Ne-am schimba radical modul de viata.Ca de exemplu:nu ne-am mai casatorii,sau casatoriile ar avea un alt statut; nasterile s-ar reglementa mult mai drastic decat in prezent in China; fiecare ar deveni cunoscator in toate domeniile,avand tot timpul sa se scoleasca; in timp,functie de timpul scurs de la inceperea fenomenului,toti oamenii vor deveni egali material,deci vor dispare treptat hotiile,delapidaril, coruptia si in general toate racilile societatii actuale, in care viata individului fiind limitata, acesta cauta prin toate mijloacele sa profite de ea; uciderea semenului va fi infractiunea suprema, pedepsita prin suprimare.Intr-un cuvant, ne vom plictisi de moarte.
Era sa iti declar raspunsul castigator. nu ne vom plictisi, o sa avem multe de cercetet, si descoperit. linistit va fi ceva interesant.
Daca poti sa-mi definesti deosebirea dintre "linistit" si "plictisit", poate sunt de acord cu tine.
Nu inteleg ce vrei sa zici.
Dar avem posibilitatea de a ne alege locul unde dorim sa ne petrecem vesnicia: in rai sau iad.
Ce zici daca revenim la situatia anterioara in care tu alegi sa ma ignori si eu ma bucur de ignoranta ta (pfuai, is spectaculos de subtil in seara asta).
Sorry babe, dar daca dracu' e asa cum zici tu, ispititor si etc, crezi ca ii va pedepsi pe cei care ii fac voia? Adica hai sa fim seriosi, de ce crezi ca dracu ii va pedepsi tocmai pe dusmanii dusmanului sau?
In iad sunt petreceri, distractie, bere rece, aer conditionat. Va minte pe voi dumnezo ala al vostru ca'i smoala si alte prostii. Smoala e doar pe pista de curse, amestecata cu pietris si etc... stii tu, asflat!
In Biblie scrie in mai multe locuri despre existenta iadului:
Apoc.20:15,,Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii, a fost aruncat in iazul de foc.,,
Apoc.21:8,,Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli, si toti mincinosii partea lor este in iazul care arde cu foc si pucioasa.,,
Apoc.19:20,,Amandoi au fost aruncati de vii in iazul de foc care arde cu pucioasa.,,
Apoc.20:10,,Si diavolul, care-i insela a fost aruncat in iazul de foc si pucioasa.,,
Cu siguranta ca exista viata dupa moarte.In primul rand cred tot ce scrie in Biblie, apoi sunt marturii ale unor oameni care au experimentat moartea clinica.http://www.viatavesnica.ro/......ea-clinica
Ema, nu te grabi sa tragi concluzii pripite. in primul rand, vreau sa te intreb: daca exista viata dupa moarte, ce inseamna faptul de a muri? daca mortii sunt constienti, ce fac ei, acolo, pe lumea cealalta, ne pot face bine, ne pot pazi de rele, sau din contra, ne pot face rau, ne pot hartui? si daca te declari ca sustinatoare a inavaturii cu iadul, vreau sa te intreb: unde este iadul?
si cand se face referire la lacul de foc, sau iazul de foc sau gheena mai degraba, este un simbol a distrugerii eterne, nu a unui loc de chinuri vesnice.
Ema, Dumnezeu i-a spus lui adam inainte sa pacatuiasca, ca daca va manca din fructul interzis va muri.
nu crezi ca este nedrept din partea lui Dumnezeu sa ii spuna lui Adam ca va muri, cand de fapt, el urma sa fie chinuit in foc?
si mai mult, DUPA ce a pacatuit, in geneza 3:19 i-a spus cu greu iti vei castiga painea, pana te vei intoarce in tarana, caci tarana esti si in tarana te vei intoarce. nu esti de acord ca, casa te intorci undeva, trebuie mai intai sa fii fost acolo? unde a fost adam inainte sa existe? in iad?
In cazul in care s-ar trai vesnic, legatura dintre sot si sotie ar fi si ea vesnica?
Observa din luca 20:35, 36 ca este vorba de cei care vor invia. ei nu se vor casatori. dar gandeste-te: ce rost ar avea ca o familie care a face vointa lui Dumnezeu, a trecut cu bine peste ziua de judecata a lui Dumnezeu, care este foarte aproape, sa fie desfacuta, sa fie rupta legatura dintre soti? de ce ar face Dumnezeu asta?
Deci, pe acelasi pamant, ar putea coexista, intr-un oarecare viitor (dupa ce ziua de judecata a trecut si invierile au avut loc) atat familii (sot-sotie, cei trecuti peste ziua de judecata) cat si barbati singuri si femei singure (cei inviati, care nu se pot insura). Am inteles bine?
O posibilitate imbecila, nu traim vesnic, traim cat traim si nu putem decat sa incercam sa facem cumva ca toata treaba asta cu viata sa merite.
Din fericire, medicina a evoluat mult si sa traim vesnic nu mai e o optiune.
Acum, serios, depinde de modul de a trai daca 100 de ani poti sa te misti si de la 100 in sus mucegaiesti intr-un pat sau un scaun cu rotile. Daca fiecare ar ramane tanar pentru totdeauna ar fi si mai rau. Odata cu varsta nu mai repeti aceleasi greseli si creierul ti se mai dezvolta din punct de vedere a rationamentului.Sa fii tanar mereu inseamna ca corpul sa nu se mai dezvolte, sa ramana blocat la o anumita varsta (ca sa zic asa). Imagineaza-ti o lume populata numai de tineri. Logica ar devenin un mit si lumea s-ar duce de rapa
Visatoare dar in viitor cine stie poate vom trai mult si bine, religios e doar un basm o data mort esti mort si gata adio, eu nu vad de ce uni isi doresc a doua viata? nu-i de ajuns una?
eu is multumit de viata asta privesc moartea ca pe un sf al suferintei, despartire de cei dragi
Nu-mi surâde ideea aceasta.M-aş plictisi să trăiesc o veşnicie pe acest pământ.Trebuie să mai schimbăm şi peisajul.
In viitor, tot stiinta, NU RELIGIA, ne va oferi probabil si posibilitatea asta, iar daca nu, macar va prelungi cu mult durata medie de viata. Tot ce a facut religia pana acum a fost sa intarzie descoperirile stiintifice si progresul omenirii per total.
Daca ar fi aceasta posibilitate nu am mai murii niciodata. Dar asta este, deocamdata in imaginatia noastra! Cine stie ce ne rezerva viitorul... poate viata vesnica!
Ar fi grozav. Gandeste-te la posibilitati. Am avea timp sa stim tot, sa cunoastem toate secretele universului + am avea timp sa exersam deci am putea sa fim experti si la toate sporturile cunoscute. Perfectiune trupeasca si intelectuala. Ar fi awesome!
Deci ne vom plictisi cum spun majoritatea pe aici?
Felicitari pentru raspuns, imi pare rau ca am dat funda, am primit instiintare pe email, si am dat-o la cel mai aproape raspuns de adevar.
Sa spunem ca nu am muri niciodataa...dar daca Doamne Fereste cadem intr-o fantana secata si nimeni nu stie unde suntem?
Nu inteleg ce vrei sa spui.
Si soarca sa traiasa vesnic ai vrea?
Hai sa ne laudam. lauda de sine nu e buna. esti un fel de fariseu.
Ar fi naspa, si daca am trai fiecare om vesnic nu am mai avea loc pe planeta , pana la urma! Viata e buna asa cum a lasat-o Dumnezeu!
Dumnezeu a lasat-o sa fie vesnica. Eclesiatul 3:11
dar ia gandeste-te sa fie populate deserturile de pe planeta, cat loc de case ar fi?
sau daca sar desface aglomerarile de oameni gen new york, tokyo, mexico city, los angeles, sau orasele astea mari, metropolele, sau megalopolisurile, cat teren parasit este in Romania? numai in oras la mine este de cel putin 1.000 de case, intr-o margine, periferie... teren parasit. deci, nu ar fi o problema pentru Dumnezeu asta!
Da, dar totusi intr-o zi se inasc cam 100 ba chiar 500 de copii pe zi (am zis la nimereala) sau chiar mai multi, pana la urma urmei ne-am popula foarte mult si am fi peste 100000000000000000 de oameni deci, daca s-ar intampla asta n-am mai avea loc ! Si chiar si asa de unde asa multa benzina, benzina o luam din pamant nu, sau mancare sau sti tu ce vreau sa spun !
Crezi ca asta ar fi o problema?
atunci cand va fi viata vesnica, biblia spune ca dumnezeu va face sa creasca iarba si sa fie apa in deserturile de pe terra. acum gandeste-te cat spatiu, sa fie casa si 50 m alta casa, si inca 50m si ar fi suficient spatiu. si evident, la un momendat conceperea, va inceta, nu va fi la nesfarsit.
Salut ar fi un vis foarte tare.dar asta nu cred ca se va implini prea curand in pakat
Daniela, Dumnezeu a promis, asta ii scopul lui, oamenii sa traiasca vesnic, moartea nu a facut parte din scopul lui, a aparut ca consecinta a neascultarii lui adam si eva, dar cuvantul lui Dumnezeu se implineste mereu: Isaia 55:11.
deci, daca a promis viata vesnica asa, va fi. Tit 1:2.
te rog citeste versetele daca ai o biblie.
Syiu da ar fi mult prea tare sa traim pe pamant alaturi de cei dragi noua
Daniela, Minte Dumnezeu?
Nu dc?
MeScorpion întreabă:
Mariela_1621 întreabă:
frato întreabă: