| mentholinks a întrebat:

Ce te face sa crezi ca lui Dumnezeu ii pasa de tine?

9 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Am trecut prin multe greutati si El m-a ajutat.Credinta e credinta nu e stiinta.De asta se numeste credinta.iar credinta e o alegere nu o certitudine..Fiecare e liber sa creada ce vrea.Si eu aleg sa cred in Iisus Dumnezeu.

| FaraNume1245 a răspuns:

La nivel subiectiv, oamenii sunt foarte importanti. Dar la nivel obiectiv, ca specie, daca am disparea ar fi irelevant, ca ar aparea alte specii noi.

| dragos38 a răspuns:

Pentru ca ti-a permis ti-e sa existi, desi 1 din 1000000 de ocazii, putea sa nu existi, si totusi existi/deci divinitati i pasa de specia umana, gandeste-te la evolutie ea se putea termina la nivelul speciei animalelor si totusi nu s-a oprit acolo ea a continuat pana a aparut specia umana, si inca continua.Deci i pasa ne-a dat libertate sa gandim liber, sa facem ce dorim,doar ca oamenii majoritatea sunt tot animale cu doua picioare,atat i duce capul,desi au exista oameni cu mitea luminata (Hypatia,Platon,Socrate,Eratostene,Seneca,Confucius,Bruno,Galilei,e.t.c. )nimeni nu au ascultat de ei,si aleg sa faca rau,razboaie, poluare, e.t.c. Datorita intereselor materiale bine inteles.Ce intrebare cam neinspirata, mai bine ai fi intrebat daca noua ne pasa de noi/sau cei care conduc aceasta planeta, marile puteri le pasa de noi/oamenii/nu prea cred laughing

| RockaruL a răspuns (pentru dragos38):

Deci tu crezi ca Dumnezeu a creeat omul, dar in acelasi timp crezi in evolutie? Ciudat, se cam bat cap in cap. Nu trebuie sa asculti de oameni care au trait acum 2 mii de ani ca sa iti dai seama ce e bine si ce nu. Cu atat mai putin de Dumnezeu. Bunatatea trebuie sa vina de la tine, nu din frica sau din orice altceva. "Nu te ingrijora de cei ce sunt buni dar fara frica de Dumnezeu, dar fereste-te de cei ce sunt buni doar de frica lui Dumnezeu!"
Si apropo de razboaie, religia are partea ei de vina in asa ceva.

| dragos38 a răspuns (pentru RockaruL):

Pai hai sa iti explic un pic, eu cred ca omul nu a fost creat direct de dumnezeu, ci a aparut datorita evolutiei, adica prima data a fost organismele unicelulare cu timpul a aparut org. pluricelulare si acum 6 -7 milioane de ani a aparut lucy prima fiinta humanoida se spune ca totusi nu ne tragem din maimute ci dintr-un stramos comun si fiecare specie a evoluat pe linia ei, toata evolutia este inscrisa in a.d.n. acolo se gasesc instructiune pe baza careia fiecare specie atata in felul ei. sper ca ai inteles ce vreau sa zic, si in spatele tutor acestui fenomen complex se afla o putere divina.nimic nu a aparut la intamplare, sau din accident, ca asa a vrut unele reactii chimice.mateie pura, cel putin din p[unct de vedere al oameni.lor de stiinta este imposibil ca vietatile cared misuna pe pamnt sa fi aparut spontan, accidental, din intaplare datorita unor reactii chimice.

Religia are partea ei de vina,da are,dar iti scapa un element, omul este de vina si nu religia in sinea ei,su biserica caci biserica este o institutie,o cladire, omul cel care sta in ea, datorita ce stiu eu, ambitilor prostesti, pochii astia cu barba care au torturat prin inchizitie, asta nu inseamna ca trebuie sa dispara bisericile si religia, caci nu au nici o vina, omul interpreteaza gresit, a fost un film Hypatia o tipa care a trait prin anul 400 si ceva, si se ocupa de stiinte, preda matematica, fizica, e.t.c. in Agora atat crestinilor cat si celorlati de alta religie si nu o prea interesa religiile, e parese ca patriarhul Alexandriei Chiril a pus o mana de fanatici religiosi crestini sa o omore, el dupa catva ani a ajuns sfant Sf. Chiril cred ca ai auzit de sf.chiril uitate in calendar,iar ea, a murit si pace, totusi i s-a ridicat o statuie intr-un muzeu de stiinte nu mai stiu in ce tara, frumos din parte acelor oameni, daca chiril acela sau poate altul, dar ea a murit la comanda uni popa, a facut asta nu inseamna ca biserica este de vina, si trebuie demolata, sau religia sa dispara.nu cretini astia trebuie trasi la raspundere sau indepartati din biserica, majoritatea sunt farisei din pacate si ajung sa predice in biserica pentru bani,asta e nasol,eu nu ma duc la biserica doar de pasti sa am un cozonac si paste pe masa,atat, in rest nu ma duc nu am de ce. Apropo de razboaie roaga-te la cer/divinitate,univresului,habar n-am sa nu izbucneasca un razboi nuclear,caci poti sa -ti iei adio, de la viata, de la specia umana, si alte vietuitoare care misuna pe planeta asta, toti oamenii de stiinta le spun cretinilor adica marilor puteri sa se inteleaga intre ei si sa lase razboiul la o parte, si asupra poluarii au atras atentia daca chiar a fost o sedinta in nu stiu ce tara, unde au participat unii presedinti de tara si cercetari pentru a le spune idiotilor ca suntem cu un picior in groapa si cu unul pe margine, totul depide de noi.

| RockaruL a răspuns (pentru dragos38):

Inteleg ce vrei sa spui si apreciez ca poti purta o discutie si sa sustii un punct de vedere. Datorita celor spuse de tine mai sus, si eu incurajez oamenii sa creada ca exista cineva acolo sus care are grija ca totul sa mearga cum trebuie, inteleg si respect asta, insa nu in popi si biserica, caci am ajuns la un punct in care aproape ca nu mai au nici o legatura.

