"Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu le este descoperit in ei( prin constiinta, ratiune)caci le- a fost aratat de Dumnezeu.Intr - adevar calitatile lui nevazute, puterea lui etrrna si Dumnezeirea Lùi se vad cu claritate de la crearea lumii cand te uiti cu atentie la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati fiibdca macar ca L - au cunoscut pe Dumnezeu( prin aceasta revelatie generala) nu L au glorificat ca Dumnezeu si inima lor fara pricepere s- a intunecat.Romani 1- 21, 22
Sau, mai bine, de unde știe corpul tău cum arată amprentele tuturor oamenilor de pe pământ că să creeze una unică?
Nu, de fapt știe el ce știe, dar nu știe totul. Probabil nu a auzit de doppelgangeri.
"Deși nu există un dublu perfect, deoarece parametrii feței diferă până în cele mai mici detalii [...]". NU există două persoane identice, dovadă că Dumnezeu EXISTĂ!
Nu, nu, nu. Nu stie. Cum ar veni, el nu poate intelege ce este un element chimic. El se leaga de faptul ca sunt atat de multe lucruri in univers si doar 120 de elemente chimice. Ca matematic e imposibil sa fi existat peste 100 de miliarde de oameni cand sunt doar 120 de elemente chimice. Nu inteleg ce crede el despre asta. Crede ca fiecare om este un singur element chimic si ca practic ar trebui sa existe doar 120 de oameni in tot universul fara niciun alt obiect sau materie pentru ca toata a fost inclusa in om. El nu înțelege ca materia e abudenta in univers iar felul in care sunt asezati numarul de protoni in nucleul unui atom si invelisul electronic al acestuia constituie o identitate al unui atom si caruia noi ii dam un nume de element chimic.
Chestia e ca acele 120 de elemente sunt doar cele cunoscute de om. Sunt sigur ca in univers sunt mult mai multe elemente chimice decat stim noi pentru ca universul e atat de vast incat noi nu avem ocazia sa il exploram si sa aflam si celelalte elemente de care nici nu am auzit.
Oricum, asta nu e important. Ce e important e ca el a gresit. A incercat sa para destept dar nu i-a iesit.
Da, și fiecare omuleț este alcătuit din milioane de astfel de elemente chimice, dar în diverse combinații. Și zic că e imposibil matematic că aceste combinații să nu se repete, mai ales în teoria unui univers infinit.
Spune-mi tu mie de ce e imposibil sa se repede?
Explica-mi tu mie cum nu e posibil sa fac doua aluaturi cu aceleasi ingrediente. Chiar sunt curios sa vad ce ti-a rezultat tie asa prostie de neconceput.
Pai bun. Se repeta. Asta incerc sa-ti zic. Si atunci care e problema daca se repeta? Vrei sa spui ca de fapt intr-un univers infinit este imposibil sa nu existe forme de viata identice cu noi sau aceleasi planete? Ei bine afla ca este adevarat. Intr-un univers infinit elementele chimice si energiile vor incepe sa se combine in toate combinatiile posibile pana cand vor incepe sa se repete. Atunci clar va mai exista inca o planeta Pamant, inca un tu doar ca in fiecare planeta faci lucruri total diferite și tot asa. Nu a spus nimeni ca e imposibil sau ca nu poate exista. Sunt studii si teorii stiintifice care spun ca e imposibil sa nu se repete daca materia si spatiul e infinit. Sper ca acum te-am lamurit.
Noi inca nu stim ce se afla la marginea universului pentru a stii daca universul este sau nu infinit si nici nu vom afla vreodata pentru ca expansiunea universului depaseste viteza lumii iar un corp ce are masa nu poate ajunge sau depasii viteza luminii pentru a putea fi mai rapid decat expansiunea.
Asta nu dovedește cu nimic existenta lui Dumnezeu. Sunt lucruri total definite. Aici vorbim de calcule matematice despre asezarea materiei in diferite combinati ce dupa un numar maxim va incepe sa se repete. Iar lucrul asta nu stim daca se intampla in univerul nostru pentru ca nu stiim daca este finit sau infinit.
Matematic așa ar trebui (cum spui tu) dar totuși, nu e așa! Asta e dovada că matematica nu are dreptate și Dumnezeu există.
Eu am avut impresia ca el se refera la doi oameni nu similari, ci la aceeasi persoana de doua ori. Cum ai fi tu din universul asta si tu dintr-un univers paralel. De aia am si adus in discutie teoria doppelganger cand i-am raspuns prima data. Dar el probabil se referea la acelasi om de doua ori intr-un singur univers, de aia a adus in discutie elementele chimice, cu toate ca nu stiu ce are de facut una cu alta daca nu se referea strict la asta.
Ca google o fi cine stie ce "rocket science" sa nu stie sa il foloseasca. Si Gigel din coltul strazii stie sa il foloseasca daca ii dai un telefon, nu doar absolventii masteranzi de la robotica si tehnologie.
Iti zic eu, OP are sindromul lenii si vorbeste din auzite cum fac multi de pe aici din nefericire.
Cine a spus ca nu e asa? Ti-am spus ca exista teorii si studii care atesta asta. Ce ai citit tu ai inteles gresit.
Noi deocamdata nu stiim daca universul este finit sau infinit pentru a putea stii cu exactitate daca in univers mai exista vietati ce se repeta la infinit identice ca infatisare ca noi doar ca au alte actiuni in fiecare viata. Nu putem stii asta, este imposibil. De ce? Pentru ca pentru a putea afla asta va trebui sa ne ducem la marginea universului sa vedem daca este infinit sau nu. Nu putem ajunge deoarece noi suntem corpuri ce au masa, iar pentru ca avem masa nu putem ajunge si depasii viteza lumii, iar expansiunea universului se misca depasind viteza luminii. Asta inseamna ca vom ramane din ce in ce mai in urma indepartandu-ne de punctul unde trebuie sa mergem astfel fiindu-ne imposibil sa aflam. Asta nu dovedește cu nimic existenta sau nu al lui Dumnezeu. Sunt lucruri total diferite. Si Biblia s-a mai inselat si are multe greseli in povesti. Acum ar trebui sa vin sa spun ca este dovada ca Dumnezeu nu exista. Iti convine?
"Dar el probabil se referea la acelasi om de doua ori intr-un singur univers, de aia a adus in discutie elementele chimice..." - exact. La asta se referea si crede ca matematic e posibil insa in realitate nu exista si asta dobedeste ca Dumnezeu exista. Treaba e ca nu dovedește cu nimic iar niste formule facute nu arata realitatea, arata posibilitatile. Inca nu am luat in calcul totul si nici nu putem stii daca avem de-a face cu un univers infinit cu materie infinita din cauza distantelor. Omul are o problema de logica. Ne ramane sa dovedim existenta divinitatii cu altceva. Eu acum pot veni cu ceva REAL. Faptul ca Biblia contine si minciuni desii ea le afiseaza ca fiind adevarate. Astfel pot sa vin sa-i dau contrariul si rezultatul ca Dumnezeu nu exista prin urmare. Si ce facem atunci? O dam in altele.
Cum dovedeste ca asa zis-ul dumnezeu exista, faptul ca doua persoane identice nu exista (asta dupa afirmatia ta)? Nu stiu cum poti sa ajungi la o astfel de concluzie. Esti dus cu pluta, sincer iti spun.
După cum am stabilit, e imposibil matematic să nu se combine rețeta de elemente chimice din care ești compus tu și, deci, e imposibil să nu existe 2 că tine d.p.d.v. matematic. Asta pentru că există doar 120 de elemente chimice și, știind că Universul e infinit, sunt probabilități extrem de mici ca, într-o bună zi, combinația de elemente chimice din care ești compus tu să nu se repete și să nu fie 2 oameni că tine. Și totuși, nu există! Suntem cu toții unici. De asta zic că există Dumnezeu. Dacă nu ar fi Dumnezeu care să ne facă unici pe toți, ar exista cu siguranță 2 persoane la fel în toată istoria pentru că, după cum am spus, șansele statistice și matematice ca o combinație să nu se repete și să nu ieși un al doilea tu, complet identic fizic cu originalul, sunt extrem de mici.
Codul genetic nu contine toate elementele sistemului periodic. Contine doar o parte, dar are foarte multe variante posibile. Un individ nu e identic cu alt individ chiar daca ar avea exact acelasi cod genetic pentru ca individul e determinat de toti factorii de mediu si de timp, nu numai de codul genetic (pozitie, temperatura, alimentatie, lumina, radiatii, educatie - toate isi pun amprenta asupra individului). O copie perfecta e imposibil de facut pentru ca ar trebui ca toti factorii care contribuie la individualizarea individului sa fie identici, deci indivizii pot fi perfect identici numai daca ar ocupa exact acelasi loc in timp si in spatiu. Daca nu suntem pretentiosi si acceptam sa numim drept indivizi identici indivizi intre care pot exista diferente pe care sa le numim minore, atunci evident ca vom gasi destui indivizi "identici".
Deci indivizii pot fi 100% identici doar daca ocupa acelasi loc in spatiu si in timp, lucru care nu e posibil pentru ca intr-un anumit loc si la un anumit moment dat se poate afla doar un singur individ si atunci daca vrem identitate 100%, raspunsul e ca nu vom gasi niciodata indivizi identici.
Legatura cu un Dumnezeu nu exista. E doar rezultatul conditiilor de mediu. Indiferent daca indivizii ar fi unici sau nu, Dumnezeul biblic nu are nici o treaba cu lucrul asta. Mai mult decat atat Dumnezeul biblic e doar un personaj fictiv de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori si atunci iese automat din calcul.
De fapt, e Romani 1:20-21! Oricum, ai zis-o bine, direct fundă!
Sahul are doar 32 de piese si 64 de patratele, de ce nu s-au epuizat toate partidele de sah?
(Desi tehnic albul sau negrul pot avea de ex. trei sau patru cai, fiecare, sau doua sau trei dame).
Pentru ca exista Dumnezeu. Doar cu credinta in Dumnezeu invingem pe bogatii lumii, altfel ramanem mereu mici si prapaditi.
Oamenii saraci care o dau cu stiinta vor ramane mereu mici si prapaditi.
Daca nu devii credincios vei ramane mereu un sarac si bogatii lumii iti vor rade in nas. Lasa stiinta ca nu-ti aduce nimic personal adica nu vei ajunge niciodata mare. Orice prost are TV si telefon si masina si nu se poate lauda cu stiinta ca a facut nu stiu ce inventie. Si ala care a facut o mare inventie are o faima trecatoare, cel mult ii face o statuie pe care fac treaba pasarile.
Lasa-i pe bogatii lumii sa vina cu stiinta si tehnologia. Tu doar consum-o si nu mai intra in laudarea stiintei pe care nu o vei sti niciodata la nivelul bogatilor.
Bogatii lumii fura ideile saracimii care isi rup coatele de la gradinita si pana la doctorat ca sa inventeze ceva. Si dupa ce le fura ideile i se da un coltisor la o catedra unde va imbatrani linistit si cu ceva banuti in cont cat sa-i inchida gura si gata.
Stiinta e arma Diavolului cu care a venit la Eva s-o amageasca si a adus-o pe Eva in ruina si moarte vesnica.
Sunt multe dovezi ale existenței unui Creator, dar ce aduci tu că "dovadă" de obicei e penibil.