Dumnezeu exista. poate nu asa cum til imaginezi tu... nu e un om in nori care scrie ce faci tu bine si ce faci rau. dumnezeu e totul. inclusiv aerul, oxigenul, e peste tot e ca un atom nu exista ceva ce sa nu fie compus din atomi ( parerea mea ) si oricum in adancu sufletului tau nu simti ca e ceva ce sa te faca sa crezi?
Nu aveti explicatii alternative?Inafara de: Mai copila! Dumnezeu exista, du-te la biserica si vorbeste cu un preot sati rezolvi "problema"! Spuneti si voi o parere diferita
Exista dovezi pentru acest Dumnezeu dar nu neaparat cel biblic.
Universul e infinit in posibilitati.
Pe tine ce te face sa crezi cu atata ardoare ca nu exista Dumnezeu? Ce anume te face sa-ti doresti sa exista teorii alternative in care sa crezi. Pe ce anume te bazezi cand pui intrebarea "Ce va face sa credeti cu atata putere..." de parca aceasta credinta ar fi ceva gresit, eronat?
Daca e sa privim amandoi putin din exterior, fiecare e convins de punctul sau de vedere, deci amandoi ne bazam pe ceva cand sustinem ceva, nu? Pe ce te bazezi tu cand pui aceste intrebari? Daca vrei poti sa o iei ca pe o intrebare retorica, fara sa-mi raspunzi mie.
Fetito esti complet retardata! tu esti cu totul pe alta lume decat noi! voi astia care spuneti ca dumnezeu e aurolac sunteti 2%,iar noi suntem completarea. daaa nimeni nu l-a vazut sau a stat de vorba cu el,dar cum spunea si fata de mai devreme, Dumnezeu e peste tot! incearca seara inainte sa te pui in pat sa stai de vorba cu el prin rugaciunile pe care le spui, sau ma rog pe care le stii!
Nu cred din moment ce nu vad! Toti credeti atatea minuni ce vi le baga biserica pe gat, iar daca vine altcineva cu o parere diferita il faceti satanist! Dumnezeul asta deja ma enerveaza dar rau1Am o ciuda, nu ma intreba de ce! Probabil am avut vreo experienta in copilarie/trecu nu ma inetreseaza! Dar pot spune ca mi-e sila de biserica si popi de tot ce se considera sfant pe lume! Si toti cei ce cred ma desgusta si in acelasi timp dezamagesc.Pentru ca omul da dovada de asemenea naivitate cand se duce la biserica si plange pentru o prostie si pupa crucea unde la fel fac toate babele nespalate care au ajuns la varsta inaintata si nu mai au sperante!
Ma enerveaza rau gandul de a ma umili in fata cuiva care nu exista si a-mi face asta in fata mea! Ma fac de rusine! E o prostie! Vorbesc singura,ma apuca dracii cand aud propunerea ta! Mi-e sila de voi! Ma enervez foarte repede cand vine vorba de religia voastra! Si maria cine a fost? Ma pis pe toti si toate babele religioase ca tot muriti ba! Si in suferinta,in chin,o moarte lenta si dureroasa! As lua pe cel mai credincios din voi si las rastigni exact ca pe hristos,daca a existat o asemenea minune si masacru mai bine spus! Si i-as bate cuie in maini, scuipa, umili!
Vezi, le urasti pe toate si le blestemi pe toate fara sa-ti fi facut rau vreodata nici una din cele enumerate. Nu inteleg de ce ma urasti pe mine de exemplu pentru ca eu cred in Dumnezeu cand, poate ca om sunt minunat si nu ti-am facut nimic gresit niciodata. De ce m-ai ura?
PRobabil stii ca dupa invatatura crestina, stadiul in care esti tu acum este stadiul in care diavolul isi doreste sa ne aduca pe toti oamenii. La fel de probabil te va enerva si acest aspect, cu toate ca nu iti face nimic rau si cu toate ca nu crezi in asa ceva. Nu crezi, dar te preocupa!
Trecand peste subiect iti recomand ceva, evita sa te comporti ca toti ceilalti atei, mai exact, sa jignesti un crestin doar pentru ca e crestin nu pentru ca ti-ar fi spus sau facut ceva. Incearca sa demonstrezi ca esti in stare sa poti o disputa pe un ton civilizat. Discutiile in contradictoriu pot fi si ele civilizate, nu e deloc necesar sau normal sa sari la gatul omului doar pentru ca are alt punct de vedere.
Daca nu crezi, te priveste, poate ai sa crezi mai devreme sau mai tarziu, poate nu. Si eu sunt "Toma necredinciosul" in multe privinte, dar in ceea ce-l priveste pe DUmnezeu am testat-o pe pielea mea si m-am convins de existenta Lui.
Tu urasti crestinii. Nu dumnezeul in sine.Nu ai cum sa urasti ceva ce nu intelegi.
Si la modul in care te manifesti pot deduce usor ca esti departe de momentul in care iti vei pune intrebari mai inteligente.
Da...la asta ma refeream! Toti nu credeti nimic, dar cand evorba de dumnezeu bagati mana-n foc! Ce mi-ar placeaa sa va vad fetele cand vi se arata moartea in negru! Si va chinuiti si plangeti suferinta voastra! In chinuri si ardeti cu totii in focul uitarii! Caci cei ce mergeti asa nu veti vedea nimic dupa!
Inteligente? Tu vorbesti? Cu sustinerile astea aiurite! Niciun crestin nu gandeste inteligent,se ia dupa ce spunde afurisita aia de biblie ca-mi vine so ard dar inainte de asta so scuipNu ganditi de unii singuri faceti ce e bine, dar de fapt injurati sau altele! Toti oamenii gresesc! Si nu ne trebuie regulile alea, porunci ca sa ne dam seama ca facem rau! Un om stie cand a gresit! Se simteSi acum: Ce tata ar da porunci fiului? Ce fiu ar asculta cu FRICA de tatal lui daca acesta este asa o "persoana" minunata?
Dar cine a spus ca sunt crestin? Sau ca eu cred in biblie?
Biblia este o carte scrisa cu mult timp in urma si modificata dealungul istorie pentru a manipula societatea. In schimb sunt parti care nu sunt modificate si contin invataturi bune.
Eu gandesc de unu singur in ciuda argumentului tau si am mai multe dovezi pentru un dumnezeu decat argumente ilogice ai tu.
Sa sti ca nu-ti dau funda daca vorbesti asa "inteligent".Nu-mi schimbi parerea! Este o prostie ceea ce ni se cere: sa credem...cea mai grea din ele.Sa nu minti/furi si mai mare prostie! Sa-ti iubesti aproapele! La greu ii lasi pe toti baltaNumai la tine te gandesti! Tot ce e placere e interzis.Sexul e interzis la preoti sau unii din ei nu mai stiu bine:-JCe mare prostie si postu, sa nu mananci de ce?Sa platim noi pentru ce? Pentru fraieru ala de cristos?Ce glume ai in tine
Esti libera sa faci ce vrei.Nu esti obligata de nimeni sa faci ce iti zice popa.
Cat despre funda. Pe mine personal nu m-a interesat niciodata funda, nu are nici o valoare si este data de cele mai multe ori persoanei care zice la fel ca tine, nu pentru cel ce zice ceva corect.
Cristos nu trebuie sa fie neaparat o persoana. El e o idee. Iar daca crezi ca aceasta idee este o fantezie ar trebui sa te documentezi pe viata lui Gandhi.
Ai deviat singura de la intrebare. Cred intr-o proportie destule de mare intr-o forta superiara. Si asta nu in functie de ce zic cartile sfinte, ci in functie de ce am descoperit eu dealungul timpului.
Iti dau un sfat si sper sa il intelegi.
Nu am nici un pic de ura sau vreo intentie rea directionata spre tine.
Trebuie sa intelegi ca, cu ura si injuriile ramai impotmolita.
Nu te pune nimeni sa urmezi tiparul dat de societate, dar nu trebuie sa il ataci. Cel mai bun mod de a fi diferita fata de altii e sa fii indiferenta si sa vii cu argumentele bune cand esti intrebata de ce esti altfel.
Nu ajungi cu ura nicaieri. Sper ca ai inteles.
Adevarul e ca m-a dezamagit putin atunci cand mi-a zis, eu crescuta fiind la bunica si ea invatandu-ma prostiile astea.Dar intr-o seara m-a dus in vizita la mama si am dormit acolo doar eu si ea. Voiam sa-mi fac rugaciunea cum obisnuiam dar ea mi-a zis ca o fac degeaba.Si am intrebat-o: mami? tu unde crezi ca voi ajunge? Ea a spus ca nu crede in rai si iad.Si ca dumnezeu nu existaMai tarziu nu mi-a mai spus nimic, mi-am facut singura parerile
Nu exista bine si rau. Sunt dualitati. O fapta rea poate avea rezultate bune in viitor precum si efectul invers.
Noi luam totul dupa rezultate in prezent, nu si despre ce rezultate ar avea in viitor. Nu exista oameni rai sau buni ci doar oameni simpli care in functie modul in care sunt crescuti iau decizii pe care le considera rele sau bune.
Eu si tu avem legi morale diferite. Tu probabil nu poti ucide un tantar pentru ca o fi o viata sau ceva dar eu poate il prind in palma fara sa clipesc.
Pe scurt tu urasti crestinii si religiosi deoarece crezi ca au cheia fericii si o flutura in fata celorlati de parca ar fi superiori. In schimbi sunt pusi zilnic sa se abtina la anumite placeri si obiceiuri. Iar tie asta ti se pare stupid la ei.
AdYExTrEmE întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: