| AvalohAlyn a întrebat:

Ce rol are religia creștină și ce rol a avut în societate și istorie de-a lungul timpului?
Eu cred că una buna adică un impact pozitiv pentru că religia ne învață să fim mai buni, iubitori și să ajutăm pe alții.Nu cred că religia sau Iisus în sine ne învață și ne-a învățat ceva de rău din contra numai de bine..atunci ce tot zic unii că religia e nociva? Are un rol pozitiv în societate și în conștiința oamenilor. Iisus Hristos a fost un om de bine nu de rău și la fel și învățătura lui.

3 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

A avut si are rolul de prostire a naivilor creduli si nestiutori, se opune stiintei, adevarului, realitatii si ratiunii, se bazeaza pe superstitii, pe dogme si pe povesti primitive, fanteziste, puerile si absurde, deci a avut si are un rol negativ. Primitivismul, nestiinta si neadevarul nu vor putea fi niciodata considerate lucruri pozitive si in folosul omului.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Este foarte adevărat ce zici. Dar oamenii care au interpretat Biblia greșit au dus la multe atrocități:
-Inchiziția este notorie pentru torturarea presupușilor "eretici" pentru a obține mărturisiri false, toate astea deoarece ereticilor li se confisca proprietatea și averea, care treceau în mâinile Bisericii. Printre cele mai faimoase victime ale Inchiziții se numărau Jacques de Molay și Galileo Galilei.
-Masacrarea tuturor evreilor și musulmanilor din Ierusalim în anul 1099, imediat ce orașul a fost asediat.
-Interzicerea și cenzurarea mai multor opere literare și științifice atât din Antichitate cât și din vremurile contemporane cenzurii Bisericii (așa-numita "Index librorum prohibitorium" care a inclus, printre altele, scrierile lui Pascal, Rousseau, Decartes, Voltaire, Kant, Victor Hugo, Rabelais, Swift sau Galilei).

| doctorandus a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Dacă Biblia ar fi avut un mesaj clar și univoc, ar fi fost la fel de populară precum Critica Rațiunii Pure.