Pentru boli mergi la medic, nu la popa. Si te rogi cand iti mai ramane timp liber.
Nu e adevărat. Trebuie sa ne rugam mereu. Dacă lăsăm rugăciunea "daca mai avem timp liber" tot când "o să aibă timp liber" ne va ajuta și Dumnezeu. Te poți ruga lui Dumnezeu în gândul tău și atunci când muncești.
Eu nu ți-am zis că ai o problema. Dar dacă nu te rogi lui Dumnezeu vei avea.
Te poti ruga si cand dai laba? Intreb pentru un prieten.
Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila fantezista si absurda, scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Daca ar exista, atunci bunatatea, corectitudinea, puterea si iubirea lui ar insemna uramatoarele fapte reale si verificabile:
De atata iubire si putere e invizibil, surd, orb si mut, a facut purici, paduchi, viermi, capuse, plosnite si tantari pentru binele omului evident, apoi se ocupa cu minuni inchipuite si lasa oamenii pe care ii iubeste in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame, de sete, in accidente si in razboaie.
Deci ca sa te scape zeul x de boala trebuie sa mergi la doctor, daca vrei sa-ti mearga masina ii pui benzina/motorina si o duci la reparat si asa mai departe, iar daca vrei sa pierzi timpul si sa iti faci sperante false te rogi la zeul x sau la zana maseluta.
Pai știi de ce a făcut și păduchii, puricii etc? Pentru că oamenii sunt răi.
Nu merge asa. Tot el a facut si oamenii, deci el i-a facut rai si el e vinovat pentru ca oamenii sunt rai, iar paduchii, puricii etc. nu fac omul mai bun. Deci daca faci omul rau dupa care mai faci si purici si paduchi atunci esti ca un individ slab la minte care nu stie sa faca un scaun bun din lemn si dupa ce il face gresit ii da foc sau il taie cu toporul. Daca asa e zeul x, atunci nu are nimeni nevoie de el, pentru ca nu e in stare sa faca lucruri bune si nici sa-si repare greselile.
Pentru investigatii sau tratamente te duci la un medic specialist, nu te rogi la un personaj fictiv care a luat nastere odata cu revolutia cognitiva pentru ca grupurile de indivizi de peste 150 la numar sa poata fi sustenabile fara a se destrama.
Daca urmeaza sa faci cancer, poti fi si papa de la Roma si tot il vei face pentru ca e inevitabil daca nu faci nimic ca sa-l previ. Imi pare rau pentru tine si alte cateva milioane care gandesc ca tine... sunteti blocati mental acum mii de ani si poate doar o interventie pe creier va mai poate readuce gandirea la realitate.
Înainte era simplu, te duceai la preot și el îți spunea dacă ești sau nu necurat pe baza semnelor, dar acum mergi din doctor in doctor si primesti un diagnostic greşit.
Nu toți oamenii sunt răi, ci doar cei bolnavi psihic, urâți(unii), needucati și care au fost abuzați de copii mici.
Și eu am fost rea, dar prin educație am devenit buna.
Asa este. Omul poate fi rau indiferent de cum arata, indiferent daca e sănătos sau bolnav. Comportamentul omului depinde de ce are el în codul genetic și de cum e educat. Codul genetic e important. Un leu sau un pitbull nu va fi niciodată un animal de companie care sa ofere siguranță celui care sta lângă el. Apoi educația la fel contează. Omul face ce e învățat sa facă.
Nu, în general oamenii frumoși sunt fericiți, prin urmare nu pot fi răi decât dacă sunt needucați sau suferă de o boală mintală.
Chiar și cei sănătoși nu pot fi răi, decât dacă sunt needucați sau urati, desi uratenia nu denota a sanatate.
Exista o legatura intre uratenie (si aici include si asimetria fetei) si boala, dar prefer sa nu comentez.
"Codul genetic e important."
Încă nu știm nimic despre asta, adică dacă bolile mintale sunt moștenite genetic, pentru că dacă am ști anxietatea mea era deja detectată acolo.
Codul genetic determina comportamentul. Orice vietuitoare e determinata in mod unic de codul genetic. Diferenta dintre un om si o gaina e codul genetic. Diferenta dintre 2 oameni e codul genetic si educatia. Omul poate fi rau chiar daca e fericit si chiar daca e frumos si poate fi bun chiar daca e nefericit.
Sunt si boli mostenite si boli care nu sunt mostenite, dar comportamentul omului e determinat de toate la un loc.
Care este argumentul pentru „codul genetic determină comportamentul" rau?
Din câte știu, codul genetic determină alte lucruri, precum culoarea ochilor, pielea, înălțimea, dar nu comportamentul rau.
"Omul poate fi rau chiar daca e fericit si chiar daca e frumos si poate fi bun chiar daca e nefericit."
Nu am spus nimic despre fericire, pentru că există fericire în rău, de exemplu, dacă ai fi sociopat sau psihopat, în schimb am spus frumusețe, care denotă și sănătate, dar cu condiția ca bărbatul din caz să fie nu numai frumos, dar și educat și fără nicio boală mintală.
Comportamentul oricarei vietuitoare e determinat si genetic si prin invatare, deci si omul nu face exceptie.
Selectia naturala determina ce e bine si ce e rau si rezultatul e transpus in codul genetic.
Orice vietuitoare face unelele lucruri fara a le fi invatat de undeva. Acolo isi spune cuvantul codul genetic. O pasare isi face cuib fara sa o invete cineva, canta intr-un anume fel fara sa o invete cineva. Aceea e partea de comportament de care codul genetic e responsabil.
Anumite animale sunt mai agresive, altele nu si iarasi e meritul codului genetic pentru acest lucru. Cum scrie natura codul genetic fara a avea nevoie interventie divina, fara vointa, fara ratiune, fara inteligenta? Codul genetic se modifica prin reproducere si ca urmare a mutatiilor generate de mediu, deci exista o varietate de coduri genetice. Cum alege natura codul genetic bun? Selectia naturala are loc tot timpul si inseamna ca vietuitoarele care nu se adapteaza mediului, care nu traiesc si care nu se inmultesc dispar si o data cu ele codul genetic "defect". Raman sa traiasca vietuitoarele care se adapteaza la mediu, care traiesc si se inmultesc, care strang resurse pentru ele si pentru urmasii lor. Deci in codul genetic obtinut prin selectie naturala e continut comportamentul de baza al omului: sa sranga resurse, sa stie ce e bine si ce e rau, sa fie inteligent, sa aiba placeri pentru sex ca sa se reproduca, iubire, sentimente, grija ("iubirea") pentru urmasi. Totul isi are originea in selectia naturala. Omul avand in plus memorie si puterea de a face rationamente, combina instinctele primare cu rezultatul rationamentului si actioneaza in consecinta. Deci in mod normal si codul genetic influenteaza comportamentul omului. Iubirea nu e rationala. Isi are originea in codul genetic. Comportamentul violent, la fel poate fi inscris in codul genetic.
Gelozia e inscrisa in codul genetic. Omul e gelos pentru a-si transmite genele lui mai departe. Cei care nu au facut lucrul asta, nu si-au transmis genele mai departe si asa dispare omul care nu e gelos. Omul care nu e violent, nu se impune in fata celorlalti si nu isi mai transmite genele mai departe, deci in codul genetic exista inscrise violenta, gelozia, iubirea, placerea, neplacerea, viclenia, hotia, inteligenta. Asa se vede si la animale, cum ar fi cainii. Omul prin selectie artificiala a obtinut diverse rase de caini cu comportamente diferite. Deci nu se poate spune ca nu e in codul genetic o buna parte din comportamentul omului si totul e rezultatul selectiei naturale care e ceva ce se intampla oricum.
Asa cum codul genetic determina culoarea ochilor, forma ochilor, tot asa determina structura creierului si modul in care reactioneaza la mediu. Desi nu se vede la suprafata, in creier diferentele genetice exista, deci exista si modul de reactie si de comportament in anumite conditii. De aceea mama isi iubeste copilul, de aceea sotul e gelos, de aceea omul poate fi violent, hot, mincinos, rau, bun. Deci de asta zic ca modul in care se comporta un individ are si o componenta genetica in afara de cea dobandita prin invatare.
Oamenii in general refuza ideea ca au comportamentul determinat si genetic si le place sa se considere toti egali, dar realitatea e ca unii oameni au un comportament violent determinat genetic.
De asta avem si oameni mai inteligenti, si oameni mai putin inteligenti, oameni cu inclinatii spre desen, muzica, literatura,... si totul e genetic. Codul genetic da anumite caracteristici creierului.
De ce se refuza recunoasterea determinarii genetice a comportamentului? Pentru ca lucrul asta ar putea determina o discriminare intre oameni, o impartire in oameni buni si oameni rai pe baza codului genetic si nu se doreste asa ceva.
"Orice vietuitoare face unelele lucruri fara a le fi invatat de undeva. Acolo isi spune cuvantul codul genetic. O pasare isi face cuib fara sa o invete cineva, canta intr-un anume fel fara sa o invete cineva. Aceea e partea de comportament de care codul genetic e responsabil."
Nu m-am referit la comportamentul general al oricărei ființe vii pentru a se adapta conditiilor, cel lăsat de cod în natură, ci la cel dat peste cap, anormal, unde nu se poate adapta conditiilor de mediu.
De exemplu, nu toate păsările din aceeași specie sunt inteligente, veți găsi una mai inteligentă decât alta, dar nu mai inteligentă decât ii permite codul genetic al acelei specii.
"Anumite animale sunt mai agresive, altele nu si iarasi e meritul codului genetic pentru acest lucru."
Dacă comportamentul rău ar fi marcat în cod, asta ar însemna că comportamentul nu s-ar schimba nici după educație sau daca s-ar schimba s-ar forma un nou cod in ADN, dar acest lucru nu cred ca s-a întâmplat.
Doar faptul că există o diversitate în comportament ar trebui să ne facă să gândim.(ex animale f bune, bune, bune si rele, rele si f rele)
Undeva, odată a apărut o greșeală în cod.
Cum putem afla care e comportamentul normal lasat de cod?
După părerea mea, comportamentul normal lăsat de cod ar trebui să fie cel în care denota bine și nu rău, ca in exemplul pe care vi l-am dat cu inteligenta pasarii aceleia, dacă este rău nu se va adapta mediului si va muri.
În orice caz, cred că fiecare specie va avea la un moment dat parte de un accident biochimic in timpul pubertatii, când hormonii încep să înnebunească.
"Cum alege natura codul genetic bun? Selectia naturala are loc tot timpul si inseamna ca vietuitoarele care nu se adapteaza mediului, care nu traiesc si care nu se inmultesc dispar si o data cu ele codul genetic "defect".
Cred că o specie dispare pentru că nu se înmulțeste sau sunt vanate de pradatori, nu pentru că specia e rea.
"Omul avand in plus memorie si puterea de a face rationamente, combina instinctele primare cu rezultatul rationamentului si actioneaza in consecinta."
Dacă te referi prin „instinctele primare" la rău, atunci mă tem că nu, pentru că nu toate ființele au acest „instinct primar", deoarece unele se nasc fără răutate.
Există ucigași în serie cu diplome, așa că educația nu i-a ajutat deloc pe acei oameni, deoarece instinctul lor primar a fost rău de la inceput cu si fara educatie.
După mine, aș găsi-o astfel: 10% sunt ființe f rele, 30% rele și restul procentului de bune și f bune, iar binele și f binele ajung să combine educația cu instinctul lor primar.
"Iubirea nu e rationala. Isi are originea in codul genetic"
Nu e, dar nici rea nu e, ca de n-ar fi toate fiintele ar muri si nu ar mai ramane nimeni.
"Comportamentul violent, la fel poate fi inscris in codul genetic."
Acel "poate" vreau sa il caut mai mult.
"Gelozia e inscrisa in codul genetic. Omul e gelos pentru a-si transmite genele lui mai departe. Cei care nu au facut lucrul asta, nu si-au transmis genele mai departe si asa dispare omul care nu e gelos"
Dar gelozia vine din ura si iubire, un echilibru lasat de natura, pe cand ura fara iubire nu e echilibru si nu e lasata de natura.
"Omul care nu e violent, nu se impune in fata celorlalti si nu isi mai transmite genele mai departe"
Omul violent e intotdeauna dispretuit de societate si urat, deci nu are de ce sa il ajute natura sa isi mai transmita genele.
La fel e si in cazul cainilor.
"Dacă comportamentul rău ar fi marcat în cod, asta ar însemna că comportamentul nu s-ar schimba nici după educație sau daca s-ar schimba s-ar forma un nou cod in ADN, dar acest lucru nu cred ca s-a întâmplat."
Codul genetic nu se mai modifica in acea persoana daca invata ceva. Codul genetic ramane acela cu care s-a nascut si il transmite mai departe asa cum e, cu tot cu defecte. Codul genetic se schimba doar prin reproducere pentru ca se combina cu alt cod si prin mutatii suferite in urma interactiunii cu mediul, adica radiatii, substante chimice, iar aceste mutatii au datorate mediului au loc in celulele destinate reproducerii, nu in tot corpul parintilor, iar rezultatul reproducerii e modificat fata de normal. De aici apar mutatiile si variatia codului genetic apoi selectia naturala selecteaza ce e bun si ce e rau.
Comportamentul e dat si de educatie si de codul genetic. Un tigru care e crescut de cineva, are un comportament putin mai bland fata de acela care l-a crescut si nu il omoara din prima, deci educatia modifica comportamentul, dar sunt momente cand predomina comportamentul genetic. Asa e si la om. Daca e criminal din punct de vedere genetic, educatia il mai domoleste, dar vine un moment cand face ce face si tigrul.
Omul violent are mai multe calitati in afara de violenta si isi mascheaza violenta, o foloseste rational si asa ajunge sa transmita gena responsabila de violenta.
Asa cum se vad diferentele din infatisarea omului si sunt specifice unui cod genetic, tot asa e si structura creierului specifica unui anumit cod genetic. E greu de cunoscut codul genetic. Inca nu se stie exact ce efecte are fiecare bucata de cod. Cand va ajunge omul sa stie exact instructiunile din codul genetic atunci va putea crea multe vietuitoare care n-au existat niciodata. Eu nu cred ca se va ajunge la un asemenea grad de cunoastere, dar nu se stie niciodata.
Este ironic faptul că, nu în zadar, mă numesc anxioasa, pentru că această boală face ființele predispuse la un anumit comportament, și surpriză, nu se știe exact ce declanseaza anxietatea.
"Comportamentul e dat si de educatie si de codul genetic. Un tigru care e crescut de cineva, are un comportament putin mai bland fata de acela care l-a crescut si nu il omoara din prima, deci educatia modifica comportamentul, dar sunt momente cand predomina comportamentul genetic."
Nu educația schimbă comportamentul unui animal, ci dragostea, dar și cu dragoste un animal rău genetic va ramane rău, poate nu cu stapanul care l-a iubit, dar cu un străin da.
Apoi, există animale pe care nici măcar nu le poți crește cu dragoste (probabil)
Există animale care au fost rele până la o anumită vârstă și de la o vârstă s-au îmbunătățit și invers, sau oameni răi până la o anumită vârstă și când au avut un accident cerebral s-au îmbunătățit si invers.
Unde este gena sau educația aici?
Nu o vad.
"Daca e criminal din punct de vedere genetic, educatia il mai domoleste, dar vine un moment cand face ce face si tigrul."
Așa cum am spus, nu cred că gena joacă un rol atunci când vine vorba de comportamentul rău al unei persoane, în schimb, cred că comportamentul rău se datorează unui dezechilibru chimic din creier, iar anxietatea ar trebui să fie cauza.
anonim_4396 întreabă: