Nu. Voi astia care o ardeti cu teoriile "stiintifice" nedovedite.
Sunt dovedite. Pe de alta parte tu nu ai dovezi solide in existenta oricarei forte sau fiinte divine, asa ca nu mai fi edgy, te rog.
Da un exemplu de dovada.
Teoria evolutiei exista, o pasare tocmai a evoluat din nou:
https://www.digi-animalworld.tv/......viata-7876
Iar ADN-ul nostru se potriveste cu cel al cimpanzeilor in proportie de 98%. Randul tau sa dovedesti ceva, concret, palpabil!
Ce spui tu acolo e de fapt o dovada pentru existenta lui Dz si nu pentru dovedirea teoriei ev.
Dovada existentei lui Dz cu toate calitatile lui sunt milioanele de bolnavi din spitale, a oamenilor aflati in situatii grele.
Omul e pacatos si nu asculta 100% de Dz.
Deci o pasare care a disparut acum 136.000 de ani si a reaparut datorita stramosului ei, din care a evoluat, nu confirma teoria evolutiei speciilor? Daca exista Dumnezeu cum ar fi fost, da-mi o dovada palpabila, omule, nu aberatii, asa era vorba.
Dz creeaza cand vrea si cum vrea. Daca vrea sa recreeze o pasare de acum 136 mii de ani o face. Ti-am mai spus: dovezile fosile arata ca speciile au aparut si disparut brusc si nu treptat. Conceptia e proces de creatie a lui Dz. Dz creeaza mereu de la virusi in sus si in jos. Mutatiile sunt si creatia lui Dz.
Da-mi articole stiintifice pe baza carora speciile apar brusc si dispar brusc, dar nu precum copiii rapiti din Caracal.
Daca speciile dispareau treptat cand am sapat la doi metrii trebuia sa descopar multe oase. Sunt putine oase in pamant ca sa putem vorbi de o evolutie.
Tu nu ai auzit de putrefactie, nu?
Daca era putrefactie totala nu se descoperea nici o fosila de pasare de 136 mii de ani.
Nu e nevoie de articole stiintifice ca sa ne putem da seama ca speciile dispar si apar brusc. Nu e nici o dovada ca dinozaurii au aparut din animale mai mici.
Asa si? Unde e dovada ca exista D-zeu in asta?
Unde e dovada pe care ti-am cerut-o? Cea cu pasarea, ti-am explicat ca nu e valabila pentru dovedirea teoriei evolutioniste.
Dar putina ratiune ai incercat si tu, in loc de credinta oarba? Vad ca esti bolnav de chestia asta. Ti-am aratat pasarea care si-a pierdut abilitatea de a zbura in urma evolutiei. In urma procesului de putrefactie materia se transforma in zacaminte de petrol, conform teoriei biogene, acest proces dureaza 400 de milioane de ani. Ti-am rezolvat si problema disparitiei fosilelor. Acum vino cu o dovada palpabila, nu cu chestii abstracte.
Si cu oasele de dinozauri cum e? Sunt de sute de milioane de ani si nu s-au mai transformat in petrol. Faza cu "si-a pierdut abilitatea" e doar o interpretare si nu neparat un fapt. Ce abilitate sa ai cand Dz l-a facut pe om fara aripi? Pasarea fara aripi nu mai e pasare. Asa am putea spune si ca omul e o maimuta cu creierul mai mare peirzand neabilitatea maimutelor?
Au disparut acum 65 de milioane de ani, din ultima mea verificare 400 de milioane este un numar mai mare decat 65 de milioane. Deci oasele au rezistat in anumte conditii ce le-au permis conservarea si rezistenta lor la testul timpului.
Acum da-mi dovada ta!
Tu nu prezinti dovezi ci doar interpretari. Asa cum biblia e interpretata in diferite moduri la fel si natura e interpretata in diferite moduri. Tu interpretezi natura diferit de mine. Atata tot. Nu poti pretinde ca interpretarea ta e cea corecta.
Ok, atunci interpreteaza tu informatiile. Cum a fost posibil sa reapara acea pasare disparuta de zeci de mii de ani, cum au aparut zacamintele si dinozaurii?
Dz a facut si a dres. Dz este descries in biblie ca o entitate invizibila omului. Duhul sfant al lui Dz este mijlocul prin care Dz interactioneaza cu materia. Duhul sfant are nivele de energie sub constanta Planck si de aceea nu poate fi detectat. Insa se pot vedea efectele.
Isus a prezis ca inainte de Armaghedon vor fi si epidemii ceea ce vedem ca se implineste cu acest coronavirus.
Duhul sfant e mai mult in materia neagra. Cand evreii se inchinau aparea un nor intunecat unde nu puteau respira fiind ca vidul dar care absorbea lumina din jur. Din acel vid intunecat aparea o lumina deasupra celor doi heruvimi din chivot. Noaptea vedem mult intuneric. Intunericul este absenta luminii materiale. Intunericul este duhul sfant al lui Dz care scalda tot universul material. Dincolo de acest intuneric sau dincolo de universal material invaluit in intuneric este foarte multa lumina si acolo locuieste Dz.
Asemanarile interspecii indica spre un creator comun adica Dz care spune ca este singurul Dz adevarat. Restul dumnezeilor sunt mai mici decat El in putere.
Sa zicem ca exista Dumnezeu si ca ai dreptate cu asta. Dar epidemii au mai fost si mult mai grave decat acest virus, acest virus nu va putea omora nici 10% din populatia planetei si deja s-a gasit un antidot, este in faza de testare. Te rog, hai sa incetam cu discutia asta ca nu ajungem nicaieri, stiu din experienta. La finalul discutiei tu o vei tine pe a ta ca exista Dumnezeu, ceea ce nu este rau, si eu o voi tine pe a mea, 'om trai si 'om vedea. Dar crezi ca exista un armaggedon iti spun ca nu este acum.
Armaghedonul descris in cartea biblica Apocalipsa va veni. In Apocalipsa se vorbeste despre poluare care nu era inainte. Apocalipsa 11:8. Acum biosfera este amenintata de poluare.
2 Petru 3:4: "Şi vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Că de când au adormit părinţii, toate aşa rămân, ca de la începutul făpturii. " Tu esti unul dintre ei care spune: cutremure si epidemii au fost si prin 1300 cu ciuma si alte perioade.
2 Petru 3:7: "Iar cerurile de acum şi pământul sunt ţinute prin acelaşi cuvânt şi păstrate pentru focul din ziua judecăţii şi a pieirii oamenilor necredincioşi."
Faza cu poluarea este noua pentru omenire, U.E. a luat deja masuri drastice si vor lua in continuarea. Poluarea este cauzata in mare parte de catre China, America si Africa unde nu exista legi si organisme pentru protejarea mediului, astfel compani mari profita de pe urma lor. Dar ca vom muri de catre un virus de genul asta este exclus si in viitorul apropiat acest lucru va deveni imposibil. Nanoingineria va putea, cred eu, sa rezolve astfel de probleme cu usurinta.
Apocalipsa 11:8b: "... să pierzi pe cei ce prăpădesc pământul." Conditiile de viata de pe pamant nu au fost nicicand mai amenintate de om decat in prezent.
Cum interpretezi tu asta, ca eu nu o inteleg cu exactitate?
Care asta?
"...să pierzi pe cei ce prăpădesc pământul." - asta.
Apocalipsa este o carte profetica scrisa cam prin 98 e.n. Perioada acoperita de profetii este de mii, milioane de ani si chiar miliarde si vesnic. S-a ajuns la inrautatirea conditiilor de pe pamant. Industrializarea este o masura a omului pentru a mentine populatia in crestere. La fel si tehnologia. Industrializarea a condus la poluare. Cei care doresc sa ajunga la conducerea lumii isi asuma toate aceste masuri si sunt raspunzatori de acestea.
