| fetitaCUPiscoturile a întrebat:

Ce parere aveti despre vorba lui Blaise Pascal: "Dumnezeu fie nu exista, fie e inimaginabil de crud."

Răspuns Câştigător
| Tania a răspuns:

Hmm pai o vorba geniala.

36 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da poate.Domnul poate face oricebig grin.Stiu,stiu nu poti sa crezi ceea ce spune MegasXLR pentru ca e doar un robot nu?laughingDar stie ce zice...
Vreti dovezi ale existentei Divine? Uita-te la tine in oglinda si zi-mi dupa aia ce vezi.O adevarata capodopera a Creatiei Divine muncita cu pasiune sau un sac de atomi neuniform? Pana la urma crezi ce vrei, sau credeti ce vreti eu doar va spun ceea ce stiu...

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru Deny1333):

Esti ceva de genu"Gata,Domnul m-a creat,ce-mi pasa mie de El?".Hei,fara El nu ai fi existat si acum nu ai sta si m-ai injura in fata computerului si nu aveai catiile alea in urechi cu care asculti muzica facuta de oameni care si ei la randul lor sunt creati de Domnul si nu ai avea nici macar ceva,nici macar suflet, nici macar constiinta, nici macar nu ai fi _EXISTAT_(GANDESTE-TE LA CUVANTUL ASTA...)

| shadovv a răspuns:

Probabil se refera la "cruzimea" divina si anume dragostea si mila lui Dumnezeu. Sa nu uitam ca Pascal a spus si urmatoarele:

Să zicem: poate Dumnezeu există, poate nu există... Să cântărim câştigul sau paguba pe care le-am avea dacă spunem că Dumnezeu există. Sunt două posibilităţi: dacă câştigi, câştigi totul, dacă pierzi, nu pierzi nimic. Deci nu mai şovăi, pariază că El există!

Nu există decât 3 categorii de oameni: unii care Îi slujesc lui Dumnezeu fiindcă L-au găsit, alţii care-L caută întrucât nu L-au găsit; în sfârşit aceia care-şi târăsc zilele fără să-L fi căutat şi deci fără să-L fi găsit. Primii sunt înţelepţi şi fericiţi; cei de la mijloc sunt întelepţi dar nefericiţi, ultimii sunt nebuni şi nefericiţi!

Funcţia supremă a raţiunii este să arate omului că unele lucruri sunt dincolo de raţiune.

| monstrulet a răspuns:

Sunt de acord cu el.

| Darklightt a răspuns:

Bai,crestinilor,Dumnezeu este crud pentru ca daca ar fi fost atat de bun nu cred ca ar suferi atatia oameni(unii care chiar cred in dumnezeu)si oamenii care omoara,violeaza,fura sunt cei mai fericiti pe care i-ai vazut vreodata(de aici am tras concluzia ca cei care pacatuiesc is mai favorizati pentru ca pe dumnezeu il intereseaza sa aduca alte oi in turma-facandule toate dorintele,indiferent de cat de rele ar fi-si nul mai intereseaza de oile care sunt deja in turma,iar unele dintre ele,mai destepte,ies din turma traind fara dumunezei(adica ateii)si is mult mai castigati) interpretati cum vreti,asta este parerea mea si Blaise Pascal, oricat de mult las uri pentru. ca a fost matematician, il respect pentru ca are o viziune asupra religiei foarte corecta si logica.

| unknownn a răspuns:

Mi se rupe p...a de replicile lui.Iti convine?