Din pacate sunt obiceiuri care n-au nici o legatura cu Biblia si pe care oamenii le tin cu sfintenie, desi repet nu au nici un temei biblic.
Stiti cumva de unde au imprumutat aceasta traditie si de ce o numesc sfanta? Ce e sfant in ea?
Da,dar conteaza ce fel de credincios esti pentru ca nu e de ajuns doar sa crezi in Dumnezeu trebuie sa respecti si Biblia.
Crezi tu ca important este sa fii credincios, eu cred ca religia este o porcarie.
Parerea mea e ca au prea multi sfinti si prea multe icoane. Icoanele aduc multi bani... si e o prostie ca te ajuta Dumnezeu daca ai multe icoane sau daca ii pupi picioarele sfantei Maria Bordura te ajuta Dumnezeu. Dumnezeu te ajuta daca crezi in el te rogi neincetat din inima si respecti biblia si poruncile lui.
MINCIUNI! Dumnezeu a lasat credinta, nu traditia.Traditia ortodoxa este imprumutata de la pagani.De ce nu scrie acolo de ce datele sarbatorilor crestine cad pe aceeasi data cu sarbatorile paganilor?
Tradiţia ortodoxă a continuat învăţăturile Mântuitorului transmise de apostoli şi a combătut ereziile, deci depărtările de la Adevăr în cadrul sindoadelor ecumenice (unde toate patriarhiile aveau dreptul la cuvânt) cu ajutorul Duhului Sfânt după învăţătura Mântuitorului : "Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor " (Matei 18:20) Ortodoxia nu s-a dezlipit de altă religie, ea continuă tradiţia apostolică. Nici o slujbă din cadrul Sfintei Liturghii nu este introdusă "fără semnificaţie" sau "după ureche" ci pe baza învăţăturilor atât din Vechiul cât şi din Noul Testament. Faptul că Sărbătorile creştine pică pe aceeaşi dată cu Unele sărbători păgâne atestă încă o dată dată biruinţa Dreptei Credinţe asupra păgânismului deoarece nu se prăznuiesc sărbătorile păgâne ci cele care aduc slavă creaţiei lui Dumnezeu. Ţările Române în special Moldova şi Ţara Românească s-au identificat întodeauna cu crezul ortodox şi este o minune a Lui Dumnezeu faptul că aceste ţărişoare ameninţate de pericolul otoman şi de expansionismul catolic din nord-vest nu au abandonat Dreapta Credinţă. Altfel era o mare posibilitate ca astăzi noi să fim paşalâc turcesc asemeni Albaniei şi Bosniei care au trădat crezul creştin şi european.
Asa te-au mintit dar documnteaza-te sa vezi ca traditia ortodoxa este aceeasi cu cea a paganilor.Chiar si sarbatorile crestine pe care noi le sarbatorim au aceeasi data cu a zeilor pagani.
De exemplu pe 25 decembrie este ziua Zeului Soare, noi pe 25 decembrie avem Nasterea Domnului nu-ti miroase ceva putred aici? La fel sunt exemple si cu pasti, florii si rusalii toate sunt puse pe aceeasi data cu a sarabtorilor pagane.
Deci de aici rezulta faptul ca voi nu va trageti din nici un apostol voi va trageti din preotii cei mai de seama, farisei si carturari. Preotii vostri au pastrat pana si imbracamintea si stilul lor "Haine lungi, lumea le face placaciuni si le pupa mainile prin piete/biserici" iar Biblia zice sa ne ferim de astfel de oameni.
"Păziţi-vă de cărturari, cărora le place să umble în haine lungi, şi să le facă lumea plecăciuni prin pieţe.
39. sa ocupe primele locuri in sinagogi si locurile de onoare la ospete.
Ei umblă după scaunele dintâi în sinagogi, şi după locurile dintâi la ospeţe;
casele văduvelor le mănâncă, şi fac rugăciuni lungi de ochii lumii. O mai mare osândă va veni peste ei.
Si daca asta e dovada ca a biruit dreapta credinta asupra paganismului de ce nu au schimbat preotii datele de ce le-a lasat pe aceleasi?
Oare nu cumva din cauza ca paganii i-au amenintat ca ii omoara si de frica au imbinat crestinismul cu paganismul? Ce crestini drepti
Dar nu e nimeni prost sa vina si sa va spuna lucrurile astea.
Eu nu vreau să jignesc pe nimeni, faptul că sărbătorile se prăznuiesc odată cu unele sărbători păgâne nu înseamnă că sărbătorim zeităţile păgâne, deoarece slujbele sunt închinate Domnului Dumnezeu şi Noului Legământ al lui Hristos iar toate slujbele au ca izvor Biblia şi Psalmii, nu este nici o slujbă de preamărire a vreunei zeităţi păgâne. M-a deranjat felul în care s-a vorbit despre ortodoxie cu toate că mulţi strămoşi au murit pentru această credinţă. Adică ei au murit degeaba?
Faptul că nişte tări atât de mici nu au trecut la altă credinţă în ciuda presiunilor politice exercitate de otmani şi catolici denotă o credinţă autentică dar şi intervenţia Lui Dumnezeu. Altfel dacă erau nişte slujbe închinate unor zeităţi ai impresia că Dumnezeu nu ne-ar fi pedepsit dacă ne-am fi îndepărtat de la El? Nu am dreptul să judec pe alţii, fiecare va culege ce a semănat în ziua secerişului.
Asta e problema ca sarbatoriti un Dumnezeu mort, nu va inchinati la Dumnezeul Viu si Atotputernic ci la un Dumnezeu traditional.Idolatrizati oamenii care mor, ca vezi doamne voi nu va inchinati la ei ci la Dumnezeul din ei, dar de ce aveti nevoie de chipul unui om pentru a va inchina la Dumnezeu?
Mai e nevoie de pedeasa lui Dumnezeu din moment ce suntem pe ultimul loc in Europa din punct de vedere financiar, iar la avorturi si toate celelalte suntem printre primele locuri? Ti se pare ca o ducem bine, fiind o tara majoritar ortodoxa?
Te-ai intrebat vreodata de ce Romania desi poarta numele de tara crestina totusi odata cu religia ortodoxa predomina si lucrurile murdare si marsave?
Nu vreau sa intru in detalii si amanunte, dar chiar nu vezi cat de absurd este ceea ce spui?
Lucrurile murdare şi mârşave predomină în natura umană nu într-o religie.
Ortodoxia nu promovează avortul, care e o problemă globală.
Nivelul de trai nu are legătură cu religia, în Norvegia şi Cehia foarte multă lume se declară atee.
Dumnezeu va judeca dacă ne închinăm sau nu Lui!