Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Pai vezi ca ti-ai dat raspuns singur? oricum asta cu uratenia e relativa la fel ca si restul cuvintelor, exprima ceva intr-un context. in afara lui nu au sens sau au alte intelesuri. fiecare percepe lumea asa cum o percepe si probabil dumnezeu se plictisea extrem de mult de a lasat atat de mult mister
Of course my dear lady. dar tot nu vad de ce i-ar pasa unui "dumnezeu" de asa ceva, pana la urma nu poti avea un dumnezeu care sa ierte dar sa aiba toane. ori e bun si drept ori trage chiulul si mai bine fara el decat cu asa ceva
Of course my dear, dar ce te face sa crezi ca d-zeu e si bun si rau? daca citesti din biblie vei afla ca toata lumea zace in puterea celui rau (! ioan 5:19 ). Asta deocamdata, pana cand d-zeu va face ordine.
Apreciez ca te gandesti ca acelasi d-zeu nu poate fi si bun si rau, ai dreptate in acest sens.
Pai asta am zis, ca dumnezeu in starea actuala daca exista ori e rau..pentru ca sta cu mainile la spate in timp ce oamenii mor de durere ori nu are nici o putere si pur si simplu nu are ce face. sau na poate e indiferent, ne-a facut si a plecat, biblia e la fel de convingatoare ca legendele olimpului.
Imi pare rau ca tu crezi asta, dar da-mi voie sa te contrazic. Biblia e cea mai citita carte, si asta nu fara motiv.
Si d-zeu e asemenea unui parinte, care isi lasa copilul sa se loveasca singur de parul de sus ( cum e vorba aia) si abia apoi sa ii ajute. Sa nu uitam, ca conform bibliei, omul e cel care nu a ascultat de d-zeu. dar d-zeu totusi ne promite ca va face "curat" si se va ocupa si de cel cu cornite, cat de curand. Dar ai citit biblia? Sau cum ai ajuns la concluzia ca nu este convingatoare?
Ma bucur ca macar, chiar daca nu ai o convingere puternica ca d-zeu exista, nici nu negi cu inversunare ca el nu exista. Asta e de bine, poate ca ceva, ceva tot exista acolo, numai ca tu nu vrei sa lasi sa iasa la iveala
Da, la fel si Harry Potter e cea mai citita carte, si asta pe bune, in zilele noastre harry potter este citita si cunoscuta de mai multi oameni decat biblia deci e adevarata?! pai ce sa fie convingator la o carte care se contrazice?! nici nu vrea sa mai discut pe subiect ca nu are rost am abandonat orice speranta ca cineva care crede in biblie poate vedea contradictiile din aceasta carte, si da am citit in mare biblia, nu toata ca e chiar mare ..si plictisitoare. oricum nu cred ca oamenii au nevoie de niste reguli carora sa le stie de frica, sau sa stie de frica vreunui babau, asta e prentru cei slabi si needucati.
Ok, daca asa consideri, e parerea ta si o respect. Dar asa, ca o informatie, in zilele de azi aproape toti oamenii au acasa cel putin o biblie, insa cartea Harry Potter nu prea o au oamenii.
Si e adevarat ca uneori chiar in cauza bisericiilor putem crede ca religia nu are valoare, sau ca biblia se contrazice. Dar daca mi-ai putea da exemple in care biblia se contrazice, ti-as fi recunoscatoare
O parte gasesti aici insa mai sunt si unele strict legate de moralitatea metodelor aplicate de dumnezeu, spre exemplu la Sodoma si Gomora. el ii face, el ii lasa sa se prosteasca si apoi tot el ii omoara. apoi ce le face? ii trimite in iad, ii iarta... dumnezeul asta prezentat in biblie numai unul de incredere nu e, e unul pur teoretic, imaginar exact asa cum e si harry potter, noapte buna
Fara suparare, dar nu cred ca se contrazice. Eu nu consider ca biblia sustine teoria iadului, sau a raiului. Si sincer iti spun ca am citit biblia in intregime. Daca tu stii versete care se contrazic unul pe altul, te rog sa mi le scrii. Si daca vei citit putin vei vedea ca iadul nu exista, chiar daca din pacate si in crestinism aceasta idee este larg raspandita
Daca tie partea cu adam si eva, marul si sarpele, decaderea ingerului sau alte minuni nu ti se par povesti fantastice ci chestii ce tin de domeniul realului, atunci imi pare rau pentru tine, sper sa primesti pensia de ajutor; biblia ca orice lucrare literara trebuie apreciata la valoarea literara si nu literala
Multumesc pentru "complimet". Sti vorba, "ofer respect astept respect"?
Dar oricum, e ok...
Si da, nu mi se par povesti fantastice. Sau tu cum explici existenta noastra daca nu crezi in creatie? Oare crezi ca ne tragem din maimute sau crezi in teoria lui Darwin? Sau ai o alta versiune, daca nu te deranjeaza ca te intreb...
Pai cea mai buna versiune e cea pe care multi se tem sa o accepte, aceea ca nu stim cu siguranta cum am ajuns aici, cert e ca experimentam ceva. ca e matrix, ca e dumnezeu, big bang sau alte sf-uri nu stiu exact, dar sa ma apuc acum sa cred orice aberatie ca fiind reala e o prostie fara margini si totusi ar exista in universul de posibilitati si chestia asta dar sa fim seriosi nu il asteptam pe mos craciun cu sufletul la gura decat daca avem maxim 5 ani. daca la varsta de adult inca mai crezi in mos craciun atunci cam e cazul sa fii ajutat sa nu-ti faci rau singur, nu am vrut sa jignesc am vrut doar sa reflect realitatea. nu ii inteleg pe cei care au nevoie de a fi condusi dar poate asta e gena, unii se nasc in spiritul de conducator altii de condusi. ca vrei sa accepti asta ca fiind un dar sau o pedeapsa de la dumnezeu e decizia ta insa oricare din ele o accepti ca fiind de la domul, la modul asta, intrebarile si raspunsurile nu prea isi mai au rostul iar dumnealui tot un mister ramane.
A fi "condus" de cineva nu e o rusine. Sa dai dovada de umilinta e chiar o mandrie totusi, pentru ca multi nu mai avem aceasta calitate, din pacate. Ma refer in general, nu doar din punct de vedere religios.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.219.126.46) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro