." Pentru a deveni musulman, un om trebuie sa recite si sa creada aceste cuvinte.
P.S. - Religia islamista este FALSA