anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce treaba au ateii sa sustina si sa convinga pe altii ca Dumnezeu nu exista? ok, nu cred ei, dar mai vedeti-va de treaba voastra si lasati pe altii in pace sa creada in ce vor ei!

Răspuns Câştigător
| M25M a răspuns:

Pai nu are nici o treaba, pur si simplu noi nu credem, chiar daca am separa mecanismele religiei si entitatea in sine. Noi vom credem in entitati/zei pana cand ni se va dovedi pe bune, cu dovezi palpabile, nu cu citate dintr-o carte considerata sfanta(Tora, Coranul, Textele vedelor, Biblia)-mea culpa daca am folosit un limaj mai dur in ceea ce priveste ultima afirmatie.

86 răspunsuri:
| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns:

Eeeeeeeeeeeeeeeee. Mai nimerit.hee hee Sunt atee.
Acum nu mai pot să mă gândesc că primesc vot sau fundă din partea ta. Ce păcat!sad

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu):

N-am drept sa votez oricum, intru pe TPU din an in pasti happy

| M25M a răspuns:

Nu cred ca este o incercare propriu-zisa de convertire (cel putin din partea mea)
ci mai mult o goana dupa raspunsuri. Ne punem mereu intrebari, suntem mereu interesati de anumite chestiuni, cercetam si aflam sau incercam sa aflam, vrem sa aflam si alte puncte de vedere, ne intereseaza si alte variante/interpretari decat ale noastre etc...

| TrentonChase a răspuns:

Eu sunt ateu si nu incerc sa conving pe credinciosi ca Dumnezeu nu exista... port discutii referitoare la religie dar incerc pe cat posibil sa nu jignesc desi uneori nu ma abtin.

Totii oamenii sunt liberi sa creada ce vor!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru M25M):

Nu te cred...sau poate tu. la foarte multi imi vine sa le intorc capul la spate ca nu mai termina de contrazis si de vorbit despre ateism sau mai degraba, de vorbit anti-Dumnezeu.

anonim_4396

Hai sa te intreb ceva: Voi nu credeti in Dumnezeu sau de fapt nu credeti in religie asa cum este ea prezentata (ca astea sunt doua lucruri diferite)?

| RAY a răspuns:

Esti tare, deci daca te exprimi liber convingi pe cineva de ceva? tu traiesti in democratie vrei sasi amintesc ca esenta democratiei e chiar libertatea de a vorbi liber

| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu eşti senior user?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu credem in zeii, religie, etc ateismul este lipsa credintei in zeii

| AnghelB a răspuns:

Au puncte bonus in iad daca aduc si altii cu ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu, dar daca imi pierd timpul sa te ascult pe tine am pretentia sa-l pierzi si tu pe al tau ascultandu-ma pe mine si eventual sa si consideri ceea ce spun. nu discutii in care unii se baga peste mine fara a-mi termina ideea, dupa ce le-am ascultat eu lor intreaga polologie. pe scurt, discutii in limita bunului simt n-au cum sa ma deranjeze.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu):

Nu.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu toti, nene, nu toti, asa cum unii crestini incearca sa ne convinga ca ei detin adevarul. E conversatie, schimb de informatii, amuzante unele afirmatii, asa ca e oky doky daca e nenea bun simt pe aproape. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru the2k):

Nu stiu, intreaba si tu asta pe crestini. nu ma incadrez in zona crestinismului, eu cred in Dumnezeu si atata tot...probabil ca mai am de invatat mult despre ce vine odata cu Dumnezeu.
sau mai exact, cred intr-o forta divina care ne-a trimis sub forma unui "full-package" trup+suflet si comunica cu noi prin intermediul sufletului. ar fi si culmea sa comunice cu mine prin intermediul unui popa.mai mult de-atat... e exact ce simte fiecare.

| TrentonChase a răspuns (pentru AnghelB):

Sper sa fiu promovat sef coordonator la cazanu' cu smoala big grin Abia astept! happy

| TrentonChase a răspuns (pentru anonim_4396):

Macar ai propria credinta si nu te lasi influentata de cei din jurul tau...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TrentonChase):

In credinta mea nu exista iad laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru the2k):

Pai vezi, se simt atacati. daca eu iti zic tie de mic ca iaurtul te frige si-ti face rau poate ca n-ai sa atingi toata viata ta iaurt.
Ateismul a aparut "ca si forma" de anti-religie, anti-divinitate...ei (crestinii) apara ce le-a fost bagat in cap inca de cand erau mici. Ateismul ataca (din punctul lor de vedere) toate principiile pe care le au inradacinate. Sunt si unii dezaxati de-a dreptul dar... daca sunteti rupti (prin alegere proprie) de gasca crestineasca, de ce nu ii lasati in pace cu totul? asta era intrebarea mea.

| Angel0 a răspuns:

Putin sunt ateii care-si vad de treaba lor.Cei mai multi incearca sa demonstreze cat de "atei" sunt ei.
Poate ca si varsta conteaza.Multi au inca cas la gura.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Am spus eu ca doar ateii se pot ateii se pot exprima?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru lolosaurus):

Corect, dar asta nu inseamna ca nu exista deloc divinitate.
sunt de acord ca religia manipuleaza masele, dar atata vreme cat exista suflet, exista si divinitate (poate).
si pe deasupra, crestinismul e "oficial" (sa zicem asa), nu cred ca vor fi sanse de izbanda, e doar cearta in vant.

| M25M a răspuns (pentru anonim_4396):

1. La primul raspuns, daca ma crezi bine daca nu tot bine. Este o parere a mea despre tema propusa de tine si da, sunt sanse ori sa am dreptate ori sa ma insel. Eu cred in ce am zis tu nu asta este.
2. Ateii nu cred in zeitati, in entitati creatoare, din cei 2000 si cateva sute de zei noi nu credem in nici unul. De ce? Pentru ca s-au adus alte rapunsuri intrebarilor care pana la un moment dat era implicata forta divina.
Religia este o forma de control a maselor, (vezi tactica americanilor referitor la musulmani, vezi tactica americanilor dupa atentate cand au dat vina pe religie), religia a fost cauza milioanelor de victime de-a lungul istoriei, altele mai putin norocoase nu au murit ci au fost torturate in numele religiei si in numele unui zeu. In fine ma lungesc degeba si nu vreau sa plictisesc.
Mai pe scurt, nu credem in nici o zeitate si nu suntem de acord cu mecanismele religie(in religie prea ai cum sa crezi).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru lolosaurus):

Pai eu stiu ca exista suflet pentru ca-l simt. nu ma deranjeaza cand spun ateii asta, e treaba lor, doar ca ma intreb ce va determina pe voi sa fiti asa de mult impotriva: religia? Dumnezeu (divinitate)? politica etc. adica, de unde ati ajuns voi la concluzia ca "ok, religia asta cam scartaie, gata, nu exista Dumnezeu (divinitate)". pentru mine sunt lucruri diferite si de asta nu inteleg exact Ce negati voi?

anonim_4396

Mai, nici eu nu ma iau de gat cu religia sa mergem impreuna la baut ( laughing ), si eu cred la fel ca tine. dar ce treaba are divinitatea, forta divina in sine, luata ca atare, separat de religie, cu ce a facut religia care a fost creata de oameni si care s-au folosit de ea?