La fel ca si celealte culte - o secta.Si nu o spun cu rautate.dar nici nu a existat la inceputul crestinismului.
Nu sint religios dar am fost in multe biserici uneori asa cu treburi alteori sa le vizitez insa din intimplare. Apoi am cunoscut preoti si pastori si cam stiu ce face biserica respectiva.Baptistii,penticostali si altii ca ei nu fac nimci altceva decit sa citeasca din biblie si sa discute pe tema asta.Bisericile ortodoxe si catolica face chestii ceva mai mult.e roaga la icoane.saruta si sug oase de oameni decedati, ung sau numesc sfinti dupa cum li se scoala si multe alte astfel de activitati. Uneori cind nau ce face mai scoate si cite o carte chiar daca e scoasa de biserica ce doar biserica e casa domnului nu? Deci cam asta fac uni si ceilanti.La baptisti sa revin in afara de discutii pe marginea religiei, discutii care nu se poarta numai de catre pastori si participa si enoriasii si se discuta liber se foloseste cuvintele ficaruia, nu se citeste doar din biblie, deci ei mai si cinta.Nu i-am auzit niciodata dar am vazut ca sin bisericile lor sint orgi, deci cinta cintece patriotice scuze religioase voiam sa zic.Per general as spune ca aceste "secte"ca asa am vazut le numesc unia, dar de ce nici ei probabil nu stiu sint mai in reglula dupa mine ca ateu sau necredincios decit biserica ortodoxa sau catolica.Si nu-s din familie de baptisti, provin din familie de ortodocsi.In primul rind tu se pare vrei sa lovesti in fratii tai, parca asa se spune la crestini nu? Deci ala penticostalul este de fapt fratele tau dar tu vrei sai dai la cap.Stiu sigur asta pentru ca ai dat rasp cistigator unul care spune ca baptistii ar fi o secta.Dar ar fi trebuie sal intrebi daca stie cei aia o secta.Pun pariu ca habar nu are.Deci nu iti mai ura fratii, nu mai cauta sai denigrezi si asa mai departe. Daca sa admitem ca nu stii in ce cred baptistii afla ca ei cred exact in ce crezi si tu daca tu esti ortodox.Afla ca ei sint crestini ca si tine, deci cum am spus ei sint fratii tai intru religie. Tare nu?
Inainte sa vorbesti despre ortodoxie documenteza-te de unde trebuie.Ce am observat eu la toti sectantii este ca sunt paraleli cu ce este de fapt ortodoxia.
NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu întreabă: