| Exilee a întrebat:

Ce poarere aveti despre scrierile apocrife?
http://apocrife.ro/cartea-lui-adam-si-evei/

Ceea ce mi-a dat mie de gandit a fost urmatorul lucru: Presupunand ca asa s-a intamplat, aceasta carte este oare credibila d.t.p.d.v?

"Si cand s-a apropiat timpul ca ea sa nasca, ea a inceput sa aiba dureri, si ea a plans tare catre Domnul si a spus: "Fie-ti mila de mine, o, Doamne, ajuta-ma." Si ea nu a fost auzita si mila lui Dumnezeu nu a inconjurat-o.

Si ea si-a spus :" Cine ii va spune domnului meu Adam? Va implor, luminatori ai cerurilor, in timp ce va intoarceti spre est, purtati un mesaj catre domnul meu Adam".

Dar in acel ceas Adam a spus: " Plangerea Evei a ajuns la mine. Poate ca inca o data sarpele s-a luptat cu ea.""

Intrebare:Daca Adam si Eva nu erau impreuna si erau situati la foarte mare distanta, CUM "a auzit el plangerea Evei"? De ce este considerata apocrifa?

4 răspunsuri:
| Exilee explică:

Structura "Dar in acel ceas Adam a spus" mi-a dat ceva dubii.

Adica de cand a inceput Eva sa strige dinpricina duererilor nasterii, atunci a inceput si Adam sa le perceapa? In aceeasi clipa? La o distanta mare? CUM E POSIBIL? Dar nu se mentioneaza cum ca ingerii i-au vestit EXACT CLIPA CAND ERA PE CALE SA NASCA si CAND A INCEPUT SA STRIGE.

| steve91 a răspuns:

Scrierile necanonice sunt acele scrieri despre care Traditia Bisericii crestine sau cea mozaica au considerat ca nu sunt normative pentru credinta crestina, respectiv mozaica. Cu alte cuvinte, aceste scrieri sunt irelevante dpdv al credintei, putand prezenta, la o adica, un interes literar... Eu cred ca nu are rost sa-ti pierzi timpul cu ele.

| Exilee explică (pentru steve91):

Multumesc.

| RAY a răspuns:

Evrei aveau multe basme nu stu, n-am auzit de asemenea basme