Industrializarea si tehnologia cica sunt pentru imbunatatirea conditiilor de trai insa principalul lor motiv este tinerea pasului cu populatia in crestere si acoperirea nevoilor de baza ale omenirii.
Daca Dz ar fi condus lumea nu s-ar fi ajuns la suprapopulare si la nevoia de tehnologie, industrializare care polueaza.
Omul a respins guvernarea lui Dz si de aceea suferim.
In regula, eu nu cred ca o sa se ajunga la acel nivel, U.E. a luat deja masuri si ia in continuare masuri mai ramane sa vedem daca si S.U.A. va lua curand, si nu peste 30 de ani asa cum spunea. Si sa nu uitam de China, un alt mare poluator, Africa este exploatata tot de companiile mari care vor sa faca profit cat mai mare.
Masurile despre care vorbesti sunt de forma. Fabricarea unei baterii pentru o masina electrica polueaza cat o masina pe benzina care merge 8 ani.
Din pacate toata omenirea e angajata pe un curs care nu poate fi franat sau stopat. Cum ai spus si tu, incercarile eventual conspirationiste de a reduce populatia printr-un virus fabricat in laborator este imposibila.
Evident ca nu poate fi franat, tehnologia nu poate fi oprita. Gandeste-te la tehnologie ca la o sursa de putere, daca China o detine, noi europenii de ce sa nu? Astfel mergem inainte si depinde de noi in ce mod vom folosi tehnologia si cum vom actiona cu privire la acesti giganti, aceste companii, care nu fac altceva mai bun decat sa se gandeasca la propriul profit si sa ignore complet oamenii si mediul.
Lucrul asta cu omul pacatos e din nou un lucru anormal. Copiii nascuti bolnavi nu au pacate. Apoi sa zic ca pacatele parintilor se transmit copiilor e iarasi o judecata stramba, adica daca tatal unui copil face ceva rau, copilul nenascut are vina ca tatal lui a facut ceva inainte ca el sa se nasca? E o judecata stramba, gen mafioto-terorist, de genul razbunare prin atacarea unor persoane nevinovate, copii in cazul de fata. Dar nu e de mirare, caci asta e spiritul bibliei, pedepsirea omului nevinovat Iisus pentru faptele altora, acceptarea jertfei unui nevinovat pentru "iertarea" pacatelor altora si asa mai departe. Avem si culpabilizare colectiva: "nimeni nu e curat, toti sunt pacatosi intr-un fel sau altul". Din tot ce e in biblie razbate nedreptatea, dubla masura, judecatile strambe. Nu e usor de trecut cu vederea lucrurile incorecte din biblie. Imbracarea nedreptatii in mantia "iubirii" creatorului fata de creatia sa nu poate ascunde uratenia creatorului din carte. Noroc ca e doar o poveste, altfel, daca ar fi existat un astfel de creator cu o judecata asa de stramba, nu cred ca mai existau oameni pe pamant.
E o limita pe care omul nu o poate depasi fara sa polueze in timp ce fabrica tot felul de chestii avansate tehnologic.
Ba da, o poate depasii. Tocmai ce am spus ca Europa deja face asta, U.E. Au spus ca pana in 2030 nu vom mai folosi ambalaje din plastic pentru produsele de consum, au calculat si au ajuns la concluzia ca sunt prea multi bani folositi pentru strangerea deseurilor din ape, asa ca vor renunta la plastic. Vom putea face asta in curand, trebuie ca toata lumea sa vrea, sa constientizeze pericolul, asa functioneaza democratia.
Pacatul e ca o boala mostenita genetic. E o deficienta mostenita. Cand Adam si Eva au conceput primul copil organele lor de reproducere nu functionau corect 100%. Din momentul pacatului au inceput sa se degradeze. In plus pacatul a constat intr-o minciuna ce a fost supusa probei mii de ani si anume ca "omul nu va muri sau nu se va degrada daca nu asculta de Dz".
