| Scarbo a întrebat:

Ce parere aveti despre urmatoarea poezie, si nu, nu a fost scrisa de un ateu:

Dumnezeu de la'inceput
Zis-a in al Sau Cuvant
Sambata e sarbatoare
E zi sfanta de-nchinare.

El a spus ca s-o pazim
Todeauna s-o sfintim
Caci de vom face asa
Fericire vom avea
Vom serba Sabatul Sau
Colo sus la Dumnezeu.

Dar omul n-a ascultat
Si-a ales un alt sabat
Ziua intai a saptamanii,
Intocmai ca si paganii,

E duminica de acum
Ce-a ramas dupa cum stim
A ramas ca sarbatoare
De la Constantin cel Mare!

El a schimbat Legea Sfanta
Si-a lui Dumnezeu porunca
Alegand ca sarbatoare
Ziuna inchinarii la soare.

Dar in ziua cea din urma
Facand parte dintr-o turma
Cine ne va judeca?
Constantin cu legea sa?
Nu, iubite cititor,
Ci al Sabatului Domn.

Deci asculta astazi glasul
Judeca-te la tot pasul.
Asculta porunca Sa
Lasa lumea sa lucreze
Nestiind ce sa serbeze
Tu serbeaza sambata. Amin.

Uitati-va si prin cateva parti din biblie :
Luca(4:16-22)
Luca(4:31-37)
Ioan(5:1-6)
Matei(12:9-14)
Ioan(9:1-41)

Iisus Hristos a vindecat oameni in ziua Sabatului, iar voi va luati dupa un ucigas numit Constantin cel Mare care s-a dat de partea crestinilor pentru propriul bine, din motive politice, iar voi va luati dupa toata turma care habar nu are ce s-a intamplat in istorie, ce a facut ucigasul asta impotriva crestinitatii, impotriva Dzeului vostru...

12 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

A fost scrisa de un evreu si mason pe deasupra, ce serbezi prietene sambata? unde a scris ca sambata e a saptea zi?

| Scarbo explică (pentru besleaganicolaecosmin):

In biblie lool, din geneza., dzeu a creat lumea in sapte zile, wtf?! Crestinii sarbatoresc duminica pentru ca IIsus hrsitos a murit vineri, si a inviat peste 3 zile adica in ce zi?

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Scarbo):

Citeste si mesajul din posta TPU! evreii serbeaza sambata si a fost sfintita de preotii evrei ziua a saptea ca au iesit din robia egipteana, Hristos a inviat duminica si ne scos din robia pacatului si a iadului asta serbeaza crestinii ortodocsi!

| doctorandus a răspuns:

Poezia ta are calitatile poetice ale Psalmului 119 (renumit drept poezie de prost gust, pentru cine nu stia asta).

| Scarbo explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Si eu ce am spus?

| anonimg a răspuns:

M-a facut sa zambesc poezia aceasta. Mi-a placut.
Eu sunt adventist si pazesc sambata -deoarece sambata este Sabatul.
Nu exista nici un loc in Scriptura care sa spuna ca Sabatul a fost desfiintat -nici de Domnul Hristos si nici de apostoli.

Biserica Catolica s-a angajat ca sa ofere 1000 de dolari celui care poate sa dovedeasca doar cu Scripturile ca trebuie sarbatorita duminica ca zi sfanta de inchinare in locul duminicii.
Vezi: http://www.youtube.com/watch?v=YjVt1HeoSM0

Puteti serba si alte zile; dar ce faceti cu ziua a saptea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Duminica este ziua domnului luminii.a soarelui. aleasa de imaratul constantin ca sa impace crestinismul cu idolatria romanilor.dar Iisus Hristos a spus; EU SANT LUMINA LUMII>soarele da o lumina a lui si caldura.dar lumina mantuitorului nostru este Lumina cunostintei de dumnezeu care este viata vesnica.

| King18name a răspuns (pentru anonimg):

Crezi ca Dumnezeu e suparat pe noi, pentru ca tinem ziua a saptea Duminica?
bibilia zice >Romani 10:4
Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.
-deci nu e o chestie de mantuire, eu cred ca important e sa tinem o zi din saptamana!
Pentru foarte multi oameni, e imposibil ca Sambata sa fie o zi de odihna!
si Dumnezeu nu s-a odihnit pentru ca era obosit, ci pentru ca vroia sa arate ca e un sfarsit al creatiei! Pace

| anonimg a răspuns (pentru King18name):

Este chestiune de mantuire, deoarece "Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o zidise si o facuse." (Geneza.2:3)
Nu spune ca a binecuvantat duminica; ci doar ziua a saptea -care stim ca este sambata. Porunca aceasta se gaseste in mod expres in Decalog. Daca s-a schimbat porunca este ca au facut-o oamenii, si nu Dumnezeu.
"Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Sa nu care cumva sa nu tineti Sabatele Mele, caci acesta va fi intre Mine si voi si urmasii vostri un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sunt Domnul, care va sfintesc." (Exod.31:13)
Deci Sabatul este un semn intre om si Dumnezeu. Si este un semn vesnic: "Acesta va fi intre Mine si copiii lui Israel un semn vesnic; caci in sase zile a facut Domnul cerurile si pamantul, iar in ziua a saptea S-a odihnit si a rasuflat." (Exod.31:17)
Oamenii se odihnesc duminica; dar o fac dupa legea Bisericii Catolice. Ea afirma cu tarie ca cine pazeste duminica ca zi de odihna pazeste o porunca a ei, si nu a lui Dumnezeu.

Tu ai mentionat de Romani.10:4 unde spune ca "Hristos este sfarsitul Legii". Dar daca Decalogul ar fi fost desfiintat de Domnul Isus, atunci putem sa calcam si celelalte porunci. Daca apostolul Pavel ar fi fost in viata, cu siguranta ca ti-ar fi spus ca "Hristos este sfarsitul Legii" ceremoniale -adica jertfele de animale. Evreii, prin pazirea Legii si-au facut o neprihanire; aceasta era gresit la ei. Domnul Hristos nu i-a mustrat pe farisei ca pazeau legea la litera, ci pentru ca ei nu aveu credinta, nu aveau dragoste de Dumnezeu.
Cine iubeste pe Dumnezeu va iubi si Legea Sa.

| King18name a răspuns (pentru anonimg):

Nu stiu ce sa zic despre sabat, nu am studiat! eu tin ziua de odihna Duminica, si Dumnezeu nu mi-a zis niciodata ca nu e bine asta!
Biblia arata foarte clar cum ajungi sa fii mantuit! Isus a facut posibila mantuirea noastra, prin El suntem mantuiti, credinta in El! si tot in NT scrie ce inseamna sa crezi!
Citeste > 2 Corinteni cap. 3!
Dumnezeu s-a saturat oarecum, ca sa ii tot mustre pe Israel, si de o slujire mai mult din obligatie! Crezi ca Israel era incantat ca sa implineasca legea Domnului? o faceau si din obligatie, etc! acest lucru s-a schimbat, si Dumnezeu a facut un legamnt nu scris, ci un legamant al Duhului! Dumnezeu vrea o slujire din dragoste si de buna voie! Deaia trebuie sa avem Duhul Sau in noi, ca el sa ne zica cum sa traim! De fapt Dumnezeu ne da puterea sa traim asa cum ii place lui!

| danay72 a răspuns:

Intr-adevar un crestin trebuie sa se ia dupa Cristos, nu dupa Constantin cel Mare.