Mult prea multe. Si luate ilegal. Din moment ce constitutia spune CLAR ca bisericile trebuie sa fie separate de stat, dar statul finanteaza BOR, asta e ilegal.
Din moment ce statul finanteaza BOR rezulta ca este legal...
Primeste destule depinde si de preoti nu stiu cum sa-ti spun dar depinde si de ei...ex daca se face o biserica noua primeste de la stat trimestial (din 3 in 3 luni)bani si de la lume pentru constructie...ori cum are destule si depinde si de mariema ei daca e o biserica de 50m2 primeste s-a zicem 10 milioane sau 15 trimestial dar daca e una de 90-100m2 primeste 30miliaone trimestrial sau daca e in constructie poate chiar cateva miliarde poate de la Gigi Becali.tot la 3-4 luni s-a zicem
Bun, poate nu-i cel mai corect termen "ilegal", dar e neconstitutional. Si constitutia este cea mai importanta lege in stat. Poate ca cei ce sunt crestin ortodocsi ( majoritatea populatiei ) cred de cuviinta ca-i bine sa dai bani bisericii sa-si cumpere Audi-uri si alte lucruri. E ok sa-i dea. Dar sa nu ii oblige pe restul sa ii dea fara voia lor. Banii care se duc la BOR sunt si banii mei, si ai altor oameni ce cred ca mine, chiar daca poate sunt chiar crestini ortodocsi.