Treaba cu ambalajele din plastic nu poate fi respectata. Au aparut ambalaje, pungi cu eticheta eco dar tot din plastic cica biodegradabil. Minciuni.
Avem deci un Dz bun si atotputernic care poate sa ajute copilul bolnav, dar nu o face, il lasa sa moara sau sa sufere un anumit timp. Aici se vede bunatatea, puterea si iubirea lui Dz. Poate face bine si nu face.
Ok, de ce spui ca-s minciuni? Dureaza foarte putin timp pana se degradeaza, fata de ambalajul din plastic care poate dura zeci de ani.
Nu ajuta pentru ca si un nou nascut se gandeste sa pacatuiasca desi inca nu poate vorbi. Daca e nenascut depinde de starea de sanatate a mamei si de pacatele ei.
Daca se degradeaza mai repede polueaza mai repede apa si solul. Adica mai rau.
Avem deci un Dz care stie totul dinainte si prin urmare asa a stiut dinainte si ce va face Adam si Eva, deci cu buna stiinta a facut tot ce a facut ca mai apoi sa aiba pe cine sa faca pacatos, sa aiba pe cine sa se razbune, sa aiba pe cine sa nu ajute. E un DZ rau, care stie ca face un lucru rau adica creatia sa pacatoasa. Nu e in stare sa faca direct un lucru bun, face un lucru pacatos pe care se razbuna, lasand acel lucru in suferinta. Exact asa cum am dat exemplul cu copilul. Dau copilului droguri, apoi il cert si il bat din cauza ca umbla cu droguri. E judecata stramba care razbate la orice pas din Biblie.
In realitate Biblia e scrisa de oameni pentru oameni si nu are nici o legatura cu o divinitate. E o fantezie de prost gust care iti lasa un gust amar.
Asta n-o stiam, unde ai citit asta?
Nu am citit nicaieri. Se poate intelege de la sine. Biodegradabil adica se amesteca mai usor si mai repede cu solul si apa sau poate fi mancat mai usor de bacterii, ciuperci microscopice. Plastic biodegradabil tot plastic e.
Vrei sa spui droguri sau mere. Dar Adam putea manca mere din multi alti pomi neinterzisi. Biblia e prea inteligent scrisa ca sa o punem doar pe seama omului. O carte in care au crezut oamenii 2000 de ani e prea inteligent scrisa ca sa poata fi doar opera omului. Vorbim de secolul 21 cand biblia e inca cea mai raspandita carte in lume si pe internet.
Da, am gasit un articol mai detaliat. Oricum exista solutii, trebuie doar sa luam la cunostinta si sa votam in consecinta.
Cica e un smecher la Iasi care a inventat motor electric cu hidrogen dar omite sa spuna de unde provine hidrogenul. Apa dulce e tot mai putina. Apa de mare mai are si multe saruri. Ii este mai usor sa extraga hidrogen din apa dulce. Planeta pamant are nevoie de fiecare molecula de apa pentru conditii perfecte de viata. Dz a calculate cu precizie. O molecula de apa in minus din care s-a extras hidrogenul inseamna un efect de sera mai slab.
Deci inca mai crezi ca ne ducem dracului ca specie ?
Acel pom a fost tot opera lui Dz, care stia dinainte inca de a-i face pe Adam si Eva ce se va intampla, deci Dz e vinovat. Biblia e scrisa cu o logica stramba, de oameni care au dat dovada doar de viclenie, care au imbracat lucrurile false in haina adevarului, folosind diverse procedee de inducere in eroare cum ar fi sofismele si generalizarile facute invers, adica un caz particular da regula si taoate celelalte cazuri constituie exceptia. Biblia e ca un fel de virus psihologic care duce omul in eroare.
Dz stia ca omul e posibil sa nu asculte si in marea lui iubire a facut pe om fara suflet nemuritor si dupa ce moare nu mai simte durere.
