Aici nu mai e voia lui, dupa fapte si raspata. Ceea ce alegi constient in inima ta aia te va canaliza catre iad sau rai. Omul are inclinatie spre rau, dar constiinta te indruma, dar daca tu continui cu raul, acoperi constiinta cu raul si greu mai iesi din el.
Nu e după vrut. Nu cred că înțelegi ce e iadul și raiul. Pe lângă niște locuri spirituale sunt de asemenea în mare măsură stări sufletești caracterizate prin 2 direcții în care se îndreaptă sufletul: progresiv spre bunătate, despătimire, pocăință sau regresiv spre împătimire.
Un suflet nu poate sta pe loc din punctul asta de vedere. Ori se despătimește ori se împătimește. Sufletul împătimit ajunge în iad, iar cel despătimit în rai.
Iadul și raiul reprezintă cum îl percepe sufletul pe Dumnezeu.
Cel mai probabil vor ajunge fantome care îi vor bântui pe cei dragi, da de ce întrebi?
Nu cred că vei merge undeva, când mori ai murit.Ce înseamnă a murit? Contează felul cum ați trăiești viața pe acest pământ, daca asculți de poruncile Domnului Isus, la revenirea Domnului Isus te va învia pentru viața veșnică!
Din perspectiva multor religii și tradiții spirituale, există un concept numit "starea intermediară" sau "locul intermediar", care este considerat a fi un loc în care sufletul uman poate ajunge după moarte înainte de a ajunge într-unul dintre cele două locuri finale - Rai sau Iad. Această stare intermediară poate fi, de asemenea, numită purgatoriu sau lumea spiritelor.
Există diferențe semnificative în concepția despre ce se întâmplă cu sufletul uman după moarte în diverse tradiții religioase și spirituale. Unele credințe afirmă că sufletul uman va fi judecat în fața lui Dumnezeu și va fi trimis într-unul dintre cele două locuri, în funcție de faptele sale din viață. Altele susțin că sufletul uman se va reîncarna într-un alt corp sau va fi absorbit într-un fel de energie divină universală.
În cele din urmă, este dificil să se determine cu exactitate ce se va întâmpla cu un om care nu vrea să meargă nici în Rai nici în Iad, deoarece acest lucru depinde de credința și perspectiva individuală a fiecărei persoane.