| Andreeaioan115 a întrebat:

Ce semnificatie are maica? Cea mai importanta

11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"maica" fiind ce/cine?

| Andreeaioan115 explică (pentru sierra1):

Maica,poate fi mama?

| sierra1 a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Sau maica precista, deci?

| Andreeaioan115 explică (pentru sierra1):

Dar ce semnificatie are maica doar? fara precista

| sierra1 a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Poate te referi la "mama dracului, maica dracului" cum spunea cineva

| Holiday a răspuns:

MÁICĂ, maici, s. f. I. 1. (Pop.) Mamă. ◊ Maica Domnului (sau Precista) = mama lui Isus Hristos. ♦ Termen de politețe folosit pentru a vorbi cu (sau despre) o femeie (mai) în vârstă; termen afectiv cu care o femeie se adresează copiilor ei sau unei persoane mai tinere. 2. Călugăriță; termen cu care cineva se adresează unei călugărițe. II. Fig. (Pop.) Izvor, cauză, origine. – Din bg., sb. majka.

Cel mai folosit e sensul de "mama", mai ales in expresiile "maica-mea, -ta, -sa.

| xerxes1 a răspuns:

Ar trebui intrebati cei care au inventat-o primii.
Crestinii doar au furat conceptul.

| Mircea08 a răspuns (pentru sierra1):

Cuvantul "precista" nu exista in Evanghelie - dati-mi un verset in care este cuvantul "precista".
Maica = mama, iar asta este valabil pentru toate mamele din lume

| sierra1 a răspuns (pentru Mircea08):

Nu mă interesează dacă este sau nu in evanghelie - important e că se găsește in DEX

| Mircea08 a răspuns (pentru sierra1):

In DEX se gaseste deoarece oamenii folosesc si cuvinte inventate de ei, iar DEX explica toate cuvintele care exista. Ceea ce lumea stie despre Sfanta Maria stie din Evanghelie, cine stie mai multe nu stie nimic pentru ca stie doar ce au auzit de la altii, care nu stiu nici ei nimic, si nu stiu nimic deoarece nu stiu ce scrie in Evanghelie SINGURUL LOC IN CARE EXISTA INFORMATIA ASTA.
DEX-ul nu este informatie, este explicarea cuvintelor din informatie

| sierra1 a răspuns (pentru Mircea08):

"DEX-ul nu este informatie, este explicarea cuvintelor din informatie"

...cum spui tu (?!)

Întrebări similare