Asa cum Dz poate ajuta omul acum si nu o face, tot asa cu iubirea si puterea lui nelimitata va ajuta omul si dupa moarte.
Biblia a fost scrisa de oameni cu stiinta putina, dar viclenie multa. Biblia reuseste sa exploateze cu succes superficialitatea si naivitatea omului. Un om de stiinta incearca sa gaseasca solutii, explicatii verificabile si face in felul asta o munca utila. Un autor de biblie, incearca sa acopere lipsa de cunoastere si de corespondenta dintre Biblie si realitate prin rationamente false si prin invocarea existentei unei "divinitati" si avietii de dupa moarte, deci se foloseste de lucruri inventate neverificabile pentru a da greutate fanteziilor din biblie. In felul asta, autorul Bibliei face un deserviciu omului, indicandu-i cu buna stiinta o cale gresita.
Da. Doar Dz poate sa ne salveze. Dar ne mai lasa sa incercam propriile solutii.
Uite, este ok sa crezi in Dumnezeu, nu ma intelege gresit acum. Incearca sa nu ai incredere oarba, asta-i tot, vad ca ai mai citit si studiile recente si esti la curent cu ele, ma bucur sa vad asta.
Savantii se contrazic, dar nu pe naivitati. Una e sa te contrazici in urma unor cercetari si alta e sa te contrazici pe fantezii lipsite total de logica.
Dar daca tot sunt savanți, si au ajuns așa in urma dovezilor rezultate din cercetări, de ce se mai contrazic? In cazul acesta nu toți sunt savanți. Si ma întreb, care sunt savanți si care nu? Pana la urma are dreptate Biblia. Pe nedrept sunt numiți așa.
Unde vezi tu lipsa totala de logica referitor la credinta in Dz?
Totul e ca o poveste. Explicatii fanteziste la tot pasul. Cum as putea crede in niste aberatii. Dz e doar o inventie fara sens si fara logica. El face tot, el testeaza, el e puternic, el stie tot, el ajuta, el pedepseste, el centreaza el da cu capul. Daca ar fi adevarate povestile ar fi pesonaj de o ipocrizie, un cinism si o rautate greu de egalat.
Adica el face greseala si noi suntem responsabili de greselile lui? Vai de capul lui de personaj stramb. El ne da in dotare organe de reproducere si dupa aceea zice ca de ce le folosim. E ca si cum ii dau copilului droguri in ghiozdan si il trimit la scoala si dupa aceea il bat ca de ce umbla cu droguri Apoi spune ca el e drept si noi pacatosi si face un copil cu fiica lui Maria, il lasa de izbeliste si pe el si pe fiul lui, apoi spune ca pedepsirea fiului lui echivaleaza cu iertarea pacatelor noastre E ca si cand trimit un nevinovat sa faca inchisoare si spun ca asta ii absolva de vina pe cei vinovati - e o judecata foarte stramba similara cu judecata acelora care produc atentate si rapiri, care atenteaza la viata unor oameni nevinovati pentru a-si implini "scopurile". Ce apreciere pot avea pentru o carte de povesti care in pofida evidentei incearca sa imbrace in haina corectitudinii fapte carte sunt fara discutie reprobabile.
Mai gandeste-te
Tu te incurci in explicatii cand profetii biblice sunt in desfasurare.
Daca cineva imi arata un obiect negru si imi spune ca e alb, are sanse 0 sa il cred ce spune.
Tu spui ca e alb.
Un Dz daca ar exista si ar avea minunatele calitati de bunatate, iubire, putere etc. intra in contradictie cu realitatea si cu faptele. Ce calitate are un personaj care poate sa ajute si nu o face? Ce asteptari sa vem de la un asemenea personaj? 0 asteptari. Profetiile biblice au valoare 0. Nu sunt nici reale, nici in desfasurare. Cel mult sunt in lucru.
Judeca si tu normal.
Numai normal pot judeca. N-am cum accepta judecatile strambe.
inflicted întreabă:
anonim_4396 întreabă: