| IEHOVADUMNEZEU a întrebat:

Ce parere aveti despre vorbirea in limbi?
credeti in vorbirea in limbi a penticostalilor?
Vorbirea in limbi este biblica dar oare vorbirea in limbi a duhului sfant a penticostalilor e si ia biblica si dumnezeiasca?
fara raspunsuri ironice

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu. Nu cred. In conditii de stres mintea ne joaca feste. Poate ca ei cred ca vorbesc in limbi dar te asigur ca n-au nici o noima.

| Lucică1998 a răspuns:

Tocmai ai admis ca vorbirea in limbi e biblica, pai de ce crezi ca "a penticostalilor" e diferită? Peste tot unde se vorbește de vorbirea in limbi in Biblie, este prezentată ca o urmare a botezului cu Duhul Sfânt deci e făcută prin Duhul Sfânt, la fel ca "a penticostalilor".

| Lucică1998 a răspuns (pentru Salontanul):

Si eu te asigur ca are noima. Da e adevărat ca uneori limba folosită nu e cunoscuta, dar de multe ori s-a întâmplat ca oameni simpli cu 4 clase sa vorbească limbi ca engleză, franceza, germana, spaniola si alte limbi cunoscute, iar de multe ori au fost martori la aceasta străini, nepenticostali, vorbitori ai acelei limbi.

| danut a răspuns:

Vorbirea in limbi data ucenicilor avea anumite caracteristici, era inteleasa de cei cu care se vorbea si apartineau poporului respectiv, era necesara pentru a inlesni comunicarea intre oameni din popoare diferite, cel care vorbea avea un interlocutor ce putea confirma traducerea acelei limbi. Daca la penticostali este asa atunci este ok dar daca cel care vorbeste habar nu are ce spune sau nu pote traduce mesajul atunci nu este Duhul Sfant generatorul acelui text si limbi ci Satana.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru danut):

La penticostali toti sunt sfintiwinking

| Dandanache a răspuns (pentru Lucică1998):

"Tocmai ai admis ca vorbirea in limbi e biblica, pai de ce crezi ca "a penticostalilor" e diferită"

Nu vad concluzia logica care e atat de evidenta pentru tine. De ce ar fi penticostalii obligatoriu beneficiarii glosolaliei apostolice?

"Da e adevărat ca uneori limba folosită nu e cunoscuta"

Apostolii erau intelesi de toti cei prezenti, nu doar de unii. Vorbeau mereu o limba comprehensibila, nu doar uneori. Sa pastram masura, e o blasfemie sa pui egal intre harul cincizecizecimii si mormaielile fara sens ale unor auto-intrati in transa.

| Lucică1998 a răspuns (pentru Dandanache):

Zcuze dar ai ratat un semn de întrebare care făcea acesta propoziție o întrebare retorica nu o concluzie logica. Iar in ce privește vorbirea in limbi necunoscute, citește mai departe de cartea Faptele Apostolilor, pentru ca epistolele arată destul de clar ca nu e neaparat ca limba folosită sa fie una înțeleasă de toată lumea, iar câteodată, nici de cel care vorbește.

| Dandanache a răspuns (pentru Lucică1998):

Intrebarea retorica e o intrebare la care raspunsul e evident sau cel putin sugerat. Iar tu sugerai ca vorbirea in limbi a penticostalilor ar putea sa fie la fel de bine inspirata divin, ca si in cazul apostolilor. Vorbirea in limba era necunoscuta evreilor care nu stiau decat ebraica, si acum daca daca incepi sa vorbesti in chineza pe strada, sunt sanse mari sa nu te inteleaga nimeni. Glosolalia penticostalilor e in schimb antibiblica. Sfantul Pavel se intreba - retoric, ca tot am discutat - la ce folos vorbirea in limbi daca nu e insotita de sfaturi si proorociri si tot el indeamna la cuviinta si randuiala, si in niciun caz la "vorbe in vant".

| danut a răspuns (pentru Salontanul):

Daca zici matale. :-) )