Nu trebuie sa asculti de oamenii care au trait acum 2000 de ani,da ai dreptate am oservat si eu contradictiile din biblie, sa nu ascult nici de dumnezeu laughing vezi tu amice, suntem departe de divinitate, divinitatea ne-a dat libertate, sa gandim liber, si nu ne vrea sclavi, sa facem ce ne pofteste inima, si uite ce facem, minunat, ne autodistrugem, atat ne duce capul.stiu ca in biblie este vb de zeii(elohim)adonai,savaot,eli,yehova,e.t.c si au inlocuit zeii criminali cu divinitatea,punandu-i toate crimele in carca,niste cretini tu zici sa nu ascultam nici de dumnezeu laughing acum depinde la care dumnezeu te raportezi, daca te referi la biblie, da stiu ca este greu de inteles pentru ca este plina de contradictii si de elohim(zeii)dar asta nu inseamna ca nu exista ceva divin,si oamenii de stiinta in urma experimentelor si cercetatarilor au ajuns la concluzia ca exista o puterea divina. ignorand acest lucru ne autodistrugem,divinitatea,universul functioneaza pe baza unui cod moral,de bun simt, toate porcariile pe care le facem noi mai devreme si mai tarziu se intorc tot asupra noastra. legile naturii sunt clare si daca nu le respecti adica daca nu traiesti in armonie cu ele dispari,tu ai de suferit,toate aceste legi ale naturi sunt chimia,fizica,matematica,fizica cuantica, e.t.c. si in urma cercetarilor si experimentelor facute de oamenii de stiinta in decursul anilor au ajuns la o concluzie ca exista ceva divin, studiind stintele ajungi sa-l descoperi pe dumnezeu/divinitatea, forta divina.Mie nu mi-e frica de dumnezeu la cate boacane am facut trebuia sa dispar de mult, iar bunanatea mea nu i-mi vine din frica de dumnezeu ca daca nu sunt bun ard in iad laughing nu tataie. eu sunt bun ca asa e felul meu/cateodata sunt si rau asta e, depide de imprejurari(am injurat si in biserica) din cauza unui ''prieten'' pentru ca ma tot enreva, si l-am trimis in origini. Apropo puteam sa ma inec de atatea ori, si totusi nu m-am inecat, desi am luat 3-4 guri de apa cand eram mai mic dar singur am iesit, cu catva ani in urma am visat ca inot, desi habar nu aveam si fratele meu mergea la strand, la mare si a insistat sa invat si eu(nu i-am spus ce am visat)el nu crede in vise, nici eu, dar, hm surprize surprize acum inot, in bazine de 2 m, de 5 m, dupa ani si ani de tras, cand m-a gandesc ca-mi era frica sa inot si intr-un bazin de 1, 80, laughing fratele meu m-a invatat sa i-mi pastrez calmul,cum sa respir, chiar daca m-ai iau cate o gura de apa,si iata ca anul trecut am fost in Bulgaria la mare si am profitat de calmul marii si m-am dus in inot pana la geamandura, de abia dupa ce am invatat sa inot brass, pluta pe spate(asta se invata prima) fluture, apropo fratele meu nu prea rezista mult la fluture, si s-a mirat ca eu ma duc mai departe, in fine nu cointeaza, de abia dupa ce am invatat procedeele mi-a vin in minte acel vis si i-am spus fratelui meu ''hm, tu stii ca eu am visat de vreo cateva ori ca inotam si habar nu aveam, nu a zis nimic.mai trebuie sa invat crawl, mi se pare mai greu dar o sa-l invat si pe asta. si o alta cheste inainte de a muri bunicul meu parc\a am simtit ca se va intampla ceva, si mi-am spus trebuie sa ma duc sa-l vad, caci poate nu o sa-l mai vad nici-odata, si nu m-am dus, am spus la-s ca ma duc la anul. statea intr-un sat din prahova departe de unde stau eu, si dupa o saptamana a murit, chestea este ca dupa ceva timp nu mai stiu exact l-am visat. cu siguranta din cauza ca mi se facuse dor de el, probabil nu vreau sa fiu mistic.
Deci amice igonara bunu simt, defriseaza padurile, ce stiu eu, dai inainte cu bautura, da-o in colo de munca caci e mai bine sa lenevezi. Cum zicea Banciu(suntem un popor de puturosi) ne place sa chefuim si sa bem ca boii, eu nu beau oricum.Nu asculta de legile bunului simt si a moralei si sa vezi ce viata tare duci, sa stii ca morala s-a format datorita religiei, nu neaparat crestine, si religia nu a aparut de 2000 si ceva de ani de ani ci de pe timpul omului de neaderhal, de pe atunci s-au descoperit in urma cercetarilor arheologice, ritualuri religioase, nevoia omului de a crede in ceva dincolo de moarte.Ca se inchinau la pietre si rauri si animale \asta-i altceva. hai pa.

| sublime89 a răspuns:

Si daca as crede in el, si chiar ar exista, n-as fi atat de naiv incat sa-mi imaginez ca-i pasa de mine. Adica sa fim seriosi, in lumea asta sunt atatia oameni in suferinta, incat nici nu-i putem numara pe toti, si eu sa vad ca D-zeu nu misca un deget sa-i ajute pe ei, dar sa sper ca de mine ii pasa, si ca pe mine ma va ajuta. Cat de egoist as putea fi sa gandesc asa? N-am cea mai grozava viata din lume, dar macar am avut mereu o familie, un acoperis deasupra capului si o mancare pe masa. Stim bine ca altii n-au avut niciodata asa ceva. Si eu sa-i cer ajutorul lui D-zeu, cand altii ar avea nevoie de el atat de mult? Eu sa am tupeul sa cred ca-i pasa in primul rand de mine, sau mai mult de mine decat de ceilalti? Mi s-ar parea oribil un asemenea mod de gandire.

Întrebări similare