1- creatorul e universul
2- nu se stie totul, dar exista cat de cat un fir epic cunoscut pana acum 13.75 miliarde de ani, cand a aparut prin explozia unui punct de materie cu densitatea si temperatura imensa.
Nu-mi place panteismul nici deismul de ce?
1 cred ca exista un creator in univers cea ce semifica slabiciuna lor in a cauta o explicatie rationala
2 cum a aparut acea divinitate?
nu propun nici o explicatie
mie unu nu-mi place panteismul pentru ca nu e rational, singura forma mi se pare ateismul rationala asta e parerea mea pentru mine ratiune =ateism, stiinta=ateism
Fiecare crede ce vrea si in ce vrea. nu cred ca trebuie sa avem o parere despre cei care cred altfel decat noi...atat timp cat nu incearca sa ne converteasca!
Stiintific dumnezeu este inca o necunoscuta tu afirmi ca exista eu spun ca nu stiu daca exista nu afirm nimic, poate exista
Cand se va dovedi stiintific ca exista voi crede pana atunci i neg existenta ca la zana maseluta, alba ca zapada, zeus, horus totii zeii, unicornul roz, gasca de aur toate personajele le neg existenta
Trebuie sa faci acelasi lucru ca sa ajungi sa zici ca exista dumnezeu. Altfel e doar un concept dezvoltat in timp, o simpla amprenta culturala a diferitelor civilizatii dealungul istoriei, adica o aberatie.
Dumnezeu ESTE tot.
De ce spun asta, nu am dovezi, corect?
Are cineva totusi.
http://www.youtube.com/watch?v=KIzZS3vWP6w&feature=related
Daca nu crezi in Dumnezeu si nu negi in totalitate ca exista inseamna ca nu esti ateu, esti un om fara religie.
Tocmai de aceea oamenii ar trebui sa creada cu toata puterea in religia lor, dar in acelasi timp sa accepte ca ceva e adevarat atunci cand afla ceva ce l-i se pare logic.
Exista mai multe forme de ateism, puternic nu exista dumnezeu,
slab nu stiu daca exista dumnezeu
Interesant video. Am inteles unele chestii despre care vorbeau aia, dar altele m-i sau parut prostii la prima vedere.
Am ajuns si eu la concluzia ca e bine sa nu se distruga brusc amprentele culturale de ordin mistic-religios. S-ar dezintegra societatea. Foarte buna precizarea ta.
anonim_4396 întreabă:
recedaniel3 întreabă: